Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας

Από το σημερινό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Κάπως έτσι η κοινωνική συνοχή πάει περίπατο...

Σαν σήμερα

1630: Ο ινδιάνος Κουαντεκίνα γνωρίζει στους βρετανούς αποίκους το ποπ κορν.
1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
1848: Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» στη Γαλλία, που οδήγησε στην κατάργηση της βασιλείας και στην εγκαθίδρυση της B' Γαλλικής Δημοκρατίας.
1913: Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στα Ιωάννινα.
1973: Με τη συμπαράσταση πλήθους λαού, οι

Ιστορικές αναφορές για τη Φιλαδέλφεια

ΑτταλοςΒ΄
Γράφει στο blog του ο Κώστας Ευαγγελινός
Η Φιλαδέλφεια ήταν μία από τις πρώτες πόλεις με αυτό το όνομα. Θεμελιώθηκε το 189 π.Χ. από τον βασιλιά Ευμένη Β’ της Περγάμου62, ο οποίος της έδωσε αυτό το όνομα, αφιερώνοντάς την με αγάπη στον αδελφό και διάδοχό του Άτταλο Β’ της Περγάμου63. Ο Άτταλος Β’ ο Φιλάδελφος (220π.Χ. – 183 π.Χ. ) ήταν ηγεμόνας του ελληνιστικού βασιλείου της Περγάμου στη Μικρά Ασία μέλος της Δυναστείας των Ατταλιδών Ήταν γιος του Αττάλου Α του Σωτήρος και της Απολλωνίδος.
Ο Άτταλος Β΄ διαδέχτηκε τελικά ομαλά τον Ευμένη το 158 π.Χ. και κυβέρνησε για 21 έτη ακόμη. Όπως και οι προκάτοχοί του, άφησε επίσης αξιόλογο πολιτιστικό έργο, ανάμεσα στο οποίο ξεχωρίζει η Στοά του Αττάλου65 στην πόλη των Αθηνών. Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών κληροδοτώντας το θρόνο του στον ανηψιό του, Άτταλο Γ΄Φιλομήτορα.
Η πόλη κατέστη πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και έλαβε μάλιστα και την προσωνυμία «Μικραί Αθήναι». Ελλείψει κληρονόμων, ο Άτταλος Γ΄κληροδότησε μετά το θάνατό του (133 π.Χ.) την πόλη στους Ρωμαίους, οι οποίοι την συμπεριέλαβαν στην Επαρχία της Ασίας που δημιούργησαν, η οποία περιέλαβε την Ιωνία και το αρχαίο Βασίλειο της Περγάμου66.
67 Η Φιλαδέλφεια αναφέρεται ως μία από τις επτά εκκλησίες της Ασίας στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Ήταν ένα από τα τελευταία βυζαντινά προπύργια στη Μικρά Ασία. Οι Έλληνες κάτοικοί της την εγκατέλειψαν στη Μικρασιατική Καταστροφή.  Ηπόλη μας σήμερα έχει το όνομά της .

Η Φιλαδέλφεια (σήμερα στα τουρκικά  Alaşehir) είναι μια πόλη τηςΛυδίας, στη σημερινή Τουρκία με μακρά και σπουδαία ιστορία. Είναι κτισμένη στους βορειοανατολικούς πρόποδες του Τμώλου (τουρκ. Bozdağ), στα νότια της κοιλέδας των Σάρδεων.

Φυσικά συμπληρώματα διατροφής από το bio2

Η Αντωνία Σαρδελή, η "ψυχή" του καταστήματος βιολογικών προϊόντων bio2 (Αγίας Τριάδος 7 και Μυριοφύτου) μας συστήνει φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την καθημερινή ευεξία του Οργανισμού.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ: Για να επανορθώσετε βλάβες που συντελούνται στο γενετικό υλικό μέσω της υπερβολικής οξείδωσης και τη δράση των ελεύθερων ριζών. Για να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό και το κυκλοφορικό σας σύστημα. Για να ρυθμίσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Για να μειώσετε την απορρόφηση του λίπους από τον οργανισμό σας (προϋπόθεση για το αδυνάτισμα)

Έληξε η κατάληψη

Έληξε πριν από λίγο η κατάληψη του δημαρχείου από τους εργαζόμενους.

Παράταση προθεσμίας για την Επιτροπή Διαβούλευσης

Από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. πρωτ. 1185/07.02.2011 Προσκλήσεως της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος προς τους Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Οργανώσεις κ.λ.π. του Δήμου μας προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που πρόκειται να συσταθεί στον Δήμο βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, σας γνωστοποιούμε ότι

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο της πόλης

Εφαρμόζοντας την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στο δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας κατέλαβαν νωρίτερα το Δημαρχείο και προβάλλουν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας τους στο χώρο μπροστά από το κτήριο. Εκεί βρίσκεται και η Δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, καθώς και απλοί πολίτες.