Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η παγκόσμια ιστορία σε 90 δευτερόλεπτα

Είναι πραγματικά μαγικό να βλέπεις την εξέλιξη της αέναης πάλης του ανθρώπου για εξουσία και κυριαρχία, από το 1500 προ Χριστού ως τις μέρες μας, κι όλο αυτό να το βλέπεις κλεισμένο σε 90 δευτερόλεπτα. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και... απολαύστε το..


http://www.mapsofwar.com/images/EMPIRE17.swf

Αύριο η κεντρική ομιλία του Θανάση Μάλλιου

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, στις 7:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Πατριάρχου, στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της δημοτικής παράταξης. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας  και επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Θανάσης Μάλλιος.

Άρχισαν οι επιθέσεις κι εναντίον του Π. Γρετζελιά

Διαβάζουμε στο blog http://filadelfia-xalkidona.blogspot.com. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ????
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΚΛΕΓΕΙ 23 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΝΩ Η ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΜΟΝΟ 10!!!!!!!!!

Αυτό θα πει παγκοσμιοποίηση: Πακέτο με παγιδευμένα εκρηκτικά και στο γραφείο της Μέρκελ!

Πακέτο παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Ως αποστολέας εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων, ενώ φέρεται να περιείχε τον ίδιο μηχανισμό με αυτόν που εντοπίστηκε στα πακέτα-βόμβα στην Αθήνα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Το παγιδευμένο δέμα εξουδετερώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές και κατά πληροφορίες γερμανικών μέσων περιείχε τον ίδιο μηχανισμό που εντοπίστηκε στα πακέτα-βόμβα που εστάλησαν στην Αθήνα. Η εταιρεία που παρέδωσε το δέμα στην καγκελαρία είναι η UPS ενώ η εκρηκτική ύλη φέρεται να ήταν πυρίτιδα.

Γερμανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο μηχανισμός δεν ήταν σχεδιασμένος για να σκοτώσει, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή πυρκαγιά. Οι γερμανικές Αρχές, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, προχώρησαν σε έλεγχο της αλληλογραφίας στην Καγκελαρία έπειτα από σχετική ειδοποίηση ενώ το κτίριο της καγκελαρίας δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί.

Το πακέτο έφθασε στη γερμανική καγκελαρία περίπου στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδος). Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ δεν βρίσκεται στην καγκελαρία, καθώς πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, το πακέτο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο ταχυδρομείο και οι αξιωματούχοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

«Ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε στο ταχυδρομείο της καγκελαρίας. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα το πακέτο να περιέχει εκρηκτικά. Η έρευνα συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ η καγκελαρία σκοπεύει να κάνει σχετικές ανακοινώσεις αργότερα το απόγευμα.

Σήμερα στου Κάκαβα, αύριο στους Απομάχους, την Πέμπτη στην πλ. Πατριάρχου ο Αποστολάκης

Με δυο μεγάλες περιφερειακές εκδηλώσεις στη συνοικία Ειρήνη (Κάκαβας) σήμερα το βράδι στις 7 και αύριο την ίδια ώρα στην πλατεία Απομάχων, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας και επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Προοπτική" Γιώργος Αποστολάκης ολοκληρώνει το "όργωμα" των γειτονιών του νέου Δήμου, κι ετοιμάζεται για την κεντρική του εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πατριάρχου.

Έτοιμοι οι επενδυτές για γήπεδο στη Φιλαδέλφεια

Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ, ΤΑΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΥ
Η συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τους εκπροσώπους του Τύπου έβγαλε μία ακόμα σημαντική είδηση που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πρόεδρος της Ένωσης εξέφρασε αρχικά τη σιγουριά του πως το πλάνο για την επιστροφή του δικεφάλου στο... σπίτι του, είναι εφικτό και περιμένει τις επόμενες μέρες από την Πολιτεία, κάποιες μικρές τροποποιήσεις στον νόμο, προκειμένου να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις. «Είναι ένα σχέδιο απολύτως εφικτό στην υλοποίησή του. Το έχουμε καταθέσει στον Δήμο, τον έχουμε ενημερώσει σχετικά και έχω δεσμευθεί πως στα έργα για την κατασκευή του γηπέδου θα προσληφθούν εργάτες από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που θα καλυφθούν από κατοίκους της περιοχής», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΑΕΚ, για να ερωτηθεί αργότερα για το θέμα της χρηματοδότησης.
Εκεί είναι και η μεγάλη είδηση που βγαίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Αδαμίδης εκμυστηρεύτηκε πως στόχος είναι το κεφάλαιο του γηπέδου, που φτάνει περίπου τα 100 εκ. ευρώ, να καλυφθεί κατά 60% από χορηγούς και τράπεζες, ενώ το υπόλοιπο 40% από επενδυτές. Μάλιστα, εκτός από τον Πέτρο Παππά, που ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι θέλει να εμπλακεί με το θέμα του γηπέδου και άλλοι πρώην μέτοχοι της ΑΕΚ, που πλέον έχουν δώσει τις μετοχές τους, είναι «ζεστοί» να επενδύσουν σε αυτό το μεγάλο έργο «ζωής» για την ομάδα και σκέφτονται να καλύψουν μεγάλο μέρος των χρημάτων από αυτό το 40%. Μία είδηση που ασφαλώς και κάνει ακόμα πιο υλοποιήσιμο τα σχέδια για το γήπεδο.
http://www.aek365.gr

Αύριο το βράδι ο Τομπούλογλου στις Εργατικές Κατοικίες

Στο τέρμα της οδού Χίου, δηλαδή στο παλαιό τέρμα των λεωφορείων θα μιλήσει αύριο το βράδι ο υποψήφιος Δήμαρχος κι επικεφαλής του συνδυασμού "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" Χάρης Τομπούλογλου στην τελευταία περιφερειακή του συγκέντρωση. Η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού θα γίνει στις 8 το βράδι της Παρασκευής μπροστά στο εκλογικό κέντρο του, στην οδό Δεκελείας 71.

Σε 10 μέρες η ΑΕΚ θα προπονείται στο παλάτι της, στα Σπάτα

Αυτή την ώρα ο Σταύρος Αδαμίδης συναντιέται με τους εκπροσώπους του Τύπου και από τη συζήτηση που γίνεται εκεί είναι δεδομένο ότι θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα για θέματα που αφορούν την ΑΕΚ. Ένα από αυτά είναι και το προπονητικό κέντρο της Ένωσης και το πότε θα μπει οριστικά μέσα, ώστε να προπονείται εκεί η ομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικεφάλου, η αρχική απόφαση για άμεση μετακόμιση, με το Holliday Inn να παίζει τον ρόλο των αποδυτηρίων, τελικά απορρίφθηκε και η είσοδος της ομάδας θα γίνει εφόσον ολοκληρωθεί το κεντρικό κτήριο. Όπως υποστήριξε ο Αδαμίδης, αυτό θα συμβεί στις 11 Νοεμβρίου και μία μέρα αργότερα θα γίνει η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ εκεί. Από κει και πέρα, η συζήτηση έφτασε και στο γηπεδικό θέμα, με τον Αδαμίδη να εκφράζει ακόμα μία φορά την σιγουριά του πως η Ένωση θα επιστρέψει... σπίτι της και περιμένει κάποιες ρυθμίσεις από την Πολιτεία.

http://www.aek365.gr

Νέα ελεγχόμενη έκρηξη στο προαύλιο της Βουλής- νέα σύλληψη στο Φάληρο

Μόλις πριν από λίγα λεπτά έγινε νέα ελεγχόμενη έκρηξη σε πακέτο που εντοπίστηκε στο προαύλιο του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο για ύπαρξη βόμβας.

Στο μεταξύ νέα σύλληψη έγινε στην περιοχή του Φαλήρου, όταν η αστυνομία καταδίωξε δυο υπόπτους αλλά ο ένας κατάφερε να ξεφύγει.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως άλλες δυο πρεσβείες φαίνεται ότι έχουν δεχτεί παρόμοια πακέτα με πιθανή ύπαρξη βομβών μέσα.

Από το πρωί όλα τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα διεθνή sites έχουν πρώτη είδηση τις εξελίξεις με την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Έσκασε βόμβα στην πρεσβεία της Ελβετίας

Μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον περίβολο της πρεσβείας της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι. Κατά πληροφορίες ο μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε φάκελο.

Επίσης, δεύτερο παγιδευμένο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, στο Ψυχικό, χωρίς όμως να γίνει έκρηξη.

Τον φάκελο που έφτασε στην πρεσβεία της Ελβετίας βρήκε ένας υπάλληλος της πρεσβείας, ο οποίος τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε μακρυά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος ο Κόντος για τη συγκέντρωση στο Πνευματικό Χαλκηδόνας.

Εξαιρετικά ευχαριστημένος δήλωνε χθες το βράδι ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας (κάτοικος Χαλκηδόνας) και υποψήφιος για το διευρυμένο Δήμο Σταύρος Κόντος, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Χαλκηδόνας, στην περιοχή Χρυσαλλίδας όπου και διαμένει. Ο κ. Κόντος έλεγε ότι η συγκέντρωση ήταν μεγάλη και ότι οι 9 στους 10 ήταν ντόπιοι, Χαλκηδονιώτες, καθώς το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Όραμα Πόλης" ήταν ανοικτό και λειτουργούσε κανονικά με αρκετό κόσμο όση ώρα εξελισσόταν η συγκέντρωση του κ. Κόντου στη Χαλκηδόνα. Στη φωτο βλέπετε στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Κόντου χθες το βράδι.

Το Δελτίο Τύπου του συνδυασμού

Το Δελτίο Τύπου του συνδυασμού για την εκδήλωση στη Χρυσαλίδα έχει ως εξής:

Μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και επικεφαλής του συνδυασμού ¨Όραμα Πόλης¨, Σταύρος Κόντος, στην περιοχή της Χρυσαλίδας όπου και διαμένει.
Παρά το κρύο, περισσότεροι από 200 Χαλκηδονιώτες της περιοχής, βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Χαλκηδόνας γεμίζοντας την αίθουσα, τους διαδρόμους αλλά και την εξωτερική αυλή του εν λόγω χώρου, για να ακούσουν τον γείτονά τους, Σταύρο Κόντο, σε μια συγκέντρωση που είχε ύφος φιλικό και διάθεση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους κατοίκους της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού παρέμεινε ανοιχτό και μάλιστα με πλήθος κόσμου, σε αντίθεση με συγκεντρώσεις άλλων συνδυασμών που παρατηρείται το φαινόμενο μεταφοράς πληθυσμού, ακόμα και από έτερους δήμους.
Ο Σταύρος Κόντος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στη Νέα Χαλκηδόνα και ζήτησε από τους ανθρώπους της γειτονιάς του να στηρίξουν αυτόν και τους συνεργάτες του στην προσπάθειά του να συνεχίσει τη δημιουργική παρουσία του ως Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και στον ενιαίο πλέον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μια σειρά κομβικών ζητημάτων για τη Νέα Χαλκηδόνα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Στρατιωτικό Εργοστάσιο, που παραμένει ανεκμετάλλευτο, δηλώνοντας πως στόχος είναι να αποτελέσει ο συγκεκριμένος χώρος το «κέντρο» της Νέας Χαλκηδόνας, κάτι που λείπει από την περιοχή, με ένα πάρκο που θα συγκεντρώνει ουσιαστικά τους δημότες και με παράλληλη αξιοποίηση των κτιρίων που είναι εγκαταλελειμένα.
Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του Ποδονίφτη, δηλώνοντας πως ο καθαρισμός και η οριστική διευθέτηση του ζητήματος είναι άμεσης προτεραιότητας για ένα χώρο που αυτή τη στιγμή εγκυμονεί κινδύνους.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε για τη δημιουργία Δημοτικού γυμναστηρίου στο χώρο μεταξύ Δωδεκανήσου και Εθνικής Οδού όπως και για την αξιοποίηση του ήδη δεσμευμένου οικοπέδου για τη δημιουργία παιδικού σταθμού.      
Τόνισε πως οι προτάσεις του Οράματος Πόλης είναι σαφείς και καταγεγραμμένες και πως ο συνδυασμός του δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα της άκρατης υποσχεσιολογίας που άλλοι συνυποψήφιοι του επεκτείνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής των δημοτών.
Επίσης στάθηκε στην προσπάθεια μείωσης του έργου της σημερινής διοίκησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και στην πολλές φορές άγονη κριτική που γίνεται επ’ αυτού, σημειώνοντας πως το ουσιαστικό είναι η κατάθεση και υλοποίηση προτάσεων – έργου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Σημασία έχει τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, όχι τι δε μπορούν να κάνουν οι άλλοι».
Κλείνοντας, ο Σταύρος Κόντος δεσμεύτηκε πως, όπως και στη Νέα Φιλαδέλφεια, άμεση προτεραιότητα της διοίκησής του θα είναι η εκ βάθρων ανανέωση των υποδομών ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαιτερότητα κάθε μίας εκ των δύο πόλεων η οποία θα πρέπει να παραμείνει σεβαστή και διακριτή ακόμα και στα πλαίσια του νέου ενιαίου Δήμου.     

Έγινε της... Κρήτης στην ομιλία Αποστολάκη

Πλήρης επιβεβαίωση των υψηλότατων ποσοστών που αναμένεται να πετύχει στη Νέα Χαλκηδόνα ο σημερινός Δήμαρχός της και υποψήφιος για το διευρυμένο Δήμο Γιώργος Αποστολάκης αποτέλεσε η χθεσινή ομιλί ατου στην πλατεία Κρήτης. Το πλήθος που κατέκλυσε την πλατεία, επευφήμησε πολλές φορές τον Αποστολάκη, ο οποίος επίσης πιστοποίησε τη στενή του σχέση με την περιοχή. Γενικότερα ήταν μια συγκέντρωση που τόνωσε το ηθικό της "Νέας Προοπτικής" ενόψει της δύσκολης τελευταίας εβδομάδας του προεκλογικού αγώνα.

Περιοχή Απομάχων: Μεγάλη προσέλευση για Τομπούλογλου

Μεγάλη ήταν η προσέλευση κατοίκων της περιοχής Απομάχων στη χθεσινή ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" Χάρη Τομπούλογλου. Εκατοντάδες πολίτες άκουσαν τον κ. Τομπούλογλου να αναπτύσσει το πρόγραμμά του και τις δεσμεύσεις του για την επομένη των εκλογών.