Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας

Έχοντας στην ημερήσια διάταξη κυρίως υπηρεσιακά θέματα, αλλά και με δυο μεγάλες εκκρεμότητες συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του πολυκλαδικού "Μίλτος Κουντουράς" το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας σε μια από τις τελευταίες του συνεδρίες.

Η πρώτη από τις εκκρεμότητες αφορά στην εξέλιξη των έργων στην πλατεία "Γεννηματά" και η δεύτερη στην εξέλιξη της υπόθεσης με τον οίκο ανοχής, το οποίο αντιμετωπίζεται μάλλον με αμηχανία από συμπολίτευση κι αντιπολίτευση. Αναλυτικά για τα όσα θα διαμειφθούν αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα περιλάβουμε στις αναρτήσεις που θα κάνουμε αμέσως μετά.

Αντιθέσεις

Οργιαστικός ήλιος σήμερα πάνω από τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, αλλά και τσουχτερό κρύο. Και στο βάθος, η Πάρνηθα χιονισμένη, να μας θυμίζει ότι χθες είδαμε... μιαν άσπρη μέρα. Ατμόσφαιρα πεντακάθαρη, το βουνό φαίνεται καθαρά, με τα χιόνια στο πάνω μισό του και τη θερμοκρασία να μας απαγορεύει να βγούμε από το σπίτι χωρίς ειδική εξάρτυση: Πουλόβερ, μπουφάν, γάντια και σκούφο ή τραγιάσκα για όσους κρυώνουμε στο κεφάλι.

Καλή εβδομάδα και καλές γιορτές νάχουμε...

Πενήντα μέρες, πενήντα χιλιάδες επισκέψεις...

Στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Πώς και φτάσαμε 1000 επισκέψεις σε δυο μέρες λειτουργίας; Πώς και φτάσαμε σε λιγότερο από μια εβδομάδα τις 5000 επισκέψεις;

Για να πω την ΑΛΗΘΕΙΑ, στη συνέχεια συνειδητοποίησα πόσο πολύ έλειπε από την πόλη μας ένα blog. Σήμερα, που φτάσαμε τις 50.000 επισκέψεις, έχουμε καταλάβει ότι δεν έλειπε από την πόλη απλά ένα blog, αλλά ένα blog ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ. Πόσα ευχαριστώ να πούμε για την προτίμησή σας; Ένα και καλό, βγαλμένο από την καρδιά μας.

Αν δεν βαριέστε, διαβάστε κάποια πράγματα ακόμα για μας: Ετοιμάζουμε με εντατικούς ρυθμούς την ιστοσελίδα μας, όπου δεν θα υπάρχουν μόνο οι αναρτήσεις όπως εδώ, αλλά... πολλά πράγματα κι εκπλήξεις, που θα σας κερδίσουν (ελπίζω...) αλλά και θα αποδειχθούν χρήσιμα για την τοπική μας κοινωνία. Και στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά, οι εκπλήξεις ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. Φυσικά υπάρχει και η έντυπη ΑΛΗΘΕΙΑ, για τους λάτρεις του χαρτιού, που θα γράφει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα από το blog,δεν θα είναι αντιγραφή των αναρτήσεων που γίνονται εδώ.

Τώρα, για το μαγικό νούμερο των 50.000 επισκέψεων που φτάσαμε σήμερα: Μιλάμε για ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ (τώρα θα μιλήσουμε σε λίγο πιο μυημένους στα μυστικά των υπολογιστών): Ο μετρητής μας εδώ μετράει ΕΙΣΟΔΟΥΣ στο blog, όχι σελίδες. Δηλαδή αν μπείτε το μεσημεράκι και κλικάρετε για να διαβάσετε πχ 5 αναρτήσεις μας, μετριέστε ΜΙΑ ΦΟΡΑ (μετριέται το ξεχωριστό IP address). Αν ξαναμπείτε αύριο, σας μετράει ξανά, αφού μπαίνετε με διαφορετικό IP address. Ξαναλέω ότι ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ πόσα κλικ κάνετε. Για να το διαπιστώσετε, κάντε μαζεμένα 10 ή και 20 κλικ, θα δείτε ότι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ των επισκεπτών δέκα φορές (μπορεί να αλλάξει 2-3 γιατί έχουν μπει άλλοι χρήστες, αλλά όχι δέκα, δηλαδή όσα κλικ κάνατε εσείς, που είστε ένας χρήστης). Επιπλέον, εμείς δημοσιεύουμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, δεν σας ζητάμε να διαβάσετε τις πρώτες γραμμές και μετά να κάνετε κλικ για να διαβάσετε την υπόλοιπη ανάρτησή μας. Γιατί; Διότι δεν μετριούνται τα κλικ που κάνετε, αλλά πόσοι μπαίνουν στο blog μας.

Πενήντα χιλιάδες επισκέψεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 1000 την ημέρα, είναι η ανταπόκριση στην προσπάθειά μας. Πάμε τώρα για τον επόμενο στόχο, των 2000 την ημέρα. Το 2010 οσονούπω φεύγει, μαζί με το 2011 -ίσως προς το τέλος του Γενάρη- η ιστοσελίδα μας ΕΡΧΕΤΑΙ.

Μέχρι τότε, ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε έτσι, όπως μας γνωρίσατε κι όπως μας προτιμάτε.

Ξαναπίνουμε τον καφέ μας στο CAMEO

Οι εργασίες ανακαίνισης ήταν εντατικές. Περνούσαμε από εκεί σχεδόν καθημερινά και δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Τελικά μια από τις πιο must καφετέριες της πόλης, το CAMEO (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα για τους... αγεωγράφητους) άνοιξε από χθες και πάλι τις πόρτες της, ολοκαίνουργια κι έτοιμη να μας υποδεχθεί και να μας περιποιηθεί. Ο Θανάσης, η Νίκη και τα παιδιά που εργάζονται εκεί βάζουν τον καλύτερο εαυτό τους για να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται την ώρα που έχουμε για καφεδάκι, διάβασμα εφημερίδας και κουβέντα ή ταβλάκι με τους φίλους. Αν δεν με πιστεύετε... πηγαίνετε και μόνοι σας να βεβαιωθείτε!

Περάσατε από το ΠΠΙΕΔ στο bazaar του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας;

Όχι; Γιατί, βρε παιδιά, από την Παρασκευή είναι εκεί τα δραστήρια μέλη του Φιλοζωικού και σας περιμένουν. Προλαβαίνετε, έξω έχει καιρό για βολτούλα, με πουλόβερ και παλτό, ή μπουφάν εννοείται... μην σας ξεγελάει η λιακάδα, το κρύο έξω ξυρίζει...

Άντε, μια βολτούλα ως την αρχή του Άλσους θα μας θυμίσει ότι είναι Κυριακή, μέρα σχόλης, μέρα που προλαβαίνουμε να γυρίσουμε το κεφάλι και να θαυμάσουμε τις ομορφιές που έχουμε δίπλα μας. Το Άλσος είναι -πώς το έλεγε η διαφήμιση; by far- μια από αυτές. Τα παιδιά του φιλοζωικού θα είναι εκεί μέχρι να καθήσετε στο μεσημεριανό σας τραπέζι. Προλαβαίνετε, νομίζω...

Ο πράσινος γάτος δέχεται ό,τι δεν χρειαζόμαστε....

Ο Πράσινος Γάτος δέχεται τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια. Αντί να τα ανεβάσουμε στο πατάρι ή (πόσο μάλλον) να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, μπορούμε να ανηφορίσουμε την οδό Ιπποκράτους και να αφήσουμε τη κ. Σοφία Φιλέρη και το... γάτο της να βρουν γι' αυτά νέο ιδιοκτήτη. Προηγουμένως, η Σοφία θα έχει... ζυγίσει το νέο εμπόρευμα και θα μας έχει δώσει ένα άκρως συμβολικό αντίτιμο. 
 
Στον Πράσινο Γάτο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα αντικειμένων, από ρούχα (τα οποία, σημειώνουμε, πλένονται σε επαγγελματικά πλυντήρια με έξοδα της ιδιοκτήτριας και σιδερώνονται από την ίδια!), μέχρι CD, DVD, βιβλία σε όλες τις γλώσσες, παιχνίδια, αλλά και χειροποίητα αντικείμενα, με τιμές από 1,5 ευρώ μέχρι περίπου 50 (τόσο κοστολογήθηκε ένα επώνυμο ταγιέρ). 
 
Ο Γάτος τροφοδοτεί συνεχώς οργανώσεις, όπως π.χ. η "Κλίμακα" η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των αστέγων, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία και με βιοτεχνία στα Καμίνια που φτιάχνει στουπιά από ανακυκλωμένα υφάσματa (από άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή). Πράσινος Γάτος, Ιπποκράτους 142, 6979178257