Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Παραμύθια για το χιονισμένο σαββατοκύριακο

Καθώς διανύουμε το πρώτο χιονισμένο σαββατοκύριακο του φετινού χειμώνα, προτείνουμε εδώ να διαβάσετε στα παιδιά σας (ή στα εγγόνια σας, ή στον... εαυτό σας ή στην καλή σας/στον καλό σας) χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Αν υπάρχει αναμένο τζάκι ενώ έξω λυσσομανάει ο χιονιάς, ακόμα καλύτερα. Το ημίφως, προσθέτει την απαραίτητη μαγεία στη χριστουγεννιάτικη αφήγηση. Έτοιμοι; Πάμε λοιπόν:

Πρώτη μας εισήγηση, ο μεγάλος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: έχει γράψει μπόλικα διηγήματα με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Συνιστούμε ενθέρμως να ξεκινήσετε με το "Στο Χριστό, στο Κάστρο" και μετά να περάσετε στο "Γουτού, γουπατού" με τον αμίμητο Ταπόη, που έκλεβε τα κέρματα των πιτσιρικάδων οι οποίοι έλεγαν τα κάλαντα στο νησί.

Αν προτιμάτε κάτι πιο συγκινητικό από τον Παπαδιαμάντη (κομμάτι δύσκολο...), ξεφυλλίστε "Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα", all time classic Παραμύθι των Χριστουγέννων. Και τέλος, αν σας αρέσει, περάστε στον θαυμαστό κόσμο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του Καρόλου Ντίκενς, των αδελφών Γκριμμ, που -όλοι αυτοί- έχουν γράψει αριστουργήματα.

Κι αν δεν τα έχετε πρόχειρα στη βιβλιοθήκη σας, κάντε ένα googlάρισμα και θα τα βρείτε σίγουρα στην οθόνη του υπολογιστή σας. Αν θέλετε, τα διαβάζετε από εκεί. Αν όχι, κάνετε ένα print out και... καλή διασκέδαση στο χιονισμένο σαββατοκύριακο, με το βοριά να λυσσομανάει έξω κι εσάς μαζί με όσους αγαπάτε μέσα, στη ζέστη του καλοριφέρ ή του τζακιού, πάνω στα ζεστά χαλιά, με τις πιο ζεστές αγκαλιές.

Ερχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων, τρέχοντας...

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης από την Unicef

Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,
Πραγματοποιούμε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τα Special Olympics ένα μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης από την ΕΤ1 με τη συμπαράσταση όλων των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Για την Προστασία των Παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, για την κατάργηση των διακρίσεων, για σεβασμό στη διαφορετικότητα, για την ενίσχυση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης παιδιών με ειδικές ικανότητες, για τη μείωση της φτώχειας και του υποσιτισμού, για τον εμβολιασμό των άρρωστων παιδιών. Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η ελπίδα.

Με ένα κλικ στο www.unicef.gr μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας στον Τηλεμαραθώνιο και να φέρουμε μαζί την ελπίδα και το χαμόγελο σε ένα παιδί που το στερείται.

Σας ευχαριστούμε θερμά.
Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF - Special Olympics Hellas

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού...

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η σημερινή και εκατομμύρια παιδιά συνεχίζουν να πεθαίνουν από ασιτία και να εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 22.500 παιδιά χάνουν ημερησίως τη ζωή τους από έλλειψη εμβολίων, ακάθαρτο νερό, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή.
Εκτιμάται ότι 980.000 - 1.250.000 παιδιά πέφτουν κάθε χρόνο θύματα εμπορίας ανθρώπων (για πορνεία, παιδική εργασία, αφαίρεση οργάνων) και 158 εκατ. παιδιά, ηλικίας 5 - 14 ετών εργάζονται υπό σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες. Αισιόδοξο στοιχείο αποτελεί η είδηση ότι εκατομμύρια περισσότερα παιδιά παρακολουθούν σήμερα σχολείο απ’ ό,τι πριν από 10 χρόνια.

Η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη για την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις ευκαιρίες της Αυτοδιοίκησης


H επικεφαλής του Συνδυασμού Νέα Προοπτική και νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, παραβρέθηκε σε ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα τις Ευρωπαϊκές Πτυχές της Περιφερειακής Ανάπτυξης, η οποία διεξήχθη χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, στην Αθήνα.  
Η εκλεγμένη Δήμαρχος Έφη Γαϊτανά Αποστολάκη μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 
 «Η σημερινή ημερίδα συνέβαλλε στη σφαιρική μας ενημέρωση για μία σειρά από ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα, που σχετίζονται με συγκεκριμένες δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Επίτροπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για καινοτόμες δράσεις- ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας, με την μεγάλη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που επιφέρει το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Ο κ. Λαμπρινίδης, είναι άξιος συγχαρητηρίων, ως υπεύθυνος για τη διοργάνωση της σημερινής ημερίδας.»

Επιτέλους! Μια άσπρη μέρα!

Από το πρωί χιονίζει και μέσα στην πόλη. Τζάκια άναψαν στο πι και φι, χαλιά στρώθηκαν σε χρόνο dt κι η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα φόρεσαν τα χειμωνιάτικα σε μι μέρα. Κι όσοι δηλώνουν πιο τολμηροί, κινούνται με το αυτοκίνητο προς Πάρνηθα μεριά κι επιστρέφουν... Κάτασπροι. Καλό χειμώνα να έχουμε και με το καλό να βλέπουμε άσπρες μέρες κι όταν δεν χιονίζει...

Ένα εκατομμύριο αναμνήσεις...

Ξέρω ότι κάμποσοι συμπολίτες μας, Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες, είναι πράσινοι και κόκκινοι στα φίλαθλα αισθήματα. Κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τώρα, λοιπόν, που φαίνεται ότι το γήπεδο ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι, δείτε αυτή τη φωτογραφία... Πόσες αναμνήσεις, πόσες απίστευτες στιγμές, με τη μπάλα στο πλεκτό από κιτρινόμαυρο πόδι ή κεφάλι. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το "Μαύρο το Θεό"; Τον αξεπέραστο Μίμη Παπαϊωάννου (στα highlights του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το θρυλικό τρίτο του γκολ με την ΚΠΡ, που έστειλε την ΑΕΚάρα στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, είχε πηδήξει περίπου ενάμισι μέτρο για να βρει τη μπάλα με το κεφάλι και να τη στείλει στα δίχτυα) ή τον Ντούσαν, τον "άρχοντα" της επίθεσής μας; Θυμάστε τον Βάγκνερ; Τον Τσανλάϊτερ; Τον μακαρίτη Ερέα, τον αείμνηστο Σκευοφύλακα, το μεγάλο Νεστορίδη, το Λαβαρίδη... όλους... Κοιτάζω τη φωτογραφία και μου έρχονται όλα όσα έζησα εκεί μέσα σαν κινηματογραφική ταινία... Ακόμα και τον Παραπραστανίτη θυμήθηκα, που για συντομία τον φωνάζαμε "Τζόνι"

Δείτε πάλι το γήπεδο. Στα αριστερά της εικόνας η "σκεπαστή", η τελευταία φωλιά της "Original 21" πριν ξεσπιτωθούμε -ελέω Γρανίτσα...- απέναντι η θύρα 18 των "επισήμων", στην από εδώ μεριά οι "ήρεμες" θύρες 2 και 3. Και στα δεξιά της φωτό, μόλις που φαίνεται η αξεπέραστη Θύρα 21.

Πάλι σε (ΛΙΓΑ) χρόνια και καιρούς, πάλι εκεί θα πάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!