Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πολιτικές εξελίξεις μετά το τριήμερο...

Σε τροχιά σοβαρών πολιτικών εξελίξεων φαίνεται ότι μπαίνει η χώρα, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη.
Η ατζέντα της συνάντησης αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη σχετικά με την χρηματοοικονομική κρίση, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου να πείσει τα κόμματα για την επίτευξη μίας μίνιμουμ συναίνεσης για τη συνέχεια.
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις

Σαν σήμερα

1558: Ο καπνός εισάγεται στην Ευρώπη από τον ισπανό γιατρό Φρανσίσκο Φερνάντες.
1864: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1922: Κάνει πρεμιέρα η πρώτη κινηματογραφική ταινία με θέμα τον Δράκουλα. Πρόκειται για την εντυπωσιακή εξπρεσιονιστική ταινία «Νοσφεράτου - Η συμφωνία του τρόμου», σε σκηνοθεσία Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου.
1940: Παρθενική παράσταση της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, με την οπερέτα του Στράους «Νυχτερίδα».
1946: Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ εκφωνεί τον περίφημο λόγο του στο Φούλτον του Μιζούρι και εισάγει στο πολιτικό λεξιλόγιο την έκφραση «σιδηρούν παραπέτασμα», που αναφέρεται στις

Η τραγική ειρωνεία για τη "Νέα Προοπτική"

Ο συνδυασμός που διοικεί σήμερα το δήμο μας, είναι γνωστό ότι αποτελεί δημιούργημα του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη και ότι έδωσε με επιτυχία τις εξετάσεις του στη Νέα Χαλκηδόνα την περίοδο 2006- 2010, ως δημοτική Αρχή. Με επιτυχία λέω, γιατί η Νέα Χαλκηδόνα έδωσε και στις δυο αναμετρήσεις του Νοεμβρίου 2010 (7 και 14 του μήνα εκείνου) συντριπτικά ποσοστά στο συνδυασμό του Αποστολάκη, με ή χωρίς εκείνον, τα οποία ανέδειξαν τη Νέα Προοπτική νικήτρια των εκλογών.
Ουσιαστικά το στοίχημα της Νέας Προοπτικής ήταν -και παραμένει- να καταφέρει να ενσωματώσει το φιλαδελφειώτικο κομμάτι της, στη λογική και τον τρόπο λειτουργίας που είχε ως συνδυασμός στη Νέα Χαλκηδόνα. Με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, βεβαίως, κάθε στελέχους από τη Φιλαδέλφεια, να εμπλουτίζουν το συνδυασμό. Αλλά και με τα

Άλλο εμείς, άλλο ο Βύρωνας

Γράφει στο blog του ο Κώστας Ευαγγελινός - και το κοινοποιεί στην ομάδα μας στο facebook:
Για τον θεσμό του «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» έχουν γραφεί πολλά, πολύ περισσότερα γράφτηκαν και ειπώθηκαν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά την ανικανότητα του Δημοτικού Συμβουλίου(συνεδρίαση 28/2) να εκλέξει τον εκπρόσωπο του νέου θεσμού έρχονται στην δημοσιότητα πολλαπλές ερμηνείες για το γεγονός αυτό.
Χωρίς να κάνω κανένα σχόλιο ή να προσπαθήσω να ερμηνεύσω το γεγονός, σας παραθέτω δημοσίευμα από το http://vironas.gr/press/ σχετικό με