Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Με τη βοήθεια των συνεργείων του Δήμου "διαφημίζεται" το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Φιλοζωικού Συλλόγου. Καλή προσπάθεια, κι εμείς να βοηθήσουμε, κι όλοι να πάμε, αλλά βρε παιδιά είναι τρόπος επικοινωνίας εν έτει 2010 το...πανό; Πού βρισκόμαστ στα 1980; Σήμερα υπάχει το ίντερνετ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα οποία το μήνυμα φτάνει απευθείας στον παραλήπτη. Και δεν ρυπαίνει κανείς και την πόλη με ακαλαίσθητα πανό. Αλλά είναι και το άλλο: Για να δει κανείς αυτό το πανό, που είναι αναρτημένο στην πλατεία Πατριάρχου πρέπει απλώς να περνάει πεζός από τον πεζόδρομο. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το διαβάσει. Είναι δηλαδή και μη λειτουργικό.

Ο κόσμος αλλάζει, η τεχνολογία τρέχει. Καλό είναι να προσαρμοστούμε όλοι. 

Ασταμάτηση και στο χάντμπολ

Αυτή η ΑΕΚ δεν έχει αντίπαλο. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έδειξε ότι ακόμα και με σημαντικές απουσίες καταφέρνει να παίρνει σημαντικές νίκες, όπως αυτή που πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Βύρωνα απέναντι στα Βριλήσσια. Η Ένωση επικράτησε με 27-25 των φιλοξενούμενων και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.


Αντίθετα, η "βασίλισσα" έχασε στο μπάσκετ από τον Κολοσσό κι έμεινε στουτς 10 βαθμούς.

Μάθετε σκάκι δίπλα στο σπίτι σας

Ίσως δεν ξέρατε ότι υπάρχει σκακιστικός όμιλος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ούτε κι εμείς το ξέραμε, ώσπου είδαμε αυτή την αφίσα. Είναι για ΟΛΟΥΣ, όπως λέει, κι είναι ΔΩΡΕΑΝ. Μωρέ μπράβο!

Κι εμείς τι κάνουμε αν ενδιαφερόμαστε; Πρώτον κάνουμε ένα τηλεφωνηματάκι στον κ. Οδυσσέα Βαζελάκη (ελπίζουμε το επώνυμο να μην προδίδει... ποδοσφαιρικές προτιμήσεις...) στο 210-2528417 ή 6936877326. Αν για κάποιο λόγο δεν τον βρούμε, επιχειρούμε να έλθουμε σε επαφή με την κυρία Ντίνα Σερετάκη στο 6972571596. Ο Ομιλος στεγάζεται στη γωνία Τρωάδος και Μανδηλαρά, ακριβώς απέναντι από το φανάρι της Δεκελείας που μας οδηγεί στον Κένταυρο.

Αντί όμως να μπλέκεστε με τα τηλέφωνα, δεν μπαίνετε καλύτερα στο www.sonf.gr, να τα δείτε μόνοι σας; Κι αν έχετε απορίες, στέιλτε καλύτερα ένα mail στο sonfilad@yahoo.gr.

Άντε και... καλές βαριάντες.

Τη Δευτέρα η συνάντηση της νέας Δημάρχου με την ΠΑΕ ΑΕΚ

Ο εκλεκτός φίλος και συνάδελφος Νίκος Αγγελίδης γράφει στο www.aek365.gr:

O νέος Δήμος που δημιουργήθηκε λόγω του Καλλικράτη, αφορά άμεσα πλέον και την ΑΕΚ. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έχει πλέον Δήμαρχο την Εφη Αποστολάκη (σύζυγος του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη) και στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία των επαφών για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στον ιστορικό χώρο που της ανήκει, θα γίνει συνάντηση γνωριμίας την Δευτέρα (11:00) με την ΑΕΚ (ΠΑΕ, Ερασιτεχνική και ομάδα εργασίας).

Ωστόσο, ο Δήμος είναι ήδη ενήμερος για τα περισσότερα από αυτά που έχει κάνει ήδη η ΑΕΚ για το έργο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ηδη σύμβουλοι της νέας Δημάρχου έχουν κάνει επαφές με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και την Δευτέρα θα γίνει εκτενέστερη ενημέρωση. Ο Δήμος και προεκλογικά και τώρα δείχνει την διάθεση του να σταθεί δίπλα στο εγχείρημα της Ενωσης. Αλλωστε στην νέα Δημοτική Αρχή στο «σπίτι» της ΑΕΚ, θεωρούν ότι η ομάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχή και ότι ένα τέτοιο έργο θα δώσει ώθηση στην περιοχή που από το 2003 που γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας» μοιάζει… νεκρό τοπίο.


«Ο Δήμος είναι εδώ για την ΑΕΚ σε ότι χρειαστεί. Δεν θα αποκλίνουμε στο ελάχιστο από όσα είχε δεσμευτεί ο Γιώργος Αποστολάκης. Θέλουμε να έχουμε και καλή συνεργασία σε όλα τα θέματα και να τύχει η ΑΕΚ του σεβασμού που της αρμόζει. Όπου χρειαστεί να παραβρεθούμε θα το κάνουμε. Στηρίζουμε την ΑΕΚ σε αυτή την προσπάθεια της» λένε μεταξύ άλλων από την πλευρά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που αναλαμβάνει καθήκοντα επίσημα την πρώτη μέρα του 2011.

Πλέον, αναμένουμε τις επίσημες τοποθετήσεις της νέας Δημάρχου Εφης Αποστολάκη και της ΑΕΚ (ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής) την Δευτέρα το μεσημέρι μετά την συνάντηση στο Δημαρχείο Χαλκηδόνας.

Πάει για νέα νίκη η Βασίλισσα

Αντιμέτωπη με τον Κολοσσό Ρόδου θα βρεθεί στο κλειστό του Ελληνικού η "βασίλισσα" του ελληνικού μπάσκετ ομάδα της ΑΕΚ σήμερα στις 4 το απόγευμα (novasports3). Στόχος μας η νίκη σήμερα, αλλά και αύριο όταν η ποδοσφαιρική μας ομάδα αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Περιστερίου.

Ετοιμασίες...

Η κρίση είναι μεγάλη, αλλά κανείς δεν πρέπει να κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Δείτε λοιπόν αυτή τη φωτογραφία, τραβηγμένη χθες το μεσημέρι έξω από την T-Bank (πρώην Attika Bank) στη Νέα Φιλαδέλφεια (είναι λίγο πιο πάνω από τη Βάνα Κανάκη και λίγο πιο κάτω από την Εθνική Τράπεζα).

Στο δεξί άκρο της φωτογραφίας ένας γερανός έχει "σηκώσει" το παλιό περίπτερο που ήταν καιρό κλειστό και στη θέση του τοποθέτησε ένα καινούργιο- ολοκαίνουργιο, το οποίο -λογικα- θα αρχίσει να λειτουργεί σε λίγες μέρες- με το καλό.

Στο αριστερό μέρος της ίδιας φωτογραφίας φαίνεται η άκρη της γνωστής καφετέριας CAMEO, που ανακαινίζεται (το βράδυ στις 10 της Παρασκευής που ξαναπεράσαμε, οι εργάτες ήταν ακόμα εκεί και δούλευαν)

Η κρίση- κρίση, αλλά και η προσπάθεια καθενός από εμάς, προσπάθεια να ξεπεράσει τους σκοπέλους.

Καλή επιτυχία και στις δυο προσπάθειες, που θα (ξαν)αρχίσουν μέσα σε πολύ λίγες ημέρες, με απόσταση δέκα μέτρα η μια από την άλλη...