Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Το ρολόι του παγκόσμιου χρέους

Δείτε εδώ το ρολόι του παγκόσμιου χρέους. Ποιες χώρες χρωστούν και πόσα. Κατακόκκινη η Ελλάδα (εννοείται!!!)

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

Εξελίξεις στη ΦΕΑ


Η Ελένη Καπογιάννη ανέλαβε επισήμως χρέη προπονήτριας στην ΦΕΑ. Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε την πρόσληψή της στη θέση των Κυριάκου Κοσμίδη και Λίας Γκουζίνη, με τους οποίους λύθηκε η συνεργασία. Η Καπογιάννη θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στον πάγκο της ΦΕΑ την ερχόμενη Τετάρτη, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. 

Η ανακοίνωση της ΦΕΑ αναφέρει: «Κοινή συναινέσει λύθηκε η συνεργασία των προπονητών Κυριάκου Κοσμίδη και Λίας Γκουζίνη με τη ΦΕΑ. Νέα προπονήτρια της ομάδας θα είναι η Ελένη Καπογιάννη, η οποία αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα και θα κοουτσάρει την ομάδα στο παιχνίδι της Τετάρτης στον Βόλο, με τον τοπικό Ολυμπιακό. 

Η νέα προπονήτρια της ΦΕΑ, Ελένη Καπογιάννη, τόνισε στις πρώτες δηλώσεις της: Έρχομαι σε μια ομάδα που κατά τη γνώμη μου διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και παίκτριες με προσωπικότητα, ενώ σίγουρα μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε η ΦΕΑ να φτάσει εκεί όπου πραγματικά της αξίζει».
Ο πρόεδρος της ΦΕΑ, Γιώργος Λιόσης, ευχαρίστησε προσωπικά τον Κυριάκο Κοσμίδη και τη Λία Γκουζίνη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν στην ομάδα λέγοντας: «Χωρίζουμε σαν φίλοι και η πόρτα του συλλόγου μας θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτά τα δύο παιδιά που, εκτός από εξαιρετικοί προπονητές, είναι και υποδείγματα χαρακτήρων».
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Κοσμίδης είπε: «Ευχαριστώ τον σύλλογο και προσωπικά τον πρόεδρο, Γιώργο Λιόση, που βοήθησε και συμπαραστάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλαμε όλο αυτό το διάστημα. Είναι ένας άνθρωπος- κόσμημα για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Στην παρούσα φάση έκρινα ότι έπρεπε να αποχωρήσω για το καλό της ομάδας. Ευχαριστώ επίσης τους πρώην συνεργάτες μου, τη Λία Γκουζίνη και τον Σταύρο Γκαρανέ, για την εξαιρετική συνεργασία μας αυτό το διάστημα. Θα βοηθήσω τον σύλλογο όποτε χρειαστεί».-

Η φωνή ενός πολίτη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια το παρακάτω mail:

Πρόσφατα ανακάλυψα το blog σας.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, είναι πολύ καλό, καθώς έλειπε η σχετική δικτυακή ενημέρωση για Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα.

Σας γράφω για να μοιραστώ μαζί σας το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Ζω στη Νέα Χαλκηδόνα, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 2, ακριβώς δίπλα στον Ποδονίφτη.

Πριν από δύο εβδομάδες έβρεξε πολύ, το ρέμα κατέβασε πολύ νερό, αλλά κυρίως σκουπίδια.

Έτσι, στη γέφυρα της Ε. Βενιζέλου στοιβάχτηκαν κορμοί δέντρων, πόρτες σπιτιών(!), και άλλα ευμεγέθη αντικείμενα που δημιούργησαν ένα φράγμα, με συνέπεια το νερό να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσει τις όχθες, το σπίτι μου, και απέναντι την αποθήκη ξύλων του «Σπίθα».

Η ορμή των νερών ήταν τόσο μεγάλη, που παρέσυρε τον πέτρινο φράχτη που βρίσκεται στο μέρος του σπιτιού που συνορεύει με το ρέμα, όπως παρέσυρε και το συρματόπλεγμα που βρίσκεται από πάνω.

Έλειπα από το σπίτι, και όταν γύρισα, τα νερά είχαν υποχωρήσει και είχαν αφήσει πίσω τους αμέτρητα σκουπίδια, ξύλα και λάσπες.

Το νερό και η βρώμικη λάσπη πέρασε κάτω από την πόρτα μου και μπήκε μέσα στο σπίτι, όπου και κάλυψε όλο το πάτωμα με ένα παχύ στρώμα.

Ο κήπος μου βρίσκεται σχεδόν στον αέρα (!), ενώ και το σπίτι δεν στέκεται πλέον με ασφάλεια.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να καθαριστεί ο κήπος και το εσωτερικό του σπιτιού, και πλέον νιώθω ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ σε σχέση με το Χειμώνα που έρχεται.

Επικοινώνησα με το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας, και μίλησα με την τεχνική του υπηρεσία.

Δυστυχώς, η κατά τα άλλα πραγματικά πολύ εξυπηρετική υπάλληλος, με ενημέρωσε πως μάλλον δεν έχω πολλές ελπίδες να αισθανθώ ξανά ασφαλής στο σπίτι μου.

Συγκεκριμένα μου είπε πως ακόμα και σήμερα δεν έχει βγει άκρη με την αλληλογραφία του Δήμου με το ΥΠΕΧΩΔΕ (που είναι υπεύθυνο για τα ρέματα), ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ μετά τις καθιζήσεις που έχουν αφήσει τμήμα του δρόμου δίπλα στον Ποδονίφτη γκρεμισμένο!

Δεν ξέρω τι να κάνω, αλλά σίγουρα δεν αισθάνομαι αισιόδοξος.

Απευθύνομαι σε εσάς για δημοσιοποίηση του θέματος, και ελπίζω η νέα Δήμαρχος Χαλκηδόνας-Φιλαδέλφειας να ασχοληθεί επειγόντως με τον Ποδονίφτη, και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ρέμα, που ουσιαστικά έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο, έτοιμο να ξεχειλίσει ανά πάσα στιγμή.

Τι θα μπορούσε να γίνει;

Ας καθαρίσει την κοίτη ο Δήμος ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ του, ας βελτιωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, ας χτιστούν αναχώματα ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ! Για την ώρα, μόνο ο Δήμος Αθηναίων έχει ανάχωμα στο ύψος που βρίσκομαι, αν και ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ βοήθησε τον Σπίθα, καθώς το νερό το υπερπήδησε.

Πρόκειται για την ασφάλεια μας, σας παρακαλώ, ας κινηθεί ο Δήμος ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

Κώστας Γκαζής
Ελευθερίου Βενιζέλου 2
Νέα Χαλκηδόνα

Μήπως να τελειώνουμε με τις κακές συνήθειες του παρελθόντος;

Η εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι καθημερινή υπόθεση στην πόλη μας. Κατά μήκος ΟΛΗΣ της Δεκελείας, αυτοκίνητα παρκαρισμένα δεξιά κι αριστερά, κάνουν τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης μας, ουσιαστικά δρόμο μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση. Συνέπεια: Ένα τρακάρισμα, μια εκφόρτωση εμπορευμάτων, το παραμικρό πρόβλημα να κάνει τη Δεκελείας εντελώς αδιάβατη.

Είναι τόσο δύσκολο όλοι μας να κάνουμε δέκα- είκοσι μέτρα περπάτημα, αφού παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας σε ένα από τα πάμπολλα στενά- καθέτους στη Δεκελείας; Κι αν εμείς είμαστε ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ, μήπως μια σοβαρή δημοτική αστυνομία στο νέο Δήμο αρχίσει τα πρόστιμα, μπας και οι "Ελληναράδες" βάλουμε λίγο μυαλό και κάνουμε τα αυτονόητα;

Ο Μιχάλης Κουτσάκης τελευταίος Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας με μπόλικο παρασκήνιο

Τρεις ψηφοφορίες χρειάστηκαν για να εκλεγεί ο διάδοχος του Γιώργου Αποστολάκη ως τελευταίου Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας. Τελικά εξελέγη ο Μιχάλης Κουτσάκης, αλλά το σημαντικό είναι ότι στο ενδιάμεσο έγιναν ανατροπές και λειτούργησε το παρασκήνιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην πρώτη ψηφοφορία βρέθηκαν ένα λευκό κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ από 5 ψήφους έλαβαν οι Κουτσάκης και Μαυράκη. Στη δεύτερη ψηφοφορία η Βούλα Μαυράκη έλαβε 6 ψήφους έναντι 4 του Κουτσάκη, ενός λευκού κι ενός ακύρου. Επειδή όμως οι 6 ψήφοι σε σύνολο 12 δεν είναι απόλυτη πλειοψηφία, χρειάστηκε και τρίτη εκλογή, όπου βρέθηκαν 6 ψήφοι υπέρ του Κουτσάκη, 5 υπέρ της Μαυράκη κι ένα λευκό.

Οι έξι ψήφοι επί συνόλου 12 είναι ΣΧΕΤΙΚΗ πλειοψηφία, η οποία, στην τρίτη ψηφοφορία, είναι αρκετή για να κρίνει την εκλογή. Από σήμερα, ο Μιχάλης Κουτσάκης είναι ο τελευταίος Δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας.

Άρχισε η διαδικασία εκλογής του νέου Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας

Με κύριους υποψήφιους τους Μιχάλη Κουτσάκη και Βούλα Μαυράκη ξεκίνησε πριν λίγο, με δέκα λεπτά καθυστέρηση, η διαδικασία εκλογής του τελευταίου Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας, ως διαδόχου του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη.

Ολιγόλεπτη η συνάντηση Αποστολάκη- Κόντου

"Είναι δύσκολη η θέση μας. Από τη μια μεριά πρέπει να σας πούμε συλλυπητήρια για το χαμό του συζύγου σας, κι από την άλλη συγχαρητήρια για την εκλογή σας".

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε την εκλεγμένη Δήμαρχο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας Έφη Αποστολάκη ο απερχόμενος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος στο γραφείο του, σήμερα το πρωί στις 10.30.

Αμήχανη η κυρία Αποστολάκη, έμεινε περίπου πέντε λεπτά στο γραφείο του κ. Κόντου, προφανώς συζητώντας γενικά θέματα και χωρίς να μπουν σε ουσιαστική ενημέρωση (άλλωστε σήμερα είναι ημέρα απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει αναλυτική ενημέρωση).

Η εκλεγμένη Δήμαρχος έφτασε στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας συνοδευόμενη από το Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκηδόνας κ. Ιορδάνη Λαρδή.

Η Έφη Αποστολάκη στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας

Ακριβώς στις 10.30 έφτασε στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας η εκλεγμένη Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας κυρία Έφη Αποστολάκη.

Κι άλλη "ντροπή"

Κάνει θραύση το "Ντροπή", μη μου πείτε... Μετά τα τοπικά, σήμερα και στα αθλητικά. Το ζήτημα είναι ποιοι και γιατί πρέπει να ντρέπονται...

Δεν υπάρχουν θαύματα, σου λέω...

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, χθες το βράδυ. Μετά το 2-1 που χάσαμε από τον ΠΑΟΚ, χθες ηττηθήκαμε με το ίδιο σκορ από την Καβάλα. Έτσι, στο επόμενο παιχνίδι μας με τον Ολυμπιακό θα κριθεί ουσιαστικά αν μπορούμε να ελπίζουμε -έστω και θεωρητικά- στον τίτλο. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η συλλογή βαθμών, το πρόβλημα είναι οι κακές εμφανίσεις.

Πολλοί πίστεψαν ότι ο Χιμένεθ ήλθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ με... μαγικό ραβδάκι. Σήμερα που όλοι αυτοί προσγειώνονται ανώμαλα, είναι καιρός να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός ώστε να μην χάνουμε τσάμπα βαθμούς, ούτε μέσα στο γήπεδο, ούτε έξω από αυτό...

Η καλή είδηση -εκεί φτάσαμε...- είναι ότι νικήσαμε τον Ηλυσιακό στο μπάσκετ...

Σήμερα στις 10 το πρωί η πρώτη συνάντηση Έφης Αποστολάκη- Σταύρου Κόντου

Ενημερωτικού χαρακτήρα αναμένεται να είναι η πρώτη συνάντηση της εκλεγμένης Δημάρχου Έφης Αποστολάκη με τον απερχόμενο Δήμαρχο Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο δημοτικό κατάστημα της Φιλαδέλφειας.

Μια ώρα αργότερα θα εκλεγεί από τους συμβούλους της σημερινής πλειοψηφίας στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας ο διάδοχος του Γιώργου Αποστολάκη μέχρι το τέλος του χρόνου, με επικρατέστερους τον Μιχάλη Κουτσάκη και τη Βούλα Μαυράκη.