Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σοβαρά επεισόδια

Σοβαρά επεισόδια έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με απολογισμό έναν τραυματισμένο φίλο της «Ένωσης». Συγκεκριμένα, περίπου 100 οπαδοί του «δικεφάλου του Βορρά», αφού δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στη Νέα Σμύρνη για τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας τους με τον Πανιώνιο, πήραν τον δρόμο της επιστροφής με τα πούλμαν. Όμως… πάτησαν φρένο στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου βρίσκονταν φίλοι της «Ένωσης» για τον ευρωπαϊκό αγώνα χάντμπολ της ομάδας τους με τη Μινσκ!

 Έξω από το κλειστό του Ιωνικού το… φιτίλι δεν άργησε να ανάψει και για αρκετή ώρα υπήρχαν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, που έχουν κόντρα και από πέρσι με τα όσα έγιναν στη Λαμία στο final four κυπέλλου στο χαντμπολ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα έναν τραυματία φίλο της ΑΕΚ αλλά και έναν φωτορεπόρτερ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και μάλιστα του εκλάπη και ο εξοπλισμός.

Πάντως, αρκετή ώρα μετά τα επεισόδια η αστυνομία έφτασε στην Εθνική οδό, όπου βρίσκονται τα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη, και άρχισαν οι έρευνες για το συμβάν.
filadelfeia-xalkidona

Τρικλοποδιές του "Καλλικράτη"

Λέγαμε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι τα πράγματα στο ποιοι εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάπως μπερδεμένα, καθώς ολοι μας είμαστε πρωτάρηδες στον "Καλλικράτη" κι είναι επόμενο να δυσκολευόμαστε.

Μαθαίνουμε από άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ότι  δεν είναι έτσι όπως τα λέγαμε. Θα παραθέσουμε εδώ όσο μπορούμε απλούστερα το τι ακριβώς ισχύει και (ΑΝ είναι έτσι τα πράγματα) ποιοι όντως θα αποτελούν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Πάμε, λοιπόν:

Το νέο ΔΣ θα αποτελείται βάσει νόμου από 33 μέλη. Από αυτά, τα 20 έως 21 θα εκλεγούν από τη Φιλαδέλφεια και τα 12-13 από τη Χαλκηδόνα.Αυτή η διαφορά του ενός ατόμου εξαρτάται από τα ακριβή ποσοστά των εκλογών.

Η μόνη σταθερά, που δεν αλλάζει, είναι ότι ο πλειοψηφών συναδυασμός της Νεας Προοπτικής, εκλέγει 15 δημοτικούς συμβούλους στη Φιλαδέλφεια και 5 στη Χαλκηδόνα. Αυτο το κρατάμε! Το ξέρουμε. Εκτός από τη Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, εκλέγονται από τη Φιλαδέλφεια οι: Γρετζελιάς, Κανταρέλης, Μπόβος, Παπανίκα, Κότσιρας, Παϊδας, Καβακοπούλου, Σιμιγδαλά, Χωρινός, Παπαλουκά, Λαζαρίδης, Νικολόπουλος, Δημακόπουλος, Τάφας και Κανάκης κι από τη Χαλκηδόνα οι Κουτσάκης, Αγαγιώτου, Παπανικολάου, Μαυράκη και Καλόστος.

Τι μένει, τώρα για να κατανεμηθεί στην αντιπολίτευση; Συνολικά 5-6 θέσεις στη Φιλαδέλφεια (για ΟΛΗ την αντιπολίτευση) και 7-8 στη Χαλκηδόνα. Άρα στη Φιλαδέλφεια εκλέγονται οι Χάρης και Γιάννης Τομπούλογλου, Κόντος, Βαλασσάς και Μάλλιος και (αν οι θέσεις είναι 6) ένας εκ των Γραμμένου και Κοσμά. Στη Χαλκηδόνα εκλέγονται οι Κοπελούσος, Ζησιμάτος, Αναστασιάδη, Πλάτανος, Φωτόπουλος, Πολίτης και ένας (ή κι οι δυο αν οι θέσεις της Χαλκηδόνας είναι 8) από τους Τριανταφύλλου, Καλαμπόκη. 

Νεότερες πληροφορίες -τις οποίες διασταυρώνει πλήρως και ο Κώστας Ευαγγελινός στο σχόλιό του- αναφέρουν ότι οι προερχόμενοι από τη Φιλαδέλφεια θα είναι 23 κι από τη Χαλκηδόνα θα είναι δέκα. Δείτε τη λεπτομερή κατανομή στο σχόλιο του κ. Ευαγγελινού.