Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας

Η ζωή είναι αγώνας. Για κάποιους, όπως αυτό το μωρό, από την πρώτη στιγμή της ζωής τους. Το βρέφος γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Γεννήθηκε σαν από θαύμα, καθώς ζύγιζε μόλις 280 γραμμάρια. Κι όμως, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και -ως φαίνεται- τη δική του σιδερένια θέληση, το παιδάκι αυτό επεβίωσε και πιθανώς θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Από τα θαύματα της καθημερινότητας, ίσως το πιο συγκινητικό, που μας αφήνει άφωνους. Μπράβο, πιτσιρίκο!

Σαν σήμερα

1405: Γεννιέται ο Κωνσταντίνος 11ος Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο περίφημο «Κυνήγι των Μαγισσών», όπως έμεινε στην ιστορία.
1828: Έρχεται στη ζωή ο μεγάλος συγγραφέας Ιούλιος Βερν.
1833: Με διάταγμα της αντιβασιλείας, η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1883: Έρχεται στη ζωή ο Γιόζεφ Σούμπετερ, αυστριακός οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, από τους κορυφαίους οικονομολόγους του 20ου αιώνα και υπέρμαχος της οικονομίας της αγοράς.
1912: Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα, με αεροπλάνο τύπου «Νιούπορτ» 50 ίππων. Την ίδια μέρα θα πετάξει για δεύτερη φορά, με συνεπιβάτη τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.
1916: Ποιητές και καλλιτέχνες συναντώνται στο καμπαρέ «Βολτέρος» της Ζυρίχης και αποφασίζουν να ιδρύσουν το κίνημα «Νταντά».
1921: Φεύγει από τη ζωή ο Πιότρ Κροπότκιν, ρώσος πρίγκιπας και θεωρητικός του αναρχοκομμουνισμού. Ο Κροπότκιν υποστήριζε ότι η πραγματική καταγωγή του αναρχισμού ήταν η δημιουργική και εποικοδομητική δράση των μαζών. Έλεγε ότι ο αναρχισμός έλκει την καταγωγή του από το λαό και θα διατηρήσει τη

Σήμερα η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί φέτος στις 8 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, από την Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Κένυα.

Φέτος, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe 20προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους, και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την

Μνημόσυνο για τον Αποστολάκη

Σε στενό οικογενειακό κύκλο και με τη συμμετοχή λίγων στενών του συνεργατών, τελείται αυτή την ώρα το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από την εκδημία του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου