Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αύριο Κυριακή μπαίνει στην τελική ευθεία ο "Ιωάννης Καποδίστριας". Έτσι θα ονομάζεται ο Σύλλογος των Κερκυραίων της πόλης μας, ο οποίος ιδρύεται αύριο και τυπικά. Για αυτό το λόγο θα μαζευτούν σε μια "ιδρυτική Συνέλευση" όσοι Κερκυραίοι ζουν στην πόλη μας κι ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν το νέο Σύλλογο. Η Ιδρυτική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, 27 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ, στην

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ- Ολόκληρη η συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Τρυφωνίδου στην εκδήλωση του Δήμου

Δημοσιεύουμε ολόκληρη τη συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Τρυφωνίσου,προέδρου του Συλλόγου "Φλόγα" για παιδιά με καρκίνο, κατά τη βράβευσή της από τη δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για αυτή την τιμή. Η τιμή όμως αυτή δεν ανήκει σε μένα προσωπικά. Ανήκει σε όλους τους γονείς που έχουν κατά καιρούς δραστηριοποιηθεί στη Φλόγα και στην οικογένειά μου, γιατί μοιράζεται μαζί μου την προσπάθεια και τον αγώνα.
Η τιμή ανήκει στη γυναίκα, και στο σπουδαιότερο ρόλο της. Τη μάνα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει πολλούς γονείς σε ώρες κρίσιμες. Παρακολουθώ τις μάνες και παίρνω μαθήματα. Η μάνα, γεννάει τρυφερότητα και δύναμη. Όταν το παιδί της κινδυνεύει, δεν κουράζεται, δε νυστάζει, δεν πεινάει, δεν διαμαρτύρεται, δεν το βάζει κάτω. Αντέχει, προσαρμόζεται άμεσα και άψογα. Σε ελάχιστες ώρες ανασυντάσσεται, αλλάζει προτεραιότητες, μπαίνει σε θέση μάχης και παραμένει στην πρώτη γραμμή για όσο διάστημα το παιδί

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Σήμερα το βράδι, τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του

Σαν σήμερα

1881: Η Θεσσαλία προσαρτάται στην Ελλάδα.
1896: Ο Λεωνίδας Πύργος είναι ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.
1906: Πρώτη εμφάνιση στη Βουλή της εκσυγχρονιστικής «ομάδας των Ιαπώνων», που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Θεοτόκη.
1937: Στο Τέξας, οι καλλιεργητές σπανακιού αναγείρουν το άγαλμα ενός μεγάλου ευεργέτη του κλάδου, του Ποπάι.
1969: Στο Χίλτον του

Καλημέρα...