Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Να τι έκαναν οι ιερόσυλοι στην Παναγίτσα


Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της ντροπής, τις οποίες

Λιχουδιές από τον Δημήτρη Γκαντόλια

Ο πιο παλιός φούρνος της Φιλαδέλφειας, που παλιά λεγόταν "Άριστον" κι ήταν στη Μυριοφύτου, τώρα λέγεται "Γκαντόλιας" κι είναι επίσης στη γειτονιά, στην Περικλή Χατζηγεωργίου (πεζόδρομος κι αυτός, απέναντι από τη Μυριοφύτου). Ο Δημήτρης Γκαντόλιας, λοιπόν, σας περιμένει να γευτείτε τις λιχουδιές του, φτιαγμένες με το ίδιο μεράκι όπως παλιά, στην εποχή του "Αριστον".

Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο


Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 16.03.2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας (Νικ. Τρυπιά 45) σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης»), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης :


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1. Λήψη απόφασης - επικαιροποίηση - για την

Εαρινή σύσκεψη, ή προετοιμασία ενόψει... ένστασης;

Καθώς κάναμε τα σαββατιάτικα ψώνια μας στον "Σκλαβενίτη" της Αχαρνών, ανακαλύψαμε στο μπαλκόνι της καφετέριας τη δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, να πίνει τον καφέ της και να συζητά με στελέχη του συνδυασμού της. Παρόντες ήταν, όπως μαρτυρά η φωτογραφία, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Κουτσάκης, ο αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κανταρέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιερόθεος Καλόστος, ο σύμβουλος της δημάρχου Γιώργος Σαραντόπουλος, το μέλος της Νέας Προοπτικής Ανδρέας Βαρνής κλπ.
Αν έκαναν σύσκεψη ενόψει

Σαν σήμερα

1911: Συλλαλητήριο για το γλωσσικό ματαιώνεται, έπειτα από αστυνομική απαγόρευση. Ο καθηγητής Μιστριώτης, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, κατηγορείται για στάση.
1921: Ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Λένιν, ανακοινώνει τη νέα οικονομική πολιτική (ΝΕΠ), που επιτρέπει τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.
1947: Ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν παρουσιάζει το δόγμα του (Δόγμα Τρούμαν) για την καταπολέμηση του κομουνισμού. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων και ένταξη της χώρας στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, καθώς και την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.
1951: Ο Ντένις ο Τρομερός κάνει την πρώτη εμφάνισή του ως

Έκρηξη σε ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο

Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα κτίρια του πυρηνικού σταθμού Φουκοσίμα 1, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.
Τμήμα του κτιρίου όπου βρισκόταν ο αντιδραστήρας (ηλικίας 40 ετών) κατέρρευσε. Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε σε μία ώρα από τον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκοσίμα αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια

Σκληρό παζάρι μέχρι τη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου

Σε πολιτική συμφωνία για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στην εαρινή σύνοδο κορυφής στις 24-25 Μαρτίου, καταλήγουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Πρόκειται για το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της Οικονομικής Ενωσης σε συνδυασμό με τη συμφωνία για τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που αναμένεται να συμφωνηθεί στο τέλος του μήνα, ωστόσο είναι αμφίβολο αν τα μέτρα θα αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα την κρίση δημοσίου

Πάνω από 1000 οι νεκροί στην Ιαπωνία από το σεισμό και το τσουνάμι- δείτε τις φωτογραφίες της καταστροφής

Εικόνες Αποκάλυψης αντικρύζουν σωστικά συνεργεία, πολίτες και δημοσιογράφοι στις πληγείσες από το «σεισμό-γίγαντα» των 8,9 βαθμών περιοχές της Ιαπωνίας. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.000 χωρίς κανείς να τολμά να κάνει την παραμικρή πρόβλεψη για τον τελικό απολογισμό.
Περίπου 800 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.128, αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ισχυροί μετασεισμοί καταγράφηκαν και εξακολουθούν να

Συμφωνία Κορυφής στην Ευρώπη- κερδισμένη η Ελλάδα- απομακρύνονται οι εκλογές

Τη μείωση των επιτοκίων κατά μια μονάδα και την αύξηση του χρονικού ορίου για την απόσβεση των δανείων στα 7,5 χρόνια ήταν τα κέρδη που αποκόμισε η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής.
O Γ.Παπανδρέου μίλησε για ιστορικές αποφάσεις όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το ευρώ.
«Ζητήσαμε τη βοήθεια των εταίρων μας στην ευρωζώνη για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος» τόνισε και απέδωσε την «επιτυχή μάχη» στα όπλα με τα οποία προσήλθε στη διαπραγμάτευση: την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και τη συνέπεια στο πρόγραμμα σταθερότητας.
Η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες αναμένεται να

Τοβίλ λέγονται οι ευκαιρίες στην κρίση

Το νέο κατάστημα TOVIL Home- Paris, διαθέτει για την εκλεκτή πελατεία του  οικολογικά προϊόντα αξιόλογης προέλευσης, καθώς είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εταιριών Errico Rossi, Gaia Home κλπ. Το TOVIL HOME PARIS έχει συνεχή παρουσία επί 25 χρόνια στην αγορά, και (μετά τα τρία καταστήματα που έχει στο Μαρούσι) πρόσφατα άνοιξε άλλο ένα κατάστημα στη Χαλκηδόνα, επί της λεωφόρου Δεκελείας (Δεκελείας 14, τηλ.210-2512221)