Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Καρότο και μαστίγιο από τον Ρομπάι

Στήριξη της Ελλάδας αλλά και πίεση για τις μεταρρυθμίσεις ήταν τα μηνύματα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι επανέλαβε ότι η Ε.Ε. βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και αναγνωρίζει ότι οι θυσίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλες.
Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η χώρα μας είναι απαραίτητες και έπρεπε να έχουν προχωρήσει προ πολλού. Μάλιστα, ζήτησε οι Έλληνες να μην κατηγορούν για τις
αλλαγές αυτές την Ευρώπη. «Οι αλλαγές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κατηγορείται. Η Ευρώπη βοηθά. Αυτή είναι η απλή αλήθεια, αν και ξέρω ότι δεν είναι πάντα κατανοητή» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Παράλληλα, απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. «Το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι εκτός συζήτησης, δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη και ως πρόταση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να επιλύσει» είπε στη διάρκεια της ομιλίας του στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες είναι δύσκολη, είναι επίπονη, αλλά αποδίδει καρπούς».
Στο προεδρικό μέγαρο, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχει στη χώρα είπε ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη».
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δήλωσε ότι «υπάρχει διέξοδος και λύση αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της Ελλάδας με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα».

1 σχόλιο: