Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Θεατρική παράσταση για τον κινηματογράφο και τις αναμνήσεις από τη Φιλαδέλφεια

Από το blog του Κώστα Ευαγγελινού, αντιγράφουμε:

Η πρεμιέρα της “Κληρονομιάς” (20/06/2010) έγινε μέσα σε μια ατμόσφαιρα ονειρική με εικόνες, φωτογραφίες, αντικείμενα και ενθυμήσεις μιας άλλης εποχής, υπό τους ήχους παραδοσιακής λατέρνας, όπου οι νοσταλγικές αναφορές του έργου στη Νέα Φιλαδέλφεια της δεκαετίας του 60΄, την πλειάδα των κινηματογράφων που λειτουργούσαν τότε στην πόλη, τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού σινεμά τις αξέχαστες ταινίες της και τους αγαπημένους ηθοποιούς, μίλησαν στις καρδιές του κοινού, το οποίο, καταχειροκρότησε την προσπάθεια των νεαρών ηθοποιών, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας, αλλάζοντας ρόλους και σκηνικά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. 

Όταν τα πράγματα λειτουργούν με κατάθεση ψυχής, αυτό το εισπράττει ο κόσμος και το επικροτεί. Κι αυτό το έργο είχε ψυχή, κέφι, ζωντάνια, νιάτα, συγκίνηση, νοσταλγία, ξύπναγε θύμησες και εικόνες μιας άλλης εποχής, αυτής της δεκαετίας του 60. Οι μεγάλοι θυμήθηκαν, οι νεώτεροι έμαθαν και όλοι μαζί ταξιδέψαμε σ’ έναν κόσμο υπέροχο με γιασεμιά, αγιόκλημα, φρεσκοβαμμένες μάντρες, καλοκαιρινά σινεμά, αξέχαστους ηθοποιούς σε ταινίες, που πάντα θα έχουμε μέσα μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν. 

Η ομάδα της Νεανικής Θεατρικής Σκηνής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, που αποτελείται από τους Αντωνιάδη Αλέξανδρο, Αντωνιάδη Μαριάννα, Αντωνιάδη Χρυσάνθη, Ιωαννίδου Λεμονίδου Αθηνά, Καρακίτσο Γιάννη, Κεφαλίδη Ρωμανό, Κούλη Βασιλική, Λάμπρου Μαρία, Μαντά Σοφία, Μανώλη Αγγελική, Μιμίδη Αλέξανδρο, Μπεσίρη Βασίλη, Παναγιάρη Κατερίνα ξεπέρασε τον εαυτό της, ερμηνεύοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας και αλλάζοντας σκηνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Η κυρία Βαφειαδάκη Ξανθούλα, σαν Μικρασιάτισα έκανε το κοινό να ριγήσει αναπολώντας τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και να γελάσει με το δικό της μοναδικό χιούμορ. Το πρωτότυπο Σενάριο, η Σκηνοθεσία και η Διδασκαλία έγιναν από την Πελαγία Βουτζουλίδου-Κούλη και Τέτα Μανουσάκη-Αντωνιάδη, η οποία ήταν και η υπεύθυνη της παραγωγής. Το Πνευματικό Κέντρο στήριξε με κάθε τρόπο και χρηματοδότησε την προσπάθεια των παιδιών, τα οποία αποτελούν ένα δημιουργικό και αισιόδοξο κομμάτι της πόλης μας.

Το έργο συνοδευόταν από ορχήστρα, όπου την μουσική επιμέλεια και διδασκαλία είχε ο φιλαδελφειώτης Γιώργος Μαυροειδής, ενώ στα όργανα ήταν οι: Μαυροειδής Γιώργος (κιθάρα), Λυκουρόπουλος Θοδωρής (βιολί), Κυριακίδη Βικτωρία (φλάουτο), Κυριακίδη Ιώ (πιάνο), Κοντογιάννη Γιώργης (μπουζούκι), Διαμαντής Αλέξανδρος (κρουστά). Επίσης ο Γιώργος Μαυροειδής και η Κατερίνα Μαυροειδή τραγούδησαν στην παράσταση με τις μοναδικές φωνές τους.

Η χορευτική υποστήριξη ήταν της Σχολής χορού Dancity από το Γιώργο Κουρτέση. Η Τεχνική Υποστήριξη και η καλλιτεχνική φωτογράφιση έγινε από τον Μίμη Μιμίδη. Για το ανέβασμα της παράστασης βοήθησαν φίλοι και συμμαθητές των ηθοποιών, καθώς και πολλοί γονείς των οποίων η συμπαράσταση στις πρόβες και ιδιαίτερα στο βεστιάριο ήταν συγκινητική. Οι πέντε (5) παραστάσεις ήταν μια γιορτή της πόλης. Όταν υπάρχει όραμα τα αδύνατα, γίνονται δυνατά.

Φωτογραφίες από την τελευταία παράσταση, καθώς και σχετικό βίντεο στην διευθυνση http://webtv.dimoi-news.gr/index.php?id=ekdiloseis

Σας αρέσει η τζαζ;

Αν ναι, δεν χρειάζεται να ψάχνετε στέκια στην Αθήνα για να την απολαύσετε. Κάθε Πέμπτη, στο "ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟ" (Αγίας Τριάδος 11 και Επταλόφου) μπορείτε να ευχαριστηθείτε JAZZ και SWING LIVE, με πιάνο, σαξόφωνο και, φυσικά, τραγούδι. Να τα πούμε και να τα πιούμε...

Γκρεμίζοντας το παρελθόν

Πρωί πρωί έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες γκρεμίζοντας τα παλιά ερημωμένα κτήρια στη γωνία Δεκελείας και Φωκών (στην αρχή του Τριγώνου). Σε λιγότρο από τρεις ώρες είχαν μείνει μόνο μπάζα και τίποτα πια δεν μας θύμιζε την παλιά εικόνα. Ελπίζουμε ένα ένο κτήριο, μοντέρνο και καλαίσθητο να πάρει τη θέση των παλιών, μικρών κτισμάτων που από σήμερα δεν υπάρχουν πια.

Παρασκευή βράδυ στην "IMAGE"

Μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει για την Παρασκευή η γνωστή καφετέρια- μπαρ IMAGE (Δεκελείας 61, κοντά στα φανάρια που χωρίζουν Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα).

Κατά τις 11 το βράδυ θα είναι εκεί ο Βασίλης Ανεμογιός και θα κρατήσει ζωντανή παρέα στους θαμώνες μέχρι αργά (τρεις και βάλε...). Ο Ανεμογιός, που είναι πολύ αγαπητός στο νεανικό κοινό, έχει προσθέσει πρόσφατα στο ενεργητικό του ένα cd single με τίτλο "Με το στόμα γεμάτο φιλιά".

Αν δεν έχετε κανονίσει κάτι σπουδαίο για το βράδυ της Παρασκευής, περάστε μια βόλτα από την IMAGE. Μπορεί να σας αρέσει και να μείνετε...

Διόρθωση....

Ωπα, το κάναμε το λάθος. Η συζήτηση στη Δημαρχιακή Επιτροπή την Παρασκευή ΔΕΝ θα αφορά στον Προϋπολογισμό του 2011, αλλά στον ισολογισμό του 2010. Όχι δηλαδή ότι τα πράγματα θα είναι και πολύ καλύτερα, καθώς ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας είναι επιεικώς υπερχρεωμένος, αλλά... το σωστό είναι ότι θα μιλήσουν για τον ισολογισμό, όχι για τον προϋπολογισμό.

Το καλοκαίρι θα μπει ο θεμέλιος λίθος του νέου παλατιού της ΑΕΚ!

Η πρώτη ενημέρωση που έγινε από πλευράς ΑΕΚ (Αδαμίδης, Κωνσταντινίδης, Τόγελος) στην νέα Δήμαρχο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Εφη Γαϊτανά- Αποστολάκη και τους συμβούλους της (Ηλία Γκρίντζαλη, Παύλο Κότσιρα και Γιώργο Καραβία), αναφορικά με το έργο για την κατασκευή γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε και ειδήσεις… Και αυτές βγήκαν από το γραφείο της Δημάρχου. Όπως ειπώθηκε στις συζητήσεις από τον Σταύρο Αδαμίδη στην νέα Δημοτική Αρχή, στόχος της ΑΕΚ είναι μέσα στο καλοκαίρι του 2011 να έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για το έργο και να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα στον ιστορικό χώρο της Ενωσης.

Η νέα Δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας τόνισε ότι σκοπός δεν είναι απλά να στηρίξουν την προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά να βγουν μπροστά αυτοί για να ανοίξουν τον δρόμο προς την ολοκλήρωση του έργου… Εκεί αποφασίστηκε μία νέα συνάντηση πριν τα Χριστούγεννα με την ΑΕΚ να κάνει πλήρη παρουσίαση του έργου στην Δήμαρχο, η οποία δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες κάτι που είχε ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής μια και επιθυμεί να παρέλθουν οι 40 ημέρες από τον θάνατο του συζύγου της και πρώην Δημάρχου Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη.

Μάλιστα, η Εφη Αποστολάκη είχε ζητήσει από τις πρώτες ημέρες της εκλογής της να συναντηθεί με την ΑΕΚ για να ενημερωθεί παρότι επίσημα αναλαμβάνει καθήκοντα από την πρώτη ημέρα του 2011. Και αυτό διότι στην νέα Δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας θεωρούν την επιστροφή της ΑΕΚ στο «σπίτι» της πρωταρχική ανάγκη για το καλό της περιοχής. Πριν αρχίσει η συζήτηση ο Αδαμίδης συλλυπήθηκε και ευχήθηκε στην Εφη Αποστολάκη καλή δύναμη μετά τον χαμό του συζύγου της, ενώ παρέλαβε και μία πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου (ένα δικέφαλο αετό με μια κολώνα Ιωνικού ρυθμού).
www.aek365.gr

Και τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα για το νέο Δήμο

Την προσεχή Παρασκευή συνεδριάζει η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Φιλαδέλφειας, με σκοπό τη συζήτηση του νέου Προϋπολογισμού του νέου, ενοποιημένου Δήμου. Με δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση και των δυο Δήμων που ενοποιούνται είναι επιεικώς δραματική, την Παρασκευή, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, αρχίζει ο "Γολγοθάς" του νέου Δήμου...