Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κι επίσημα οι Μπόβος- Χωρινός στην προεδρία των Επιτροπών του δήμου

Μας ήλθε δελτίο Τύπου του δήμου, με το οποίο επισημοποιείται η τοποθέτηση των κ.κ. Μπόβου και Χωρινού στην προεδρία των δυο Επιτροπών (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής αντίστοιχα). Εμείς είχαμε αναρτήσει την είδηση στις 26 Ιανουαρίου, προχθές (δείτε εδώ). Το σημερινό Δελτίο Τύπου έχει εκδοθεί σήμερα (28/1) κι αναφέρει ότι η Δήμαρχος έλαβε την απόφαση στις 25 του μήνα. Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής: 


Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2011, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και την εφαρμογή των διατάξεων του προγράμματος «Καλλικράτης», η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Ευτυχία Γαϊτανά–Αποστολάκη αποφάσισε να ορίσει:

v Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Μπόβο Χαράλαμπο  
v Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών–Πολεοδομίας & Ποιότητας Ζωής, κ. Ζαχαρία Χωρινό.

Οικονομική Επιτροπή μετονομάζεται η

Η φωτογραφία της ημέρας

Ουρουγουάη, 27 Ιανουαρίου 2011. Κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σώσουν μια φάλαινα που έχει εξωκείλει και πεθαίνει, σπρώχνοντάς την προς τη θάλασσα.

Όταν τα είδη συνεργάζονται για τη ζωή...

Ένας Έλληνας φοιτητής που τώρα σπουδάζει στην Τουρκία γράφει για τα Πανεπιστήμια εδώ κι εκεί

«Τα τελευταία περίπου 2 χρόνια σπουδάζω και δραστηριοποιούμαι στην Τουρκία. Είναι μια χώρα με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και με αρκετά μειονεκτήματα. Παρ΄ όλα αυτά είναι ένας τόπος με Όραμα και Σοβαρότητα, εν ολίγοις ‘όλοι δουλεύουν και θέλουν να πάνε μπροστά’ .
Όραμα... αυτή η λέξη που τόσο έχει ξεφτιλιστεί στη χώρα μας. Γραφικός όρος κάθε πολιτικής ομιλίας που απλά πέφτει στο πάτωμα για να τον σκουπίσουν μετά οι καθαριστές μαζί με όλα εκείνα τα χαρτάκια του ψηφο- παραληρήματος και μαζικού οργασμού αυτών των συγκεντρώσεων... Όραμα εννοώ μια ματιά για το πώς θέλουμε να

Σαν σήμερα

814: Φεύγει από τη ζωή ο πρώτος ίσως οραματιστής της Ενωμένης Ευρώπης, ο Καρλομάγνος, αυτοκράτορας των Φράγκων.

1813: Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και Προκατάληψη».
1881: Η παγκόσμια λογοτεχνία χάνει τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ρώσο συγγραφέα με γνωστότερο έργο το

Ιστορίες καθημερινής ταλαιπωρίας

Βρέχει σήμερα, χειμώνας, πολύ λογικό είναι κι αναμενόμενο. Δείτε τη φωτογραφία της Δεκελείας. Αδιάβατη προς τα πάνω, πηγμένη προς τα κάτω. Γιατί; Διότι οι παρκαρισμένοι την έχουν κάνει δρόμο μιας λωρίδας. Λίγο να σταματήσει στη στάση το τρόλει, λίγο να καθυστερήσει στο φανάρι ο οδηγός, λίγο να

Οι εκπτώσεις συνεχίζονται- περάσατε από το Τovil Home;

Το νέο κατάστημα TOVIL Home- Paris, διαθέτει για την εκλεκτή πελατεία του  οικολογικά προϊόντα αξιόλογης προέλευσης, καθώς είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εταιριών Errico Rossi, Gaia Home κλπ. Το TOVIL HOME PARIS έχει συνεχή παρουσία επί 25 χρόνια στην αγορά, και (μετά τα τρία καταστήματα που έχει στο Μαρούσι) πρόσφατα άνοιξε άλλο ένα κατάστημα στη Χαλκηδόνα, επί της λεωφόρου Δεκελείας (Δεκελείας 14, τηλ.210-2512221)

Πώς να πούμε "ευχαριστώ";

Δεν τα κατάφερα να σηκωθώ πολύ νωρίς το πρωί, κι έτσι δεν ήμουν εγώ που είδα το πενταψήφιο νούμερο των επισκέψεων να γίνεται εξαψήφιο. Εκατό χιλιάδες επισκέψεις στις σελίδες μας, μέσα σε τρεις μήνες και κάτι. Πώς να πούμε "ευχαριστώ"; Πώς να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτό το αγκάλιασμα; 

Ένα τρόπο έχουμε! Να