Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δεκαέξι μέρες, πάνω απο 2000 επισκέπτες.

Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι. Κάναμε δέκα μέρες για να αγγίξουμε τους 1000 επισκέπτες. Κάναμε μόλις άλλες έξι (για την ακρίβεια πεντέμισι) για να τους διπλασιάσουμε. Η φιλαδελφειώτικη- χαλκηδονιώτικη κοινωνία μας αγκαλιάζει με συγκινητικά γοργούς ρυθμούς.

Θα γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Θα ανταποκριθούμε στο συγκινητικό σας αγκάλιασμα. Το νέο μοντέλο ενημέρωσης στην πόλη μας καθιερώνεται ήδη από τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Χωρίς exit poll οι αυριανές εκλογές για την Αυτοδιοίκηση

Χωρίς exit poll θα παρακολουθήσουν οι πολίτες, από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών την Κυριακή το βράδυ. Βασικός λόγος είναι η ευρεία οικονομική στενότητα, που υποχρέωσε τα τηλεοπτικά δίκτυα να ματαιώσουν τα σχέδιά τους και μην προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός δαπανηρού εγχειρήματος, όπως κρίθηκε ότι είναι στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η πραγματοποίηση exit poll.
Πριν από περίπου ένα μήνα εκπρόσωποι τόσο της ΕΡΤ όσο και πέντε ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και των μεγαλύτερων εταιρειών δημοσκοπήσεων εξέτασαν κατ΄αρχήν το ενδεχόμενο να σχεδιάσουν και να χρηματοδοτήσουν ένα κοινής λήψεως exit poll, το οποίο θα αφορούσε την προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος στον πρώτο γύρο στις δεκατρείς περιφέρεις και τους τρεις μεγάλους δήμους, Αθήνας Πειραιά και Θεσσαλονίκης γιατί ήταν πολύ δύσκολο να επεκταθεί στο σύνολο των 324 δήμων της χώρας.
Κατά τη διάρκεια, όμως, των διαβουλεύσεων που ακολούθησαν, η συνολική δαπάνη προσδιορίστηκε περίπου σε 120 έως 150.000 ευρώ, δηλαδή γύρω στις 30.000 ευρώ για κάθε τηλεοπτικό κανάλι. Το ποσό αυτό κρίθηκε μεγάλο, για exit poll, πρώτου γύρου από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, μολονότι η ΕΡΤ αντιμετώπισε θετικά τη δική της συμμετοχή. Με δεδομένο, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ, παράγοντες που μετείχαν στις συζητήσεις, ότι θα έπρεπε να γίνει κάτι ανάλογο και στον δεύτερο γύρο, τη μεθεπόμενη Κυριακή, το κόστος εκτιμήθηκε ότι θα ήταν αρκετά υψηλό. Ετσι, το εγχείρημα ματαιώθηκε και ορισμένα ιδιωτικά κανάλια πρόκειται να προσεγγίσουν τα αποτέλεσμα με πρωθύστερες δημοσκοπήσεις για να καταγράψουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος κι όχι το ίδιο το γεγονός της ψήφου. Μία ακόμη δυσκολία εκτιμήθηκε ότι είναι ο ακριβής προσδιορισμός του κατάλληλου δείγματος, καθώς είναι πολλοί οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στις εκλογές
Η ματαίωση του exit poll, σύμφωνα με στελέχη των υποψήφιων περιφερειαρχών αλλά και εκλογολόγων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δυσκολεύει τον καθορισμό της στρατηγικής για τον δεύτερο γύρο, γιατί δεν θα έχουν αποτυπωμένα το εύρος και τα ποιοτικά στοιχεία όσων θα πάνε να ψηφίσουν, καθώς θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για την τελική απόφαση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λιακάδα και περισυλλογή

Άλλη μια εξαίσια μέρα απολαμβάνουμε στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, με τον ήλιο να λούζει την πόλη μας, τη θερμοκρασία να θυμίζει τέλη άνοιξης προς αρχές καλοκαιριού και τον κόσμο να έχει βγει στον πεζόδρομο για βόλτα, στο Άλσος για παιχνίδι, στα στέκια της πόλης για καφέ, τσιγάρο και κουβέντα. Οι πολίτες ετοιμάζονται για την αυριανή ψήφο. Κι αύριο βράδι, κάποιοι θα κλαίνε και κάποιοι θα γελάνε. Εκλογέεεες.........

Βασίλης Κικίλιας: Θα βοηθήσω για γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας» και την προσπάθεια που κάνει η Ένωση να επιστρέψει στο... σπίτι της
Για την προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ να επιστρέψει στο σπίτι της χτίζοντας έναν νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κικίλιας και δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει όσο μπορεί από τη μεριά του. Συγκεκριμένα μιλώντας στην ιστοσελίδα gazzetta.gr και σε ερώτηση αν θεωρεί πας ΑΕΚ και ΠΑΟ πως χειρίστηκαν λάθος το θέμα του γηπέδου με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος τόνισε: «Η μεμψιμοιρία μακριά από μένα. Σημασία δεν έχουν τα λάθη που έγιναν, αλλά τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ώστε να κερδίσουμε το «χαμένο έδαφος». Σίγουρα, η εμπλοκή της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιβόητη διπλή ανάπλαση περιέπλεξε τα πράγματα και η κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας» «γκρέμισε» και τα όνειρα όλων, άφησε άστεγα τα ερασιτεχνικά τμήματα και κατέστρεψε έναν πυρήνα αθλητισμού και πόλου έλξης για την νεολαία».
Όσο για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και τι μπορεί να περιμένουν οι μεγάλες ομάδες από την Πολιτεία ανέφερε: «Οτιδήποτε γίνεται προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και του Αθλητισμού τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ. Γνωρίζω ότι οι φίλαθλοι και των δύο συλλόγων, «ζουν και αναπνέουν», για τη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι του στο νέο γήπεδο της ομάδας τους. Προκειμένου, λοιπόν, να χτιστεί ένα όνειρο ελπίδας και αισιοδοξίας επιβάλλεται οι φίλαθλοι, οι ιθύνοντες των τμημάτων, καλαθοσφαιριστές και προπονητές να συσπειρωθούν, να βρουν την οικονομική και ψυχική δύναμη να δημιουργήσουν ένα νέο αθλητικό κέντρο. Αυτονόητο είναι ότι θα είμαι αρωγός των προσπαθειών που θα γίνουν».
Ο Βασίλης Κικίλιας ρωτήθηκε και για την αίσθηση που έχει η κοινή γνώμη πως οι πολιτικοί και γενικά οι τοπικοί φορείς θυμούνται την ομάδα κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές. «Αυτή είναι η διαφορά μου με τους άλλους πολιτικούς, ιδιαίτερα σε θέματα αθλητισμού. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι σύλλογοι που κάνουν πρωταθλητισμό, χωρίς γήπεδο, είναι αετοί χωρίς φτερά. Μη ξεχνάτε ότι δε σας τα λέει ένας που θέλει να κάνει τον πολιτικό... Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να δουλεύεις σε δικό σου γήπεδο και κυρίως γνωρίζω από μυρωδιά αποδυτηρίων» ανέφερε.