Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η διοίκηση της ΑΕΚ για την "Ιατρική Φροντίδα"

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ βρίσκεται δίπλα στα τμήματα της Α.Ε.Κ.

Η  ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ το πρότυπο Διαγνωστικό Κέντρο που ειδικεύεται στον τομέα της Προληπτικής Ιατρικής Περίθαλψης με πολυετή πείρα και παράδοση στην παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας, στεγάζεται σε υπερσύγχρονα γραφεία και εργαστήρια τα οποία  βρίσκονται στην Λεωφόρο Δεκελείας αρ. 64 στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ο όμιλος της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο εξωτερικό.  Συγκεκριμένα στο Λονδίνο λειτουργεί η MEDICAL DIAGNOSIS (παράρτημα της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ) ένα πλήρες Βιοπαθολογικό (Μικροβιολογικό Εργαστήριο) το οποίο συνεργάζεται με Έλληνες ιατρούς.  Το εργαστήριο είναι πιστοποιημένο με  ISO 9001 και συμμετέχει στο πρόγραμμα ποιοτικού ελέγχου UKNEQAS.
Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ με τους εξαίρετους και καταξιωμένους ιατρούς της και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της προσφέρει με συνέπεια και απαράμιλλο ενδιαφέρον τις υπηρεσίες της στους αθλητές όλων των τμημάτων του Σωματείου.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία και εξυπηρέτηση και όπως και τις προηγούμενες χρονιές  έτσι και φέτος θα συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην διαφήμιση και προώθηση του ονόματος της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ στον χώρο του αθλητισμού, προβάλλοντας το σε όλες τις εκδηλώσεις του Σωματείου.

Ευχόμαστε να συνεχίσουμε μαζί για πολλά ακόμα χρόνια.


                                                                                                Η Διοίκηση της Α.Ε.Κ.

Ο Πέτρος Μαυρομαράς μιλάει για βιοκλιματικά σπίτια

Ρωτήσαμε τον κ. Πέτρο Μαυρομαρά, από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές κτηρίων και πωλητές διαμερισμάτων στη Χαλκηδόνα και τη Φιλαδέλφεια, τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που φιλοδοξεί να ζήσει σε ένα βιοκλιματικό σπίτι. Ο κ. Μαυρομαράς (Εθνικής Αντιστάσεως 35, τηλ. 2102533612), που στη δουλειά του δίνει έμφαση στην ποιότητα, την επιλογή των πιο καλών υλικών και το "κτίσιμο" της επαγγελματικής του φήμης πάνω στους ευχαριστημένους πελάτες του, μας είπε: 

"Όταν είναι δυνατή η επιλογή του οικοπέδου καλό είναι να επιλέγεται ένα οικόπεδο με θέα προς το νότο και κύριο άξονα κατά την φορά ανατολής-δύσης. Έτσι το κτήριο καλύπτεται από τους βορινούς ανέμους ενώ παράλληλα γίνεται δυνατή η εκμετάλλευση της θερμικής ηλιακής ενέργειας. Σημαντική είναι η αποφυγή κάθε σκιασμού από την νότια πλευρά του οικοπέδου.

Επίσης για όσους θέλουν να είναι professional να αποφύγουν περιοχές με καλώδια υπερυψηλής τάσης, υποσταθμούς της ΔΕΗ και κεραίες ραδιοτηλεοπτικές και κινητής τηλεφωνίας, επίσης να επιλέξουν μια περιοχή με αρκετό πράσινο και αν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια εδαφολογική μελέτη και μια μελέτη ραδιοσυχνοτήτων και πλέγματος υπεδάφους.

Τα περισσότερα ανοίγματα του κτιρίου καλό είναι να βρίσκονται προς την νότια πλευρά του κτιρίου. Ενώ η βορινή πλευρά αν δεν κολλάει σε κάποιο άλλο κτήριο καλό είναι να προστατεύεται από ψηλά δέντρα ή να τοποθετούμε από αυτήν την πλευρά κλειστούς χώρους στάθμευσης ή αποθήκες ώστε να αποφεύγεται η απευθείας επαφή με τους ψυχρούς βορινούς ανέμους. Η δυτική και ανατολική πλευρά του κτιρίου δέχονται ίσα ποσά ακτινοβολίας . Τα δομικά υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι υλικά αυξημένης θερμοχωρητικότητας και πάντα σε συνδυασμό με καλή μόνωση του εξωτερικού κελύφους του κτηρίου."

Εμείς ευχαριστήσαμε τον Πέτρο Μαυρομαρά για τις πολύτιμες πληροφορίες του, κι υποσχεθήκαμε να του ζητήσουμε κιάλλες πληροφορίες, κατάλληλες για όσους από τους αναγνώστες μας θέλουν πραγματικά να ζουν σε καλύτερα σπίτια από ότι ζούσαν οι παλαιότεροι

Χαλασμένα τα φανάρια στη Δεκελείας- η απόλυτη κόλαση στο δρόμο

Τι σημαίνει κόλαση; Για τους οδηγούς ΙΧ αυτοκινήτων, σήμερα σημαίνει οι δρόμοι του Λεκανοπεδίου. Το ποτάμι αδιάβατο (μου λένε ότι κάνουν τρεις ώρες -3 ΩΡΕΣ!!!- να φτάσουν Φιλαδέλφεια από τη διασταύρωση του Αγίου Στεφάνου, αδιανόητο).

Αλλά κι εδώ τα πράγματα είναι εφιαλτικά. Τα φανάρια στη Δεκελείας κάνουν... τη δική τους απεργία και τα κορναρίσματα, τα νεύρα και οι διαπληκτισμοί δεν σταματούν. Βέβαια η Τροχαία, ξέρει να ρίχνει πρόστιμα δεξιά κι αριστερά -και καλά κάνει...- αλλά ένα- δυο όργανα να στείλει για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία δεν το αποφασίζει- που να βγουν έξω με το κρύο τα παιδιά...

Στη διασταύρωση στο παλιό τέρμα, γίνεται μύλος: Αυτοκίνητα έρχονται από την Πίνδου, από τη Δεκελείας (Άλσος) από τη Δεκελείας (πλατεία Πατριάρχου) κι από τη Φωκών. Φανάρι ούτε για δείγμα. Τροχονόμος επίσης. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ!!!

Γνωριμία με τα βιολογικά προϊόντα

Πολύ ωραίο το εσωτερικό του καταστήματος
Το 15% σχεδόν των τροφίμων που βάζουμε στο σπίτι μας καταλήγει στις χωματερές., όπως μας ενημερώνει το νέο κατάστημα Βιο 2, που ήδη άνοιξε στην οδό Αγίας Τριάδος 7 και Μυριοφύτου (στον πεζόδρομο). Το ποσοστό αυτό μάλιστα φτάνει ενίοτε και το 50% της παραγόμενης τροφής, αν υπολογίσουμε το μακρύ δρόμο από το χωράφι ως το πιάτο μας και από εκεί στη χωματερή, προσθέτει η ιδιοκτήτρια, κυρία Αντωνία- Μαρία Σαρδελή.

Σαν να μην έφτανε αυτή η σπατάλη, αυτό που φτάνει στο πιάτο μας δεν είναι πάντα ασφαλές. Οι διατροφικοί κίνδυνοι είτε αφορούν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα είτε μεταλλαγμένους οργανισμούς53 έχουν γίνει δυστυχώς ρουτίνα.
 
Παρ’ όλα αυτά, ο συνειδητός καταναλωτής μπορεί να αντιδράσει, καθώς έχει επιλογές. Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα. Προσέξτε όμως. Τα προϊόντα με τον χαρακτηρισμό «βιολογικά», θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση από κάποιον αναγνωρισμένο φορέα (εθνικό ή του εξωτερικού).

Πώς έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο

Αυτοσυντήρηση και άμυνα στις πιέσεις επί της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν η «κεντρική ιδέα» των συναλλαγών στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Δεκεμβρίου στα παράγωγα. Πάνω από το 40% του τζίρου που είχε γίνει ως τις 16:00 απαιτήθηκε για να οδηγηθούν σε ανοδικό κλείσιμο οι FTSE20, FTSE Ιντερνατιοναλ και ΓΔ με την βοήθεια της ανόδου του δείκτη των τραπεζών.

Να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της περιοχής μας

Ρωτήσαμε τον τέως πρόεδρο των εμπόρων και βιοτεχνών της περιοχής μας κ. Μπάμπη Παλάσκα για το πώς αντιμετωπίζουν οι μαγαζάτορες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας τις Άγιες Μέρες που έρχονται κι αν είναι αισιόδοξοι ότι θα "κινηθεί" λίγο η τοπική αγορά. Η απάντησή του ήταν ενδεικτική της ψυχολογίας που έχει η αγορά:

"Οι ολιγωρίες του κράτους και το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία, οδηγούν την αγορά σε απόγνωση και τελικά σε κοινωνικό αδιέξοδο.

Η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αντέχει άλλο, η αγορά έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο αντοχής και υπομονής κι η απαισιοδοξία κυριαρχεί. Ακόμα και μετά τη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ απότην πλευρά μας εμείς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούμε να διατηρήσουμε ή ακόμα και να κατεβάσουμε τις τιμές μας, τη στιγμή που το κάτος μας επιβαρύνει όλο και περισσότερο όχι μόνο με αυξημένους φόρους, αλλά και με σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Την κρίσιμη αυτή ώρα πρέπει όλοι μας, κατασηματάρχες και καταναλωτές, να στηρίξουμε την τοπική αγορά και τν όποια προοπτική για ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας".

Σταύρος Κόντος: Από δω και μπρος, είμαι τελείως ανεξάρτητος, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση!

Το είπε αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν ξέρουμε αν το εννοεί, ή το είπε σε μια στιγμή αυθομητισμού. Ο απερχόμενος δήμαρχος Σταύρος Κόντος είπε ξεκάθαρα ότι η πορεία του από εδώ και μπρος στα τοπικά μας πράγματα δεν θα αναφέρεται σε κανένα συγκεκριμένο κομματικό χώρο, θα είναι εντελώς ανεξάρτητος.

Από αυτή τη δήλωση, που έγινε αυθόρμητα μπροστά σε αρκετούς συμπολίτες μας, βγάζουμε δυο συμπεράσματα: ΠΡΩΤΟΝ, ότι πιθανότατα ο Σταύρος Κόντος θα συνεχίσει την πολύχρονη πορεία του στην Αυροδιοίκηση, δεν θα σταματήσει μετά την ήττα της 7ης Νοεμβρίου. Αυτό δεν είναι τόσο αυτονόητο όσο ακούγεται, καθώς από τη Μεταπολίτευση και μετά, μόνο ένας δήμαρχος, μετά την ήττα του (τις ήττες του, καλύτερα) συνεχίζει να δραστηιοποιείαι τοπικά: Ο Παντελής Γρετζελιάς. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Κόντος θα είναι ο δεύτερος, πράγμα ευχάριστο, καθώς η περίοδος που ζούμε χρειάζεται εκτός από το νέο αίμα, και την πολύτιμη εμπειρία των παλιών.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο Κόντος ίσως έχει αποφασίσει να ξαναείναι υποψήφιος, και μάλιστα κάνοντας θαρραλέα ανοίγματα σε όλους τους πολιτικούς χώρου, ως πλήρως ανεξάρητος. Μην εκπλαγείτε αν δείτε παραδοσιακούς ΝεοΔημοκράτες μαζί του την άλλη φορά (και τώρα είχε), μαζί με ορκισμένους ΠΑΣΟΚους και αταλάντευτους Αριστερούς. Κυρίως όμως ο Κόντος (και καθένας που ασχολείται με τα κοινά σήμερα) χρειάζεται τους ανέντακτους, τους πολιτικά απαθείς, που όμως έχουν "πέρασμα" στην κοινωνία και μπορούν να κινητοποιήσουν τοπικές δυνάμεις πρώτα για η σταυροδοσία και μετά για την επίλυση προβλημάτων αρμοδότητας της Δημοτικής Αρχής.

Περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό αυτά τα συμπεράσματα θα επιβεβαιωθούν από την πραγματικότητα.

Περίοδος χάριτος, τέλος!

Η δουλειά μου εμένα είναι να φέρνω πράγματα στο φως. Να αποκαλύπτω, να ενημερώνω. Χωρίς να με νιάζει ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται. Αυτό που με νιάζει είναι ο πολίτης που ενδιαφέρεται, να είναι ενήμερος.

Για το θέμα του παρκαρίσματος όπου γουστάρει ο καθένας, είπα και ξαναείπα. Εβγαλα φωτογραφίες, χωρίς να αποκαλύπτω ποιος είναι ο παραβάτης. Έλπιζα -αφελώς- ότι ίσως μερικοί φιλοτιμηθούν - αφού ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ότι παρανομούν. Μπα... οι περισσότεροι συνεχίζουν την ίδια τακτική του "Ελληναρά" πιστεύοντας ότι ίσως βαρεθώ, κουραστώ, τα παρατήσω.

Σήμερα το μεσημεράκι, κατά τις 12 παρά τέταρτο, ήμουν έξω από το Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας. Βλέπω λοιπόν ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το πεζοδρόμιο, να πιάνει ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ δυο θέσεις, η μια από αυτές μάλιστα να είναι η θέση για τα ΑΜΕΑ.

Ποιος ήταν ο "Ελληναρας"; Δεν ξέρω και δεν με αφορά. Ξέρω όμως ποιο είναι το νούμερο του αυτοκινήτου του -η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Δεν με νιάζει επίσης αν τα αρμόδια όργανα φιλοτιμηθούν και του κόψουν πρόστιμο. Στη χώρα της λούφας και της παραλλαγής, δεν έχω καμία τέτοια απαίτηση.

Μου αρκεί η χλεύη όσων γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Πάρτε τον, χάρισμά σας!

ΤΟ ονοματεπώνυμο του shopping σας περιμένει!

Στην πλατεία Πατριάρχου, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, το κατάστημα της ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΤΙΛΗ φόρεσε τα γιορτινά του και σας περιμένει για πρωτότυπα -και κυρίως οικονομικά- δώρα ενόψει των εορτών, που φτάνουν...

Μας το είπαν και δεν το πιστεύαμε: Χριστουγεννιάτικα δώρα ποιότητας από 2 και από 3 ευρώ! Αλλά και σε άλλη κατηγορία να πάτε, το κατάστημα ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΙΛΗ έχει λύσεις για σας: πρωτότυπα σχέδια, σύγχρονους συνδυασμούς και -το είπαμε!- οικονομικές τιμές.

Για κάντε μια βολτίτσα...

Αυτό θα πει ευτυχία...

Αντιγράφω χωρίς κανένα δικό μου σχόλιο από το τελευταίο βαρόμετρο της Public Issue (Δεκέμβριος 2010) τις απαντήσεις στο ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από τη ζωή μας.
Τα σχόλια δικά σας...

Υπομονή...

Δεκελείας πριν από λίγο, με τα αυτοκίνητα σαν σαδρέλες τουρσί και στα δυο ρεύματα. Βλέπετε, δεν κυκλοφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έχουν πρόβλημα με το κράτος και τιμωρούν... εμάς.

Αθάνατη Ελλάδα! Καλημέρα σας (που λέει ο λόγος...)