Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κόντος- Τομπούλογλου: Δυο πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις που ίσως άγγιξαν τα 1000 άτομα!

09.20. Καθώς οι ομιλίες των Κόντου και Τομπούλογλου βαδίζουν προς το τέλος τους, είναι ξεκάθαρο ότι οι παράλληλες συγκεντρώσεις τους είναι οι μεγαλύτερες που έγιναν αυτή την προεκλογική περίοδο. Βέβαια οι συγκεντρώσεις δεν είναι ενδεικτικό μέγεθος για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο δίνουν "αέρα" στα πανιά των συνδυασμών που τις πετυχαίνουν, για να "τα δώσουν όλα" κατά τις τελευταίες ώρες πριν την κάλπη. Σίγουρα οι Κόντος και Τομπούλογλου σήμερα αισθάνθηκαν πολύ πιο αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο νικητής θα είναι μόνον ένας, ενώ ο Γιώργος Αποστολάκης κάθε άλλο, παρά έχει καταθέσει τα όπλα. Αντίθετα, τα στελέχη του αλλά και ο ίδιος δηλώνουν πολύ αισιόδοξοι. Το εκλογικό μας ραντεβού είναι την Κυριακή. Σε λίγο, αρχίζει η περίοδος περισυλλογής του πολίτη.

Τομπούλογλου: Θα αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης του Δήμου

09.15. Οι πολίτες, υποσχέθηκε ο Τομπούλογλου, θα είναι συμμέτοχοι στη διοίκηση του Δήμου όταν εκλεγούμε στη δημοτική αρχή. Είπε ότι θα καθιερώει το θεσμό των τοπικών δημοψηφισμάτων για μεγάλα θέματα της πόλης. Κι αυτός υποσχέθηκε δημιουργία κολυμβητηρίου στο χώρο του Εσπέρου, αλλά συμπλήρωσε ότι θα διεκδικήσει ως δημοτική αρχή το γήπεδο στον Κόκκινο Μύλο.

Κόντος: πρώτη μας προτεραιότητα η κοινωνική μας πολιτική

09.10. Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στην κοινωνική μας πολιτική, που αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα, είπε ο Σταύρος Κόντος. Θα δημιουργήσουμε αθλητικό χώρο στη Νέα Χαλκηδόνα, τόνισε, επαναλαμβάνοντας την επίθεσή του στο συνδυασμό Αποστολάκη. "Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κολυμβητήριο στο χώρο του Εσπέρου", πρόσθεσε ο Κόντος.

Στο βήμα ο Τομπούλογλου

08.56. Με ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες του ξεκινά την ομιλία του μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό ο Χάρης Τομπούλογλου. Παρουσίασε σε βίντεο τις προτάσεις του. Η πρώτη του δέσμευση είναι ότι η ΑΕΚ θα ξαναγυρίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η δεύτερη αναφορά του είναι στις "αλησμόνητες πατρίδες, από όπου ήλθαν οι πατέρες μας".

Μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη, διακύρηξε ο Τομπούλογλου, και διαβεβαίωσε ότι όταν νικήσει θα βλέπει όλους σαν συμπολίτες, πέρα από τις όποιες προτιμήσεις τους.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στους βασικούς του αντιπάλους, λέγοντας: Δεν έχουμε δημοτικούς μηχανισμούς, δεν έχουμε το δημοτικό χρήμα. Έχουμε όμως καρδιά και παλεύουμε. Έκανε άνοιγμα -όπως λίγο νωρίτερα ο Σταύρος Κόντος- στους συνδυασμούς του Β. Βαλασσά και του Θ. Μάλλιου.

Δεν θα πάρω ούτε ένα ευρώ ως μισθό Δημάρχου, είπε και πάλι ο Τομπούλογλου. Στη συνέχεια άρχισε την ανάπτυξη του προγράμματός του.

Κόντος: Αυτά κάναμε την τελευταία τεραετία

08.55. Σε εκτεταμένο απολογισμό του έργου του ως Δημάρχου Φιλαδέλφειας κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια προχωρεί αυτή την ώρα ο Σταύρος Κόντος, συνεχίζοντας τις συγκρίσεις με την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Χαλκηδόνα. Η σύγκρουση με το συνδυασμό Αποστολάκη είναι μετωπική.

Η Νίκη Τρυπιά προλογίζει τον Τομπούλογλου

08.50. Η κόρη του Νίκου Τρυπιά, η κυρία Νίκη Τρυπιά προλογίζει αυτή την ώρα τον Χάρη Τομπούλογλου

Στο βήμα ο Κόντος

08.40. Χωρίς τελετουργίες και εισαγωγές, ο Σταύρος Κόντος ξεκίνησε την ομιλία του μπροστά σε περίπου 1000 άτομα. "Σεβόμαστε τα κόμματα, υπερασπιζόμαστε την πόλη" είπε ο Κόνντος κι εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο δίδυμο Αποστολάκη- Γρετζελιά ενώ άσκησε κριτική και στον Χ. Τομπούλογλου. "Δεν δίνουμε υποσχέσεις γιατί εμείς ως νικητές θα λογοδοτήσουμε στους πολίτες. Οι αντίπαλοί μας λένε ό,τι θέλουν. Εμείς τηρούμε υπεύθυνη στάση, χωρίς 'θα'" Στη συνέχεια ο κ. Κόντος μίλησε για την προεκλογική του τακτική να μην απαντά σε προκλήσεις

Άρχισε ο Τομπούλογλου

08.33 Ξεκίνησε με προλόγους και χαιρετισμούς η εκδήλωση του Χάρη Τομπούλογλου. Περίπου 800 άτομα βρίσκονται στο χώρο της ομιλίας. Ένας- ένας οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ακούν το όνομά τους κι ανεβαίνουν στην εξέδρα.

Το αδιαχώρητο στον Κόντο

08.23. Το αδιαχώρητο αυτή την ώρα στη συγκέντρωση του Κόντου. Περισσότεροι από 700 συμπολίτες ακουν το Power to the people, και περιμένουν το Δήμαρχο της Φιλαδέλφειας που ακόμα δεν ξεκίνησε την ομιλία του

Lennon και Imagine ο Κόντος, Πειρατές της Καραϊβικής ο Τομπούλογλου

08.05. Οι δυο συνδυασμοί κάνουν τις τελευταίες μουσικές τους επιλογές, πριν οι επικεφαλής τους ανέβουν στο βήμα. Ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται και στις δυο συγκεντρώσεις, εκτιμήεις ανεβάζουν τους πολίτες που ήδη βρίσκονται σε καθεμιά από αυτές σε περισσότερους από 500.

Με τις ομιλίες Κόντου και Τομπούλογλου ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος

Με τις ομιλίες του Σταύρου Κόντου στην πλατεία Πατριάρχου (έξω από το εκλογικό του κέντρο) και του Χάρη Τομπούλογλου έξω από το δικό του εκλογικό κέντρο (Δεκελείας 71) ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας ενόψει του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών της Κυριακής. Όπως συνέβη και με τη χθεσινή ομιλία του Γιώργου Αποστολάκη, η ΑΛΗΘΕΙΑ θα δημοσιεύει καρέ- καρέ τις ομιλίες των δυο υποψηφίων Δημάρχων. Μείνετε συντονισμένοι...

Διαφωνίες για το μέγεθος της χθεσινής συγκέντρωση Αποστολάκη

Δεν είναι λίγοι όσοι διαφωνούν με την εκτίμησή μας ότι ο Γιώργος Αποστολάκης μάζεψε κοντά στους 700 συμπολίτες μας χθες το βράδι στον πεζόδρμο της Σάρδεων. Οι περισστόεροι από τους διαφωνούντες κάνουν λόγο για -το πολύ- 500 άτομα. Καταγράφουμε την άποψή τους και την παρουσιάζουμε!