Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σκηνές ντροπής και πάλι στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν λόγια. Δείτε τα επεισόδια, δείτε σκηνές απάνθρωπες ένθεν κακείθεν, δείτε τον αιμόφυρτο βουλευτή Χατζηδάκη, είναι να ντρεπόμαστε...



Χωρίς λόγια...

Άρχισε το... ματς για τα δημοτικά τέλη!

Ο τακτικός συνεργάτης μας (στην ομάδα μας στο facebook!) δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ευαγγελινός αναρωτιέται για τα δημοτικά τέλη:

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου μας, είναι τα ανταποδοτικά τέλη. Οι άλλοι συνδυασμοί (σημείωση: Ο κ. Ευαγγελινός ήταν υποψήφιος με το "Όραμα Πόλης" του Σταύρου Κόντου) προτείνουν μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 15% και μείωση των τελών νεκροταφείου κατά 20%. Φαντάζουν ωραίες ως προτάσεις, τα ποσοστά προβληματίζουν όμως τους συμπολίτες μας οι οποίοι εύλογα ρωτούν πώς θα γίνει αυτό εν μέσω κρίσης. Μήπως γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να διοικήσουν τον νέο Δήμο είναι λίγες δεν θα κληθούν να υλοποιήσουν ποτέ τις εξαγγελίες τους;

Ας δούμε όμως τι θα συμβεί αν εφαρμοσθεί μια τέτοια πολιτική. Το σύνολο των εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη που προϋπολογίσθηκαν για το 2009 στους δύο δήμους ανέρχεται στο ποσό των €5.747.264 και το 15% αυτών ανέρχεται σε €862.090. Οι συνολικές εισπράξεις του νεκροταφείου για το 2009 ανέρχονται σε €2.295.555 και το 20% αυτών υπολογίζεται σε €459.110. Αν λοιπόν κερδίσουν τις εκλογές και εφαρμόσουν αυτή την πολιτική που εξαγγέλλουν θα μειώσουν τα συνολικά έσοδα του νέου δήμου κατά €1.321.200(862.090+459.110).

Νομίζω πως οι προτάσεις διατυπώνονται για καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς και καμία σχέση δεν έχουν με υπολογισμούς βάσει της πραγματικής οικονομικής κατάστασης των δύο Δήμων. Οι προτάσεις αυτές συνοδεύονται και με άλλες συμπληρωματικές όπως η ύπαρξη διαφορετικών τιμών από γειτονιά σε γειτονιά όταν όλοι μα όλοι γνωρίζουν ότι η κατηγορίες που δέχεται η ΔΕΗ είναι μόνο δύο, οι οικίες και επαγγελματικές στέγες.

Το ερώτημα παραμένει πως θα αναπληρώσουν τα έσοδα ή ποιες δαπάνες θα μειώσουν κατά 1.321.000€ έτσι ώστε να ισοσκελιστούν τα έσοδα και οι δαπάνες.

Γεια σου Ζίμενς αθάνατη...

Ξέρετε γιατί δεν δουλεύουν τα (περισσότερα) χαλασμένα φανάρια; Γιατί είναι Ζίμενς. Όχι, Ζίμενς δεν σημαίνει ελαττωματικά, καθόλου. Σημαίνει όμως ότι για τους γνωστούς λόγους, διεκόπη η σύμβαση μεταξύ της Ζίμενς και του ελληνικού κράτους, συνεπώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

Μήπως θα μείνουμε χωρίς φανάρια μέχρι το... νέο Ετος;

Φανάρια στην Τρυπιά και Βρυούλων για... στόλισμα

Μάλλον τα φανάρια στην Τρυπιά και Βρυούλων τα έχουμε για... στόλισμα, αφού εδώ και μέρες (πολλές...) δεν δουλεύουν. Τώρα κάνει και κρύο, που να τρέχουν οι τεχνικοί να τα φτιάξουν ας περιμένουμε (πώς το λέει η διαφήμιση;) το... καλοκαίρι.

Μας το επεσήμανε αναγνώστης μας, και για του λόγου το αληθές, ορίστε το σχόλιό του:

Αγαπητή Αλήθεια καλημέρα.
Δε γνωρίζω αν σήμερα λειτουργούν τα φανάρια στη Δεκελείας. Αυτά όμως που σίγουρα δεν λειτουργούν από το προηγούμενο Σάββατο είναι αυτά στη συμβολή των οδών Τρυπιά - Βρυούλων. Γνωρίζω επίσης ότι έχουν συμβεί ήδη αρκετά τρακαρίσματα στο συγκεκριμένο σημείο. Το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο μετά από τόσες μέρες να μην έχει λυθεί το πρόβλημα.
 

Και μεις, μαζί σου αγαπητέ...

Ενοποιούνται τα νομικά πρόσωπα των δυο Δήμων

Ο αείμνηστος Γ. Αποστολάκης με τους Παπανικολάου και Παπακώστα έξω από το ΚΑΠΗ της Χαλκηδόνας
Συνάντηση με τη νομική σύμβουλο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δρόσου είχε ο αντιδήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος, όπως έχουμε ήδη γράψει, αναλαμβάνει το νομικό πρόσωπο του δήμου από τη νέα χρονιά. Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα και αφορούσε στη συγχώνευση των δέκα (10) νομικών προσώπων που έχουν αυτή τη στιγμή οι δυο δήμοι σε ένα.

Τα δέκα νομικά πρόσωπα που συνενώνοται σε ένα είναι τα εξής:
- Οι δυο Αθλητικοί Οργανισμοί
- Τα 2 ΚΑΠΗ
- Τα 2 Πνευματικά Κέντρα
- Τα δυο Βρεφονηπιακά Κέντρα
- Η Φιλαρμονική Νέας Φιλαδέλφειας και
- Ο νέος φορέας του Άλσους, που δημιουργήθηκε αλλά δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.

Όλα αυτά ενώνοται σε ένα νομικό πρόσωπο, του οποίου την πολιτική ευθύνη θα έχει ο Νίκος Παπανικολάου, όπως γράψαμε εδώ και αρκετό καιρό.

Σε πρώτη φάση πρέπει να συνταχθεί το Καταστατικό του νέου Νομικού Προσώπου (ως τα τέλη Φεβρουαρίου δίνει περιθώριο ο νόμος) και μετά, μέσα στους πέντε πρώτους μήνες πρέπει να συνταχούν Οργανισμοί και να γίνουν όλες οι υπόλοιπες διευθετήσεις.

Στο μεταξύ οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της νέας διοίκησης βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας και ενημερώνονται για τους τομείς των αρμοδιοτήτων του ο καθένας. Η μόνη που ίσως δεν χρειάζεται ενημέρωση, είναι η αντιδήμαρχος Χαλκηδόνας Βάσω Αγαγιώτου που... το ξέρει καλά το άθλημα, αφού στη Χαλκηδόνα δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό.

Μπήκαμε για τα καλά στον αστερισμό του Καλλικράτη.

Το Σάββατο τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών προϊόντων

Στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου τελούνται τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων Bio 2 που βρίσκεται στη γωνία της Αγίας Τριάδος 7 με τον πεζόδρομο της Μυριοφύτου.

Το Βio 2 σας διαθέτει φυσικά συμπληρώματα, βότανα, βιολογικά καλλυντικά για τις κυρίες που προσέχουν ιδιαίτερα τη φροντίδα προσώπου και σώματος, αιθέρια έλαια, βιολογικά τρόφιμα για όλους όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και δεν τρών ό,τι κι ό,τι, παιδικές βιολογικές τροφές, παραδοσιακά προϊόντα κλπ

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κυρία Αντωνία- Μαρία Σαρδελή, που διευθύνει το κατάσημα, είναι διαιτολόγος και ειδικεύεται στην υγιεινή διατροφή που συνδυάζει την υγεία με την απώλεια βάρους.

Το κατάστημα είναι ανοικτό, αλλά τα "αποκαλυπτήρια" θα γίνουν το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα, στη γωνία Αγίας Τριάδος 7 και Μυριοφύτου, κοντά στην πλατεία Πατριάρχου, λίγο μετά το ΙΚΑ (τηλ. 210-2585888). Να πάμε!

Και σήμερα αδιάβατοι οι δρόμοι

Βροχούλα, γλίτσα στους δρόμους και στάσεις εργασίας των οδηγών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κάνουν για ακόμα μια μέρα ανυπόφορη την κίνηση στους αθηναϊκούς δρόμους. Για γερά νεύρα η Δεκελείας, πλήρως ακινητοποιημένα τα οχήματα σε όλους τους δρόμους εξόδου της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας (ποτάμι, Αχαρνών, Πατησίων).

Χθες τα ίδια, σήμερα τα ίδια κι αύριο, πάλι τα ίδια...