Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Αποστολάκης, ο φίλος!

Το Γιώργο τον γνώρισα το 1987-88 προπονητής μου τοτε σε τοπικό σύλλογο, γνήσιος τσαμπουκάς που μας πέρναγε σε κάθε παιχνίδι τη νοοτροπία του πάλεψε και θα νικήσεις. Ετσι συνέχισε τη ζωή του.

Μετα 23 χρόνια πάντα οταν βρισκομασταν και τα λέγαμε τίποτα δεν είχε αλλαξει. Αυτός δημαρχος πια, εγω απλός φίλος. Χαλκηδώνα αυτός Φιλαδέλφεια εγω. Δεν θα κρίνω το έργο του και ναί φυσικα τον στήριξα στον πρώτο γύρο, πίστεψα στα λογια του και ακόμα τα πιστεύω και ας μην ειναι πια εδω. ΔΕΝ με νοιάζει τι κάνει ο Γρετζελιας και τα ΄΄σκοτεινα του σεναρια΄΄ που βλέπουν ολοι. ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ αν ήταν παντρεμένος με ποιά, ποσα παιδιά είχε ή δεν ειχε και μιλάνε για ασέβεια σε βάρος του απο το οικίο του περιβάλλον, οταν αυτοι ισοπεδώνουν τα παντα σε τοπικες εφημερίδες. ΠΡΟΣΟΧΗ βλάκες ο ΜΕΓΑΛΟΣ απο πάνω δεν κάνει διακρισεις, θα μπορούσες να είσαι ΕΣΥ στη θέση του ΓΙΩΡΓΟΥ. ΣΚΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Άκης

Γιώργο, χάσαμε...

Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο στις δημοτικές, αλλά σήμερα στις... αθλητικές, η ΑΕΚάρα έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1. Δεν πειράζει, όσο με πληγώνεις, τόσο με πωρώνεις

Οι πιο "μουγγές" εκλογές στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

Είναι αλήθεια ότι οι αυριανές επαναληπτικές εκλογές στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα είναι οι πιο "μουγγές" από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Ελάτε, φίλοι, να θυμηθούμε μαζί (κι αν σε κάτι η μνήμη μου με γελάει, παρακαλώ να με διορθώσετε) τις δημοτικές εκλογές μετά τη Μεταπολίτευση στη Νέα Φιλαδέλφεια (στη Νέα Χαλκηδόνα, που δεν είμαι τόσο δυνατός, θα με βοηθήσετε; περιμένω e-mails).

Μετά τη σύντομη περίοδο Τάσου Αμπατζή και την εν συνεχεία δημαρχία του Αλέκου Λάλου, αρχίζει η 12ετία του Σάββα Σταματιάδη. Ο μακαρίτης Δήμαρχος, ένας σκληρός κομμουνιστής, αλλά ήπιος άνθρωπος, εξελέγη πρώτη φορά το 1978, νικώντας στη δεύτερη Κυριακή τη Νίκη Τρυπιά- Αλεξάνδρου, με την καθοριστική, τότε, βοήθεια του Τέλη Κουτσόγιωργα, αδελφού του Μένιου, που είχε μείνει εκτός δεύτερου γύρου.

Το 1982 επανεκλέγεται ο Σάββας Σταματιάδης, με την καθοριστική βοήθεια της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αυτή διχάστηκε από τον πρώτο γύρο ανάμεσα στον Ηλία Ασημακόπουλο και το Γιώργο Κακάτσο. Τότε μπαίνουν για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παντελής Γρετζελιάς με το γιατρό Δημήτρη Αναστασιάδη.

Το 1986 είναι η τελευταία φορά που επανεκλέγεται ο Σάββας Σταματιάδης, με αξιωματική αντιπολίτευση τον Παντελή Γρετζελιά. Οι δυο τους συγκρούονται σφοδρά στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά στις επόμενες εκλογές, ο Σταματιάδης μένει εκτός δευτέρου γύρου και πριμοδοτεί φανερά τον Παντελή Γρετζελιά, με τη μεσολάβηση, τότε, μεταξύ άλλων, και του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. ΩΠ! ΕΔΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ: Το 1990 ΔΕΝ κατέβηκε καθόλου ο Σταματιάδης, αλλά ο Σταύρος Κόντος που ήλθε τρίτος με 29%. Διορθώνω.

Το 1990 λοιπόν αρχίζει η 12ετία Γρετζελιά. Στην πρώτη τετραετία του ο τότε Δήμαρχος δείχνει μια αξιοσημείωτη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή το 1994, με τη Ν.Δ. για μια ακόμα φορά διασπασμένη, ανάμεσα σε Γεράσιμο Έρτσο και Χαράλαμπο Μπόβο και τον διάδοχο του Σταματιάδη, τον Μάκη Γεωργούτη, να καταγράφει υψηλότερα ποσοστά από όσα έπαιρνε το ΚΚΕ, αλλά να μην κατορθώνει να "κόψει" την από την πρώτη Κυριακή εκλογή του Γρετζελιά.

Ο Παντελής Γρετζελιάς επανεξελέγη το 1998, έχοντας απέναντί του ενωμένη (σχετικά...) την κεντροδεξιά υπό τον δικηγόρο και πρώην παράγοντα της ΑΕΚ Νίκο Στράτο. Στην τρίτη θητεία του, πάντως, έγινε φανερή η κόπωση της τοπικής κοινωνίας, ενώ είχε και πολλές διαροοές από τα στελέχη του, τα οποία την αποδίδουν στον αυταρχικό του χαρακτήρα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν όλες οι δυνάμεις που αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν για να κλείσουν την δημαρχιακή παρουσία του Γρετζελιά, να συνασπιστούν γύρω από τον γιατρό Νίκο Αδαμόπουλο. Ο τελευταίος νίκησε κατά κράτος τον ως τότε Δήμαρχο το 2002.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο τότε θητεύων Δήμαρχος Νίκος Αδαμόπουλος έμεινε έξω από τον δεύτερο γύρο, στον οποίο πέρασαν ο Παντελής Γρετζελιάς και ο Σταύρος Κόντος. Στο δεύτερο γύρο ο Κόντος συγκεντρώνει ΟΛΕΣ τις δυνάμεις των συνδυασμών που έμειναν εκτός β' γύρου, αλλά και περίπου 170 ψηφοδέλτια που στην πρώτη Κυριακή είχαν ψηφίσει Γρετζελιά. Παγιώθηκε, δηλαδή, στη φιλαδελφειώτικη κοινωνία η αντίληψη ότι ο Παντελής Γρετζελιάς έχει κλείσει οριστικά τον δημαρχιακό του κύκλο.

Ο ίδιος ο Γρετζελιάς, άνθρωπος εγνωσμένης ευφυίας, το αντελήφθη, κι έτσι προχώρησε για τις εκλογές του 2010 σε στρατηγική συμμαχία με τον αείμνηστο Γιώργο Αποστολάκη. Ο ίδιος κατέβηκε ως απλός δημοτικός σύμβουλος και ζήτησε τον σταυρό προτίμησης των πολιτών. Το βράδι της Κυριακής οι κάλπες τον ανέδειξαν σε πρώτο δημοτικό σύμβουλο από όλυος τους συνδυασμούς, με (όπως ακούω, χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω) ρεκόρ σταυρών προτίμησης. Αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας ήταν η πρωτιά της Νέας Προοπτικής όχι μόνο στη Χαλκηδόνα, αλλά ΚΑΙ στη Φιλαδέλφεια την προηγούμενη Κυριακή.

Από τότε, όμως, αν και πέρασε μόλις μια εβδομάδα, τα πάντα άλλαξαν. Ο Χάρης Τομπούλογλου πέρασε στο δεύτερο γύρο για δέκα ψήφους, αποκλείοντας από την αυριανή αναμέτρηση τον θητεύοντα Δήμαρχο Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο, που έπαθε ό,τι και ο Αδαμόπουλος πριν μια τετραετία. Από προχθές, Τετάρτη, ο Τομπούλογλου έχει απέναντί του τη χήρα του Αποστολάκη, Έφη Γαϊτανά.

Η συνέχεια αύριο (το βράδυ...). Καλό βόλι, ως τότε....

Η δική μας ευθύνη

Καθώς πορευόμαστε τις τελευταίες ώρες του προεκλογικού αγώνα, δυστυχώς βλέπω να αυξάνεται ο αριθμός σχολίων τα οποία ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ συμπολίτες μας και εκτοξεύουν λάσπη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, όχι πολιτικά εναντίον τους.

Ξαναλέω ότι αυτό είναι ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ blog, όπου ο καθένας μπορεί ανεμπόδιαστα να λέει την άποψή του, αυτό άλλωστε είναι Δημοκρατία.

Εμείς ,εδώ, όμως πιστεύουμε σε μια Δημοκρατία ΜΑΧΟΜΕΝΗ, όχι σε μια Δημοκρατία ΠΑΡΑΛΥΤΗ.

Συνεπώς δεν μπορούμε να ανεχθούμε ανώνυμες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ εναντίον συμπολιτών μας, οι οποίοι κατονομάζονται.

Αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται. Ήδη διαγράψαμε σχόλια που αφορούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (όχι πολιτικά) τον Χάρη Τομπούλογλου, καθώς και μέλη της γνωστής φιλαδελφειώτικης οικογένειας Μάλλιου.

Τομπούλογλου- Γρετζελιάς, ο χαμένος χάνεται...

Τα "ρέστα" τους, κατά το κοινώς λεγόμενο, παίζουν στην αυριανή εκλογή δυο πρόσωπα που ανακατεύονται πολλά χρόνια με τα κοινά της πόλης. Ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς, επί δέκα χρόνια στοιχίζει την πλειοψηφία της φιλαδελφειώτικης κοινωνίας, όσο ετερόκλητη κι αν είναι, απέναντί του, και σήμερα είναι ο αφανής πρωταγωνιστής των εξελίξεων στη Νέα Προοπτική μετά την τραγική απώλεια του Γιώργου Αποστολάκη.

Από την άλλη μεριά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Τομπούλογλου, επικεφαλής του συνδυασμού Καλημέρα Όμορφη Πόλη,  είδε τις απανωτές εκπλήξεις αυτής της προεκλογικής περιόδου, να λειτουργούν υπέρ της δικής του προσπάθειας. Η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Κακάτσου, στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφαίρεσε από το Σταύρο Κόντο έναν ισχυρό υποστηρικτή. Στη συνέχεια, τα λάθη του επικεφαλής του Οράματος Πόλης στον εκλογικό αγώνα έφεραν τον Τομπούλογλου στη δεύτερη Κυριακή με οριακό τρόπο. Και τέλος, η απώλεια του Γιώργου Αποστολάκη δημιούργησε εκ των πραγμάτων ένα κενό στη Νέα Προοπτική.

Τομπούλογλου και Γρετζελιάς είναι πέρα από κάθε αμφιβολία οι πρωταγωνιστές της αυριανής μέρας. Ο χαμένος, χάνεται...

Πού οδηγεί το "κατά συνείδηση" του Οράματος Πόλης;

Το Όραμα Πόλης του σημερινού Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρου Κόντου απελευθέρωσε τους πολίτες οι οποίοι το ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, ενόψει του επαναληπτικού γύρου που διεξάγεται αύριο.

Ωστόσο, ένας καφές σήμερα στη "Βάνα Κανάκη", κι ένα γενικό ρεύμα ανάμεσα στα στελέχη του συνδυασμού, οδηγούν στον εικονιζόμενο...

Το ερώτημα είναι πόσο ποσοστό από τους πολίτες που επέλεξαν το Όραμα Πόλης, αλλά δεν έχουν στενή σχέση με κάποιο στέλεχος του συνδυασμού, θα συμπεριφερθούν ανάλογα. Αυτό είναι το στοίχημα του Χάρη Τομπούλογλου...

Κόντος: Μόνο ο Χάρης μου ζήτησε να πιούμε καφέ...

Μόνο ο Χάρης Τομπούλογλου ζήτησε να πιουν καφέ και να τα πουν ενόψει της αυριανής επαναληπτικής εκλογής, είπε σε στενούς φίλους και συνεργάτες του ο σημερινός Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος. Ο κ. Κόντος άφησε να εννοηθεί ότι αν η χήρα του Γιώργου Αποστολάκη του ζητούσε συνάντηση, εκείνος θα ήταν ανοικτός σε κάτι τέτοιο.

Τα πίνουν και τα... λένε

Αυτή την ώρα ο Χάρης Τομπούλογλου και ο Σταύρος Κόντος πίνουν μαζί καφέ στη "Βάνα Κανάκη" και συζητούν θέματα που ασφαλώς έχουν να κάνουν με την αυριανή επαναληπτική εκλογή. Όπως δείχνει η φωτογραφία, οι δυο τους είναι ευδιάθετοι και μάλλον, σύμφωνοι στο τι μέλλει γενέσθαι.

Άντε να δούμε πότε θα τα μάθουμε κι... εμείς τα όσα συζητούν...

Ντέρμπι σήμερα, ντέρμπι κι αύριο...

Μπροστά σε σειρά αμφίρροπων αναμετρήσεων βρισκόμαστε το σαββατοκύριακο. Σήμερα το βράδι η ΑΕΚ φιλοξενείται στην Τούμπα από τον Δικέφαλο του Βορρά. Αύριο,άλλα ντέρμπι θα τραβήξουν την προσοχή μας: Σγουρός- Κικίλιας, Αποστολάκη- Τομπούλογλου, Κακλαμάνης- Καμίνης, Μίχας- Μιχαλολιάκος κλπ. Κι από Δευτέρα, το μόνιμο ντέρμπι με τη βιοπάλη...

Βρέχει στη φτωχογειτονιά

Μπορεί προς το παρόν να έχει βγει ήλιος πάνω από την πόλη, αλλά η ΕΜΥ προβλέπει εντός της ημέρας συννεφιά, βροχή, ακόμα και καταιγίδα. Όσο για τη θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 16-21βαθμούς. Δηλαδή, απαραίτητο από σακάκι ως μπουφάν.

Η τελευταία ομιλία του Γιώργου Αποστολάκη

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου το βράδι, στον πεζόδρομο της Σάρδεων, ο Γιώργος Αποστολάκης, στην τελευταία του ομιλία, είπε στους συγκεντρωμένους: 
 

Καλωσορίσατε όλοι.

Χαιρετίζω την μεγάλη ιστορική συγκέντρωση των πόλεων μας. Τη συγκέντρωση του νέου Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

Είναι η πρώτη μεγάλη ιστορική συγκέντρωση της νέας μας πόλης που με την παρουσία σας ανοίγει σήμερα ένα καινούριο Δρόμο.

Ένα δρόμο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η σημερινή σας παρουσία είναι ο εγγυητής της ενότητας, της ιστορικής συνέχειας που οι παππούδες και οι γονείς μας αδελφωμένοι σφυρηλάτησαν με κόπο και αγώνες και εσείς σήμερα, εδώ, ανοίγετε μια νέα σελίδα ιστορίας.

Νοιώθω υπερήφανος για όλους τους συμπολίτες μας και για όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ.

Γιατί με την παρουσία σας, δηλώνετε απερίφραστα τη θέλησή σας, η νέα σελίδα στην ιστορία της πόλης μας, να σφραγιστεί με την «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

Μια «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» για τους ανθρώπους, για τη σημερινή και τις μελλούμενες γενιές, για την νέα μας πόλη. Τη ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ.

Καλωσόρισες Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο καινούριο σου σπίτι, το Δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας.

Καλωσόρισες στη μεγάλη συνάντηση, της «ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» και της νίκης.

Φίλες και φίλοι,

Η συνένωση των Δήμων βρίσκει την πόλη μας μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή.
Έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί πραγματοποιείται σε πολύ δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας και τους συμπολίτες μας.
Στις εκλογές, πάντα, εμείς οι πολίτες στέλνουμε πολιτικά μηνύματα.
Όμως, όποια και αν είναι η πολιτική σας απόφαση, όποιο και αν είναι το πολιτικό μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς την κυβέρνηση και τα κόμματα με την ψήφο σας, υπάρχει και το μήνυμα για το μέλλον της πόλης μας.
Έχει να κάνει, με το τι πολιτικές θα επιλέξουμε για τη ζωή μας στην πόλη τα επόμενα 4 χρόνια.
Θα πάμε με πολιτικές οικονομικής εξαθλίωσης για τους Δημότες και οικονομικού μαρασμού του Δήμου, όπως εφαρμόστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια την τετραετία που πέρασε;
Θα εξακολουθήσουμε να τροφοδοτούμε τα κέρδη των τραπεζών με τόκους και «τόκους πάνω στους τόκους» στηρίζοντας μια πλήρως αποτυχημένη και κοινωνικά άδικη για τους πολίτες οικονομική διαχείριση;
Ή αντίστροφα θα πάμε με πολιτικές, υγιούς οικονομικής ανασυγκρότησης, με πραγματική μείωση των Δημοτικών τελών, των τελών του νεκροταφείου και μια ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μεγεθών;
Θα πάμε με πολιτικές κοινωνικής εγκατάλειψης σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ή με πολιτικές κοινωνικής προστασίας, με θεσμούς στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας όπως το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ», αλλά και δομές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς;

Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για τις πολιτικές που αφορούν:
  • στην καθαριότητα
  • στο πράσινο,
  • στη διαχείριση του «Άλσους»,
  • στην απόκτηση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων,
  • στον πολιτισμό,
  • στον Αθλητισμό,
  • στη θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία,
  • και στην νεολαία.

Λέμε ευθέως στους συμπολίτες μας ότι το δίλημμα στις επερχόμενες εκλογές για την πόλη μας είναι:

Πόλη με Προοπτική ή πόλη Δανεικών και αβάσταχτων Τελών;
Πόλη της Ελπίδας ή Πόλη του Μαρασμού;
Πόλη με Προοπτική και με το βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον ή Πόλη κολλημένη στο Παρελθόν;
Λέμε ευθέως με κάθε ειλικρίνεια και ευθύνη.
 Αδιέξοδες πολιτικές, λάθη στην διαχείριση των πόρων που όλοι ξέρουμε ποιοι ευθύνονται, έχουν μετατρέψει τους συμπολίτες μας, με το έτσι θέλω, σε μόνιμους «πελάτες» του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στην πράξη είναι μια οικονομική πολιτική τοπικού μνημονίου.
Ενός τοπικού μνημονίου, το οποίο εφαρμόστηκε στην περιοχή μας, πριν μπει η ίδια η χώρα μας στο ΔΝΤ.
Ενός τοπικού μνημονίου, το οποίο θα αποσπούσε τα συγχαρητήρια και το χειροκρότημα του ΔΝΤ και της Τρόικας.
Οι συμπολίτες μας όμως, δεν χρωστούν τίποτα.
Οι μόνοι που χρωστούν σοβαρές εξηγήσεις είναι αυτοί που δημιούργησαν χρέη και τα φόρτωσαν στους Δημότες.
Θα μπορούσαμε να θέσουμε το γνωστό ερώτημα «ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;».
Όχι για να υπονοήσουμε κλεψιές και σκάνδαλα, αλλά για να πούμε ευθέως, πως τέτοιες πολιτικές είναι οικονομικά φορομπηχτικές, κοινωνικά άδικες, διοικητικά αναποτελεσματικές και πολιτικά αδιέξοδες και χρεοκοπημένες.
Αυτή είναι η πολιτική που μας επιφυλάσσουν διότι οι αντίπαλοί μας αυτήν πιστεύουν.
Λέμε με ευθύτητα και εντιμότητα.
Με την πολιτική σας αυτή πλήξατε όλους τους πολίτες.
Έχετε ακεραία την ευθύνη:
  • Για την οικονομική χρεοκοπία που οδηγήσατε τον Δήμο.
  • Για την φορολογική λαίλαπα που εξαπολύσατε στους δημότες μας.
  • Για την κακοδιαχείριση των Δημοτικών πόρων.
  • Τους εξοντωτικούς για την πόλη δανεισμούς.
  • Για την πενιχρή ανταπόδοση σε έργο για τους δημότες.
  • Για την ανυπαρξία έργου σε μια σειρά τομείς.

Για όλα αυτά οφείλονται εξηγήσεις σε όλη την πόλη.
Προκειμένου οι συμπολίτες μας να ενημερωθούν πλήρως για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πόλεις, αναλαμβάνω την δέσμευση να ενημερώσω μέσα στην προεκλογική περίοδο όλους τους πολίτες, ώστε να πέσουν οι μάσκες και να λάμψει η αλήθεια.
Ώστε να ακουστούν πραγματικές πολιτικές χωρίς κρυφτό και οχυρώσεις πίσω από χρίσματα και κομματικές υποδείξεις. Η Παράταξη μας, η «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και εγώ προσωπικά, πιστεύουμε ότι στην ιστορική μας πόλη και στους πολίτες της ταιριάζει και αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.
Εμείς πιστεύουμε ότι στην ιστορική μας πόλη και στους πολίτες της ταιριάζει και αξίζει ένα μέλλον, οικονομικής ανάπτυξης και όχι οικονομικής φοροκαταιγίδας, κοινωνικής δικαιοσύνης και φροντίδας, αντί του κοινωνικού περιθωρίου και της εγκατάλειψης.
Υπάρχει άλλη οικονομική πολιτική για την πόλη μας.
Εμείς μπορούμε να την εφαρμόσουμε και σε αυτό δεσμεύομαι ως Υποψήφιος Δήμαρχος και η παράταξή μας, η «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».
Ο πρώτος Πυλώνας του προγράμματος μας έχει ως στόχο:
  • Την οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου.
  • Την φορολογική ελάφρυνση των Δημοτών.
  • Την αναπτυξιακή τροχιά της πόλης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως βάζουμε τέλος στα «ΤΟΠΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» και στα «Τοπικά Τοκοχρεολύσια».
Ήδη πληρώνουμε με κόπο το Εθνικό Μνημόνιο. Δεν πληρώνουμε άλλο εξαιτίας χρεοκοπημένων τοπικών πολιτικών
Η «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», δεν κρύβεται και δεν κρύβει ούτε την ταυτότητά της, ούτε τις ιδέες της, ούτε τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Λέει ανοιχτά, δημοκρατικά και έντιμα στους πολίτες, λέξη με λέξη, τα βήματα και τις δεσμεύσεις που θα πραγματοποιήσει.
Σε ότι μας αφορά, δεσμευόμαστε και υλοποιούμε:
  1. Μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και της πολίτικης μας αντίληψης για χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου.
  2. Μειώνουμε τα τέλη νεκροταφείου, ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να τιμά με αξιοπρέπεια τους δικούς του ανθρώπους
  3. Αξιοποιούμε τα ιδιόκτητα ακίνητα του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας, έτσι ώστε ο Δήμος να εξοικονομήσει πολλά χρήματα από τα υπέρογκα ενοίκια, που πληρώνει σήμερα η Νέα Φιλαδέλφεια.
  4. Βάζουμε τέλος στο συνεχή και υπέρογκο δανεισμό που το μόνο που αποφέρει είναι το αυξανόμενο έλλειμμα.
  5. Πιστεύουμε και δεσμευόμαστε στη δημιουργική και πλήρη αξιοποίηση των Δημοτικών Πόρων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και των εγχώριων κρατικών εσόδων.
Φίλες και φίλοι,
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι πολίτες στρέφονται σήμερα στη «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ως τη μόνη εναλλακτική λύση διοίκησης και προκοπής για την πόλη μας.
 Πιστεύουμε ότι η Νέα μας πόλη είναι αποφασισμένη να ρίξει γέφυρα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Είναι αποφασισμένη να δώσει νέα προοπτική στη ζωή της και όχι να παλινδρομεί σε αδιέξοδες πολιτικές του παρελθόντος.
Γι’ αυτή τη ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ παλεύουμε. Γι’ αυτό σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας. Γι’ αυτό σας καλούμε να υπερψηφίσετε τη «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Είμαι σήμερα εδώ για να εγγυηθώ μαζί με όλους εσάς
  • τη «Νέα Προοπτική» της Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας,
  • την οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη,
  • την κοινωνική προστασία,
  • την μεταρρύθμιση στη ζωή της πόλης.
 Αυτός είναι ο δικός μου λόγος προς εσάς. Αυτό είναι το δικό μου συμβόλαιο μαζί σας. Αυτή είναι η δική μας πρόταση τιμής, προοπτικής και ανάπτυξης που δεσμευόμαστε μαζί σας. θα την τηρήσουμε κατά γράμμα, με υπευθυνότητα και εντιμότητα.
Ένα δεύτερο μεγάλο βήμα πέραν της οικονομικής ανασυγκρότησης στην πόλη μας είναι η «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ».
Θέλουμε, όπως και ο κάθε πολίτης, Δημοτικές Υπηρεσίες ευέλικτες, αποτελεσματικές, με εξειδικευμένο προσωπικό που κάνει καλά και φιλότιμα τη δουλειά του.

Θέλουμε, όπως και ο κάθε πολίτης, ένα Δήμο όπου η κοινωνική συμμετοχή και ο διαφανής τρόπος λειτουργίας, να είναι καθημερινότητα.
Θέλουμε ένα Δήμο, λειτουργικό στις Υπηρεσίες, πολιτικά ευέλικτο στην επίλυση των προβλημάτων και τη χρηστή αξιοποίηση των πόρων, κοινωνικά ευαίσθητο.
Θέλουμε ένα Δήμο παραγωγό έργων και όχι Γραφειοκρατίας και χρεών.
Θέλουμε ένα Δήμο ουσίας για τους πολίτες και όχι νομής της εξουσίας.
Θέλουμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, αντί να τους φορτώνει τα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής.
Σε αυτή τη Διοικητική μεταρρύθμιση θα προχωρήσουμε άμεσα, αν η πόλη μας τιμήσει με την ψήφο της και μας αναθέσει την Διοίκηση. Αυτός είναι ο τρόπος που θα διοικήσουμε αν επιλέξετε τη «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» σε αυτό το ρόλο. Αυτός είναι ο τρόπος που εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να πολιτευόμαστε και να διοικούμε. Αυτόν τον τρόπο υπηρετούμε. Αυτόν υπερασπιζόμαστε και αυτόν θα εφαρμόσουμε ως αυριανή Διοίκηση του δήμου μας γιατί πιστεύουμε ότι υπηρετεί την Δημοκρατία, την κοινωνία και τον άνθρωπο.
  1. Αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, χωρίς περιττές προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια.
  2. Αξιοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» για Υπηρεσίες αξιόπιστες, λειτουργικές και φιλικές για τον πολίτη, με αμεσότητα και χωρίς καθυστερήσεις.
  3. Ενισχύουμε τον κοινωνικό έλεγχο και τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου.
  4. Δεσμευόμαστε για μια διοίκηση με κοινωνική ευαισθησία και Δήμαρχο με ανοιχτές πόρτες σε όλους τους πολίτες.
Φίλες και φίλοι,
Ένα άλλο κομμάτι της πολιτικής μας, το οποίο είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος στην όλη μας πολιτική παρουσία, είναι η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», η πολιτική μας για την κοινωνική προστασία.
Η Κοινωνική Προστασία, καμιά φορά εξισώνεται με την ελεημοσύνη για τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους.
Όμως, οι κοινωνικές ανισότητες καταπολεμούνται με κοινωνικές δομές και με οικονομικά μέτρα που στοχεύουν στην Κοινωνική Προστασία αντί να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με πολιτικές που βοηθούν τους ανθρώπους να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές αντιξοότητες, είτε αυτές αφορούν στις οικονομικές δυσκολίες, είτε σε δυσκολίες που αφορούν σε λόγους υγείας.
Το σημαντικότερο πράγμα για μας, είναι ο άνθρωπος, η αξιοπρέπειά του και η γαλήνη της ψυχής του. Είναι η στιγμή που μπορεί να λέει «δόξα τω θεώ» και να κοιτάει στα μάτια τα παιδιά του χωρίς τον πόνο και τη θλίψη από αυτές τις δυσκολίες.
Για το λόγο αυτό, δημιουργούμε στην πόλη μια σειρά Κοινωνικών δομών με στόχο την Κοινωνική Προστασία...
  1. Επεκτείνουμε το Θεσμό του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» σε όλη την πόλη. Κανένας πολίτης με άδειο το τραπέζι στο σπίτι του. Αυτό, στην πόλη μας δεν θα ξανασυμβεί ποτέ πια.
  2. Δημιουργούμε «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» για την διασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης στους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
  3. Δημιουργούμε «ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», για την προστασία των άνεργων συμπολιτών μας, αλλά και των νέων ανθρώπων που αναζητούν δουλειά. Με προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους νέους και τα παιδιά μας.
  4. Με προγράμματα στήριξης της τοπικής αγοράς, των τοπικών επιχειρήσεων, των μαγαζιών και των νέων που στρέφονται στο επιχειρείν.
  5. Εντάσσουμε τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, στα προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας, που εξήγγειλε πρόσφατα το Υπουργείο Εργασίας.
  6. Δημιουργούμε, μετά από μελέτη που θα αναθέσουμε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Δημοτικούς Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, καταπολεμώντας και με αυτό τον τρόπο, το κοινωνικό περιθώριο, την ανεργία τον κοινωνικό και ανθρώπινο μαρασμό των αδύναμων συμπολιτών μας.
  7. Είμαστε δίπλα στους κοινωνικά και οικονομικά ανίσχυρους, στους φτωχούς, όχι μόνο από θέση πολιτική και εκλογική, αλλά από θέση ανθρώπινης αρχής και ευαισθησίας. Θα υπερασπιστούνε το ισότιμο δικαίωμά τους να ζουν ανθρώπινα και αξιοπρεπώς και θα δημιουργήσουμε τις ανάλογες κοινωνικές υποδομές, ώστε η λέξη πείνα και εξαθλίωση να είναι άγνωστη για τους πολίτες της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. pan>
  8. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην ενίσχυση των δράσεων και των προγραμμάτων της «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» και της «ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ». Οι φιλοξενούμενοι, το προσωπικό και οι εθελοντές, έχουν και θα έχουν από εμάς την αμέριστη στήριξη και βοήθεια.
  9. Αναβαθμίζουμε το ρόλο της και διευρύνουμε τα προγράμματά και τις δράσεις της, καθώς και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και του «Παιδικού Σταθμού».
  10.  Δημιουργούμε «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ», με στόχο την ολοκληρωμένη βοήθεια στην σύγχρονη ελληνική οικογένεια στην πόλη μας.
  11. Με συμβουλευτικές Υπηρεσίες για τους Γονείς και τα νέα Ζευγάρια, με προγράμματα πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς της πολιτείας, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς. Με προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών ώστε να πραγματοποιούν το εκπαιδευτικό τους έργο έχοντας στη φαρέτρα τους την πιο σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη παιδαγωγική πληροφορία.
  12. Δημιουργούμε δύο νέους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στη Φιλαδέλφεια και στη Χαλκηδόνα, ώστε όλοι οι νέοι Γονείς να έχουν την βοήθεια που χρειάζονται στο ξεκίνημα του νέου κύκλου ζωής που ξεκινούν.
  13. Ιδιαίτερη φροντίδα θα δώσουμε στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Τα «Υπερήφανα Γηρατειά» στην νέα μας πόλη, θα παραμείνουν υπερήφανα. Μας έδωσαν φροντίδα και ζωή, θα τους επιστρέψουμε ευχαριστώ, σεβασμό αξιοπρεπείς υπηρεσίες και ανθρώπινους χώρους «ΚΑΠΗ».
Φίλες και φίλοι,
Η «Δημόσια Υγεία» στην πόλη είναι ένας επίσης σημαντικός τομέας όπου μπορούν να γίνουν πολλά.
Θέλουμε η πόλη μας και οι πολίτες μας να είναι υγιείς σωματικά και ψυχικά, αφού για μας το ανθρώπινο δυναμικό, είναι ο σημαντικότερος πλούτος της πόλης μας.
 Άμεσες θα είναι οι πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της Υγείας στην πόλη μας
  1. Επαναλειτουργούμε το «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας».
  2. Συντάσσουμε το «Χάρτη ΥΓΕΙΑΣ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας».
  3. Ενισχύουμε και επεκτείνουμε τη δράση του ΕΚΑΒ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.
  4. Λειτουργούμε το «Κέντρο Α.ΜΕ.Α» παρέχοντας πλήρη φροντίδα στους συμπολίτες μας που θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών του, καθώς και πλήρη στήριξη στο προσωπικό που θα το στελεχώσει.
  5. Διεκδικούμε από την Πολιτεία τη δημιουργία «ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας».
  6. Πραγματοποιούμε προγράμματα Αγωγής και Προαγωγής της ψυχικής υγείας.
  7. Φροντίζουμε σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις τη διάδοση των αδέσποτων ζώων, προστατεύοντας παράλληλα τη Δημόσια Υγεία της πόλης.
Αγαπητοί συνδημότες,
Πιστεύουμε ότι η Ποιότητα Ζωής στην πόλη μας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο μπορεί κανείς να διατηρεί την πόλη καθαρή, κατά πόσο φροντίζει το πράσινο και τους περιβαλλοντικούς πνεύμονες που διαθέτει.
Η πόλη μας έχει την ευλογία να διαθέτει το «ΑΛΣΟΣ», το οποίο είναι συνδεμένο με την ιστορία της πόλης, και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή μας.
Το πόσο η διοίκηση που είχε την ευθύνη του ανταποκρίθηκε σε αυτά τα κρίσιμα καθήκοντα το γνωρίζετε όλοι. Αυτό που εμείς λέμε ευθέως είναι ότι σε αυτούς τους τομείς, δεν έγινε καμία ουσιαστική επένδυση.
Για μας η καθαριότητα της πόλης είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό.
Συνδέεται με την ποιότητα ζωής, τη δημόσια υγεία, τη δυνατότητα των πολιτών και των παιδιών, να χαρούν κοινόχρηστους χώρους, να ξεκουραστούν, να συνομιλήσουν με το γείτονα και να παίξουν τα παιδιά.
Γι’ αυτό και η «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» δεσμεύεται να αξιοποιήσει κάθε ευρώ, ώστε να έχουμε την πόλη μας καθαρή, κάθε μέρα.
Καμία μετακίνηση κονδυλίων σε άλλους τομείς δεν πρόκειται γίνει, αν δεν διασφαλίσουμε την καθαριότητα της πόλης σε καθημερινή βάση.
Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι γειτονιές και οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης σε μικρές χωματερές όπως είναι σήμερα κάποιες από αυτές.
Οργανώνουμε την καθαριότητα με μεθοδικό τρόπο.
  1. Με χαρτογραφημένη την σωστή τοποθέτηση των κάδων σε κάθε γειτονιά.
  2. Με αύξηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης.
  3. Με άνοιγμα της περιβαλλοντικής αγωγής στους Παιδικούς Σταθμούς και τα σχολεία.
  4. Με οργανόγραμμα καθαριότητας όπου κάθε ομάδα εργαζομένων στην καθαριότητα, αναλαμβάνει ένα τομέα ευθύνης για τον οποίο θα ελέγχεται καθημερινά.
Όλα αυτά θα γίνουν καθημερινότητα, διότι πολιτική μου στάση και απόφαση είναι να έχουμε Αντιδημάρχους καθαριότητας που κάνουν τη δουλειά τους στους δρόμους της πόλης και όχι στα γραφεία.
Για τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας, πέραν της καθαριότητας, δεσμευόμαστε στην πλήρη ανακατασκευή τους ώστε να είναι, όχι μόνο καθαροί, αλλά ταυτόχρονα ασφαλείς, ανθρώπινοι χωρίς τσιμέντο επισκέψιμοι και εξυπηρετικοί, εξοπλισμένοι με κατάλληλο παιδαγωγικό εξοπλισμό και υλικό, ώστε να μπορούν οι γονείς να παίρνουν τα παιδιά μαζί για να μπορούν να παίξουν και να κάνουν φίλους.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα του «ΑΛΣΟΥΣ».
Η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ δεν θεωρεί το «ΑΛΣΟΣ» απλά ένα χώρο πρασίνου.
Το «ΑΛΣΟΣ» για μας, δεν είναι μια συστάδα δέντρων που απλά υπάρχει, όπως το αντιμετώπισε η Διοίκηση που είχε μέχρι σήμερα την ευθύνη.
Για μας το «ΑΛΣΟΣ» είναι πηγή περιβαλλοντικής, κοινωνικής, αλλά και οικονομικής ανάπτυξης.
Είναι μια μονάδα ζωής που η σχεδιασμένη αξιοποίησή του, έχει ευεργετικές επιπτώσεις όχι μόνο ως πράσινο, αλλά και στην κοινωνική και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας.
  1. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα Προστασίας, πυροπροστασίας, ασφάλειας και εμπλουτισμού του πρασίνου του «ΑΛΣΟΥΣ».
  2. Στηρίζουμε ολόπλευρα τους εθελοντές που με το δικό τους κυρίως αγώνα το «ΑΛΣΟΣ» δεν έχει καταρρεύσει.
  3. Τους ευχαριστούμε δημοσίως για την συμβολή τους στην διατήρηση του «ΑΛΣΟΥΣ», για την προσφορά τους στην πόλη. Είμαστε δίπλα τους σε ότι μας προτείνουν για την λειτουργική συντήρηση του «ΑΛΣΟΥΣ» και την ανάπτυξή του και σε όποια βοήθεια χρειαστούν για να συνεχίσουν το έργο τους
  4. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση της επισκεψιμότητας του από όλη την Αττική.
Φιλοδοξούμε να γίνει χώρος κοινωνικής συνάντησης και αναψυχής, οικολογικού αθλητισμού και πολιτισμού για τους πολίτες της πόλης μας. Φιλοδοξούμε να γίνει παράλληλα χώρος πόλος έλξης για τους πολίτες της Αττικής, ώστε με την έλευσή τους να αφήνουν και χρήματα στη τοπική αγορά.
Είναι ένα σχέδιο ανάδειξης των δυνατοτήτων του ΑΛΣΟΥΣ, ρεαλιστικό, εφικτό και τίθεται σε εφαρμογή, χωρίς καμιά καθυστέρηση αν η πόλη μας αναθέσει την ευθύνη να διοικήσουμε τον Δήμο. 
 
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ιδιαίτερη σημασία, δίνουμε στα «θέματα της ζωής των παιδιών και των νέων».
Είναι ζήτημα σεβασμού προς τα παιδιά και τους νέους μας να φτιάξουμε μια πόλη που να χωράει ισότιμα την παιδική και τη νεανική ζωή. Είναι ζήτημα ευθύνης, να συμβάλλουμε με θετικό τρόπο στην εκπαίδευσή τους και στη διαμόρφωση της ζωής τους. Είναι η γενιά που θα παραλάβει τα ινία μετά από εμάς και δεν επιτρέπουμε σε ότι μας αφορά, να τους παραδώσουμε μια πόλη γυμνή, καταχρεωμένη και εχθρική.
  1. Φροντίζουμε όλα τα σχολεία της πόλης μας, ώστε να είναι φιλόξενα και λειτουργικά.
  2. Επαναφέρουμε άμεσα το 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας στο χώρο του, στο ιστορικό κτίριο «ΣΠΑΘΑΡΗ» και βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών.
  3. Αναμορφώνουμε τις παιδικές χαρές και τις πλατείες της πόλης, όπου χρειάζεται, και εγκαθιστούμε κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό, μετατρέποντας τες σε πράσινες και όχι τσιμεντένιες.
  4. Απομακρύνουμε τον οίκο ανοχής στην πόλη μας. Πιστεύουμε στις υγιείς ανθρώπινες σχέσεις και σε αυτό θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες
  5.  Δημιουργούμε στέκι νεολαίας, έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν το χώρο τους, χωρίς να χρειάζεται να προχωρούν σε καταλήψεις δημοτικών χώρων.
  6. Με τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας της «Κοινωνικής Υπηρεσίας», τα προγράμματα καταπολέμησης των ναρκωτικών του «Κέντρου Οικογένειας» και των επίσημων θεσμών της πολιτείας, φτιάχνουμε ένα δίκτυο προστασίας των νέων από το θανάσιμο αυτό κίνδυνο.
  7. Με τα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», βοηθάμε τα παιδιά μας στη σωστή επιλογή επαγγέλματος που θα τα συνοδέψει στην υπόλοιπη ζωή τους.
  8. Με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα ακούμε με υπευθυνότητα τη φωνή τους.
  9. Σταδιακά, αναδιαμορφώνουμε όλους τους Αθλητικούς χώρους της πόλης, ώστε οι νέες και οι νέοι μας, αλλά και οι ενήλικες που αγαπούν και επιλέγουν τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής, να μπορούν να αθληθούν μέσα σε αξιοπρεπείς συνθήκες με βάση τα αθλητικά στάνταρτ.
  10. Στηρίζουμε τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας όχι ευκαιριακά, αλλά έμπρακτα και καθημερινά.
  11. Εμπλουτίζουμε με δραστηριότητες τον αθλητικό οργανισμό, ώστε να μπορούν οι νέοι μας και όλοι οι συμπολίτες μας να έρθουν σε επαφή με όλα τα αθλήματα.
  12. Αυτή την πόλη θέλουμε να παραδώσουμε στους νέους μας. Αυτή η πόλη τους αξίζει και αυτή τη φροντίδα θα τους παρέχουμε. Είναι τα παιδιά μας και θα σταθούμε δίπλα τους ακριβώς επειδή είναι τα παιδιά μας. Τα παιδιά όλων μας.
Μιλώντας για τα θέματα του αθλητισμού, Θέλω στο σημείο αυτό, να θίξω και το θέμα του «γηπέδου της ΑΕΚ».
Είναι περιττό να πω εδώ ότι πράγματι η ΑΕΚ ως ιστορικό σωματείο της χώρας, είναι ταυτόχρονα γέφυρα με την ιστορία μας, γέφυρα πολιτισμού αξιών και αθλητικών ιδεωδών.
Δεν είναι λίγες οι φορές που με τα κατορθώματα των αθλητικών της τμημάτων και των αθλητών της ξεχωριστά σκόρπισε χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους Έλληνες.
 Η κατασκευή του γηπέδου στην πόλη μας είναι για μας αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη.
Τασσόμαστε λοιπόν ανεπιφύλακτα υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας, με ταυτόχρονη τήρηση όλων των απαραίτητων όρων, κανόνων και προϋποθέσεων ώστε να μην επιβαρυνθεί οικολογικά η πόλη μας.
Στηρίζουμε κάθε λύση όπου η κατασκευή του γηπέδου, πληρεί τις προϋποθέσεις να είναι χώρος όπου υπηρετείται και αναπτύσσεται ο αθλητισμός και ταυτόχρονα βοηθά την τοπική οικονομία και την πόλη συνολικά
Η «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ως αυριανή Διοίκηση, είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε και «ο πολιτισμός» να πάρει τη θέση που πρέπει να έχει στη ζωή της πόλης
Για μας, ο πολιτισμός είναι μια βαθύτερη έννοια, από εκείνη που τον περιορίζει σε κάποιες απλές εκδηλώσεις.
Κύτταρο για την πόλη μας είναι οι «Πολιτιστικοί Σύλλογοι».
Θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και φροντίδα.
Αυτοί διατηρούν και αυγαταίνουν τον πολιτισμό και την παράδοση με την καθημερινή τους δουλειά. Θέλουμε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους και θα το συνεχίσουν με τη δική μας βοήθεια και το δικό τους μεράκι.
Σημαντική είναι επίσης η συμβολή των «Πνευματικών Κέντρων» των Δήμων και των εργαζομένων σε αυτά. Δεσμευόμαστε και τα στελεχώνουμε ακόμα περισσότερο. Συνδράμουμε διοικητικά ώστε να αναπτύσσουν το έργο τους, με τον καλύτερο τρόπο.
Θέλω να προσθέσω εδώ το εξής.
Η πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα πολιτιστικά εργαστήρια του Δήμου, θα είναι δωρεάν.
Ο πολιτισμός είναι δημιούργημα όλων και η δωρεάν λειτουργία των πολιτιστικών τμημάτων του δήμου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να έχουν όλοι ισότιμη, πρόσβαση στον πολιτισμό.
Θα ήθελα για λόγους σεβασμού στην ιστορία μας να σταθώ ιδιαίτερα στο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».
Το μουσείο δεν το αντιμετωπίζουμε ως βήμα δημοσίων σχέσεων του δημάρχου, ούτε ως χώρο απλής μνημόνευσης. Στόχος μας είναι να το μετατρέψουμε σε ενεργό κέντρο μελετών, επιστημονικής έρευνας και πολιτιστικής ιστορίας με πανελλήνια, πανεκπαιδευτική πολιτιστική σημασία.
Θα ήθελα τέλος να σας μεταφέρω τη θέλησή μας για δημιουργία τοπικού «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΓΩΝIΣΤΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» για να αναδείξουμε την αξία των αγώνων των προγόνων μας, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της πόλης μας. Από την Εθνική μας Αντίσταση ως τους αγώνες για τη Δημοκρατία τους αγώνες κατά της χούντας, τους αγώνες για την εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Η Πόλη μας έχει βγάλει αγωνιστές και ήρωες. Δεν θα τους αφήσουμε στη λησμονιά και τα λήθη. Η ιστορία τους θα ειπωθεί και θα τη δείξουμε με υπερηφάνεια σε όλη την Ελλάδα και σε όλες της γενιές.
Φίλες και φίλοι,
Ο Μεγάλος Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος ο Επίκουρος έλεγε πως «Όπου πρόκοψε ο Δήμος, είναι όλα κίνηση και αλλαγή».
Αυτό θέλουμε κι εμείς. Να αλλάξουμε τα πράγματα. Να δώσουμε Νέα Προοπτική στην πόλη μας
Η Πολιτική πρόταση της «ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», είναι εκείνη που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στη ζωή της πόλης.
  • Να την βάλει σε ρυθμούς οικονομικής απεμπλοκής από τα δάνεια και τις τράπεζες.
  • Να προχωρήσει στη Διοικητική μεταρρύθμιση για την εξυπηρετική για τον πολίτη λειτουργία των Υπηρεσιών.
  • Να αναπτύξει την Κοινωνική Προστασία για τους αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας.
  • Να στηρίξει και να βάλει σε νέα βάση το ρόλο του περιβάλλοντος, της καθαριότητας του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Σ’ αυτές τις πολιτικές δεσμευόμαστε με ειλικρίνεια και καθαρότητα, ώστε να γνωρίζετε πολύ πριν, τι θα φτιάξουμε στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ασκείτε από τώρα τον κοινωνικό έλεγχο.
Ζητάμε να την στηρίξετε ώστε να αλλάξουμε τα πράγματα παντού. Να κάνουμε τη «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» πράξη στην καθημερινότητά μας.
Φίλες και φίλοι συνδημότες,
Επιτρέψατε μου να κλείσω την ομιλία μου με κάτι προσωπικό
Απευθύνομαι στους συμπολίτες μας από τη Χαλκηδόνα.
Χαλκηδονιώτες, χαλκηδονιώτισσες
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα αυτά τα χρόνια που βρεθήκατε δίπλα μου. Που με τιμήσατε να γίνω δήμαρχος στην πόλη.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με την αμέριστη καθημερινή σας συμπαράσταση, με βοηθήσατε να γίνω καλύτερος άνθρωπος, ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τα καθήκοντά μου.
Ως Δήμαρχος ζητώ και σήμερα τη συμπαράστασή σας, για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στη Χαλκηδόνα. Να ολοκληρώσουμε ότι δεν προλάβαμε στην τετραετία που πέρασε. Αυτό που σίγουρα μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα φροντίσουμε τη Νέα Χαλκηδόνα με την ίδια αγάπη και αφοσίωση όπως κάναμε μέχρι σήμερα.
Θέλω να πω κάτι προσωπικό και στους συμπολίτες μας τους Φιλαδελφιώτες.
Φιλαδελφιώτες, Φιλαδελφιώτισσες.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που κλείσατε ερμητικά την πόρτα σε όποιους ποντάρουν την εκλογική τους επιτυχία στη διχόνοια και τη διαίρεση των ανθρώπων μας. Ότι κι αν πουν για να διχάσουν τις πόλεις μας, η προσπάθειά τους θα αποβεί μάταιη.
Είμαστε καρποί του ίδιου δέντρου, της ίδιας ιστορίας, του ίδιου πολιτισμού. Θα παραμείνουμε ενωμένοι. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή, με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Σε αυτή τη μικρή κοινή μας πατρίδα, τη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, όλοι μαζί θα φτιάξουμε το καινούριο της μέλλον. Χέρι, χέρι.
Φιλαδελφιώτες και Χαλκηδονιώτες.
Φιλαδελφιώτισσες και Χαλκηδονιώτισσες.
Δίπλα, δίπλα θα κάνουμε τη νέα μας Πόλη, πρότυπη, σύγχρονη, άξια των παραδόσεων της και των ανθρώπων της.
Συμπολίτες, Συμπολίτισσες.
Ζητώ τη συμπαράστασή και τη ψήφο σας, ώστε η ενωμένη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα να γυρίσει σελίδα.
Να μπει σε μια νέα τροχιά. Ανάπτυξης, Φροντίδας, Προοπτικής και Δημιουργικής Ανασυγκρότησης.
Με ενωμένες τις δυνάμεις μας να προχωρήσουμε μπροστά.
Να αλλάξουμε τα πράγματα, μια για πάντα.
Πάμε λοιπόν μαζί για τη Νέα Προοπτική της πόλης μας.
Πάμε μαζί για μια νέα αρχή.
Πάμε μαζί για μια Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα
  • ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ,
  • ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ,
  • ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ,
  • ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,
  • ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Πάμε μαζί να την κάνουμε πόλη Πρότυπο, με σύγχρονες υποδομές.
Πόλη για όλους τους κατοίκους της απ’ άκρη σε άκρη.
Πόλη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι του κοινωνικού περιθωρίου.
Πόλη της Ανάπτυξης και όχι των χρεών των ελλειμμάτων και των δανείων.
Πόλη των έργων και όχι της εγκατάλειψης.
Πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Πόλη καθαρή κάθε μέρα.
Πόλη που κτίζει γέφυρες με το μέλλον και όχι με το χθες.
Πόλη που κοιτάει μπροστά με σιγουριά και ελπίδα.
Πόλη που μπορεί να τοποθετεί το χθες, στο χθες και να αγκαλιάζει το μέλλον και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.
Σας ευχαριστώ. Να είστε όλοι καλά.

Τομπούλογλου- Κόντος πίνουν καφέ μαζί...

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση οι Χάρης Τομπούλογλου και Σταύρος Κόντος θα πιουν μαζί τον καφέ τους στις 11 το πρωί στη "Βάνα Κανάκη".

Το ανακοίνωσε χθες βράδι ο Τομπούλογλου στους συνεργάτες του στο εκλογικό του κέντρο, παρουσία στελεχών του ψηφοδελτίου Κόντου.