Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η τελική κατανομή των αρμοδιοτήτων στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας

Μετά από μια σειρά κατ' ιδίαν διαβουλεύσεων με τα στελέχη της Νέας Προοπτικής, η πρώτη Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη κατέληξε στον ορισμό των πέντε αντιδημάρχων, τους οποίους- όπως γράψαμε-, θα ανακοινώσει επίσημα στα στελέχη του συνδυασμού το απόγευμα της Δευτέρας. Εμείς που τα μάθαμε ανεπίσημα, σας τα ανακοινώνουμε από τώρα:

- Πρώτη Αντιδήμαρχος θα είναι η κυρία Βάσω Αγαγιώτου (γυναικοκρατούμενος ο νέος Δήμος!)
- Αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας με αρμοδιότητα και τα οικονομικά θα αναλάβει ο Χαράλαμπος Μπόβος (καλό κουράγιο, Μπάμπη)
- Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τις τεχνικές υπηρεσίες θα αναλάβει ο Ζαχαρίας Χωρινός (λόγω εμπειρίας, ο πήχης είναι ψηλά)
- Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τις διοικητικές υπηρεσίες θα αναλάβει ο Παύλος Κότσιρας (η συνένωσή τους θα είναι το μεγάλο του στοίχημα)
- Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την καθαριότητα θα αναλάβει ο Μιχάλης Κουτσάκης (επίσης περιμένουμε πολλά)

Στα Νομικά Πρόσωπα τώρα, την ευθύνη του Αθλητισμού και Πολιτισμού θα έχει ο Νίκος Παπανικολάου (στο στοιχείο του!) ενώ πιθανότατα (εκτός αν υπάρξει έκπληξη που μάλλον δεν φαίνεται) πρόεδρος στο ΠΠΙΕΔ θα αναλάβει η ίδια η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη.

Τέλος, πρόεδρος της παράταξης Νέα Προοπτική θα αναλάβει ο Γιώργος Παπακώστας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Ένας Φιλαδελφειώτης διαπρέπει στο εξωτερικό

Από το blog του Κώστα Ευαγγελινού, μεταφέρουμε αυτούσια:

Τη δεκαετία του ’70, του ’80 και του ’90 έκανε 5 χρυσούς, 2 πλατινένιους δίσκους και είχε σημαντικές διακρίσεις στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Μόντε Κάρλο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Βέλγιο και έχει αφοσιωθεί και στην ανακάλυψη και υποστήριξη νέων ταλέντων. Έτσι γνώρισε την Romy Conzen και μαγεύτηκε από τη φωνή και το ταλέντο της, ενώ ο δίσκος τους έγινε χρυσός.
Έχοντας κάνει μια λαμπρή καριέρα σ’ολόκληρο τον κόσμο, ο Emmanuel αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του,στην Ελλάδα,για να δείξει στους Έλληνες την δουλειά του. Βρήκε δουλειά σε μια μουσική σκηνή και διοργάνωνε τα jam nights,με σκοπό να βρεί τους κατάλληλους μουσικούς για να ξεκινήσει κάτι καινούριο και φρέσκο,κάτι που δεν θα είχε ξαναδεί το ελληνικό κοινό. Μέσα από αυτήν την αναζήτηση βρήκε την Βιβή Ρηγοπούλου (τραγουδίστρια) και τον κιθαρίστα/ μπασίστα της Άγγελο Νέγκα οι οποίοι είχαν ήδη ξεκινήσει σαν ντουέτο. Τον κιθαρίστα Κώστα Κωνσταντίνου ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Αμερική όπου και ζούσε τα τελευταία χρόνια. Τέλος,τον ντράμερ Φίλιππο Αρβανίτη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και παλιότερα και τον ξεχώρισε απ’ τους υπόλοιπους για το ταλέντο του. Έτσι δημιουργήθηκαν το 2009 οι LooK-Us.
Το μεγάλο όνειρο του Emmanuel St. Laurent είναι να παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό μέσα από συναυλίες, αλλά και να συνεργαστεί με κάποια ελληνική δισκογραφική εταιρία. Επίσης, ελπίζει σε συνεργασία είτε με μουσικά γκρουπ, είτε με διοργανωτές συναυλιών και ελληνικές σκηνές.
Τον γνώρισα στο μπαράκι της οδού Χαλκίδος, ήρθε στο Δημαρχείο και συζητήσαμε πολλά για την πόλη που αγαπά και έζησε τα παιδικά του χρόνια, χρόνια πολύ δύσκολα όπως μου τα περιέγραφε. Για τα παιδικά του χρόνια υπάρχουν στοιχεία στο βιβλίο της συμπολίτισσας μας Ρούλας Κοντέα “Ολγα σε ψάχνω…” Προγραμματίζαμε, μέσω του Πνευματικού Κέντρου, μια συναυλία στο αίθριο του ΠΠΙΕΔ με ταυτόχρονη παρουσίαση έργων του μια που ζωγραφίζει κιόλας. Η αναχώρηση του στο εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2010 ματαίωσε τα σχέδια. Ποτέ δεν είναι αργά η πόλη σε περιμένει.

Τελευταία επιτυχία του είναι διασκευή του Hasta la victoria siempre και με ελληνικούς στίχους.

Τη Δευτέρα η ώρα της αλήθειας για τη Νέα Προοπτική

Το απόγευμα της Δευτέρας θα συγκεντρωθεί ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της Νέας Προοπτικής (πιθανότατα στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Χαλκηδόνας) υπό την προεδρία της εκλεγμένης Δημάρχου Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη. Εκεί θα τεθούν οι παράμετροι της ανάληψης της ευθύνης του νέου Δήμου και θα ανακοινωθούν οι περισσότερες αρμοδιότητςες (ίσως και όλες). Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι απαντούν "δεν γνωρίζω" όταν ρωτιούνται ποιος αναλαμβάνει τι.

Ένα είναι βέβαιο, όμως. Ότι κάποιοι γνωρίζουν.... Θα μάθουμε κι εμείς, να είστε σίγουροι...

Ο Παντελής Γρετζελιάς επικρατέστερος για πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (είναι και η μυστικοπάθεια που λέγαμε...) ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς είναι ο επικρατέστερος για την ανάληψη της προεδρίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα αναλάβει τα καθήκοντά του μετά την Πρωτοχρονιά. Στα "υπέρ" του κ. Γρετζελιά μέτρησαν η εμπειρία του στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου (ιδιώς κατά τη 12ετία της δικής του Δημαρχίας) και η δυνατότητά του να αποκρούει εκ της θέσεως αυτής πιθανές επιθέσεις "κάτω από τη ζώνη" εναντίον της δημοτικής αρχής και ειδικότερα της Δημάρχου Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη.