Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ρακομπερδέματα και... εις υγείαν με κρητικά όργανα

Πολύ καλές είναι οι εντυπώσεις αναγνωστών μας που επισκέφθηκαν τα "Ρακομπερδέματα" στον πεζόδρομο της Δεκελείας (Δεκελείας 148, τηλ. 2102523919). Όσοι ήδη είστε φαν, πρέπει να ξέρετε ότι οι μεζέδες -πάντα φθηνοί για τις μέρες της κρίσης που ζούμε- δεν είναι οι ίδιοι, αλλά εναλλάσσονται από καιρού εις καιρόν. Σήμερα, και κάθε Παρασκευή βράδι, απολαμβάνετε ζωντανή κρητική μουσική με λύρα και λαγούτο. Μπορείτε να παραγγείλετε, λοιπόν, τους αγαπημένους σας, αλλά και ζητήστε να δοκιμάσετε καινούρια πιάτα, που -βάζουμε στοίχημα- θα σας

Περάσατε από το Μικρασιατικό Μεζεδοπωλείο;


      Όσοι λαχταράτε να φιλέψετε τον ουρανίσκο σας με γεύσεις Μικρασίας, μην ξεχνάτε ότι δίπλα μας (Προύσης 12 και Ιωνίας, τηλ. 2102510007) βρίσκεται το «Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο» του Αβραάμ. Και τι δεν έχει εκεί: Ταμπουλέ, Εσμέ, Χούμους, πίτα Καισαρείας, παστουρμαλί, μικρασιάτικη σαλάτα, χουνκιάρ μπεγεντί, κεφτέδες Αρμενίας, τα σμυρνέικα σουτζουκάκια, κουμπέιμπα, σις κεμπάπ, κούσμπασι κεμπάπ, γιαουρτλού κεμπάπ, αλλά και άλλους μεζέδες, λιγότερο μικρασιάτικους. Κι από γλυκά; Κιουνεφέ, καζάν ντιμπί, ραβανί και τον κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά. Α! Ρωτήστε και τον Αβραάμ αν

Προσυνεδριακή ανοικτή εκδήλωση

1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ανοικτή Γενική Συνέλευση
Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους φίλους της,  αλλά και κάθε πολίτη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που ενδιαφέρεται για την υπόθεση μιας χρήσιμης,  για την κοινωνία, αριστεράς της ευθύνης, στην προσυνεδριακή ανοικτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό  Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45).
Η προσωρινή συντονιστική επιτροπή


Επικοινωνία:
facebook: Δημοκρατική Αριστερά Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

Πολύ καλό...

Ένα βράδυ ένας γέρος (ινδιάνος) της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων. Είπε: 
 "Γιε μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο 'λύκων'  που υπάρχουν μέσα σε όλους μας" Ο ένας είναι το Κακό. - Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η αυτολύπηση, η ενοχή προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
Ο άλλος είναι το Καλό. - Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η

Περίπατος του Συλλόγου Πελοποννησίων

Σήμερα το απόγευμα  ο Σύλλογος Πελοποννησίων "Ο Γέρος του Μωριά" θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο δωρεάν απογευματινό του περίπατο με την ευκαιρία τον Χαιρετισμών στην Μονή Γοργοεπηκόου Ελευσίνας. Επίσης το Σάββατο 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην μονή Μαλεβής Κυνουρίας.
Για πληροφορίες μπορείτε να

Σαν σήμερα

1844: Ο Όθων ορκίζεται ενώπιον της Συνελεύσεως ως Συνταγματικός Βασιλεύς.
1900: Ιδρύεται στο Άμστερνταμ η ποδοσφαιρική ομάδα του Άγιαξ.
1902: Ο ιταλός τενόρος Ενρίκο Καρούζο γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που η φωνή του αποτυπώνεται σε δίσκο γραμμοφώνου.
1926: Ιδρύεται η Ακαδημία Αθηνών, με πρωτοβουλία του καθηγητή αστρονομίας Δημήτριου Αιγινήτου.
1938: Φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, Βαρόνου ντε Κουμπερτέν, για να ενταφιαστεί σύμφωνα με την επιθυμία του στην Ολυμπία.
1991: Ο Χαρίλαος Φλωράκης αποσύρεται από

Διασκέδαση και οικονομία για τις κυρίες

Όσες κυρίες προβληματίζονται πώς να περάσουν το απόγευμα της Παρασκευής, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη λύση του Whiteman Bowling (Πίνδου 61, τηλ.2102529880). Εκεί, εκτός από το γνωστό και κλασικό μπόουλινγκ, μπορείτε να παίξετε και πινγκ πονγκ ή μπιλιάρδο, πληρώνοντας (σήμερα και ΚΑΘΕ Παρασκευή) μόνο 2 ευρώ. Δηλαδή διασκέδαση και οικονομία, δυο σε ένα. Φυσικά, όλα

Συμπλοκή αστυνομικών με ενόπλους σε Πατήσια- Χαλκηδόνα

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συγκρούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης με ενόπλους στα Πατήσια χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ αστυνομικοί εντόπισαν στα όρια Γαλατσίου - Πατησίων ένα αυτοκίνητο μάρκας Skoda μέσα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Το έκριναν ύποπτο και από τον έλεγχο που έκαναν στον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας διαπίστωσαν πως ήταν κλεμμένο.
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου ωστόσο μόλις ο