Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ανάλυση: Μήπως η ομαδική αναδιάρθρωση είναι καλύτερη από τη μεμονωμένη;

Θέμα χρόνου ήταν η προσφυγή της Πορτογαλίας στο Μηχανισμό Στήριξης και η ουσιαστική παράδοσή της στην τρόικα για οικονομική βοήθεια. Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι αγορές έπαιζαν το ίδιο παιχνίδι που παίχτηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Υψηλά επιτόκια, ακριβός δανεισμός και τελικά στις αγκαλιές των προθύμων. «Η προσφυγή είναι ένα βήμα υπευθυνότητας για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη»,

Την Κυριακή ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου "Γιώργος Αποστολάκης"

Ο νεοσύστατος Ενιαίος Φορέας Αθλητισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διοργανώνει την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που θα φέρει τιμητικά το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη. Μικροί και μεγάλοι θα διασχίσουν το κέντρο της νέας πόλης σε μια διαδρομή 1000μ και 5000μ αντίστοιχα. Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του νέου ενιαίου Δήμου φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών των δύο πόλεων και αθλητών από όλη την Ελλάδα. Την

Ευφυείς μετρητές θα μειώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του 24ωρου, με υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός.
Προϋπόθεση αποτελεί η αντικατάσταση των «ρολογιών» με «ευφυείς μετρητές» που θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν διαφοροποιημένες χρεώσεις. Θα σταματήσει και η έκδοση των «έναντι λογαριασμών», ενώ ο πελάτης γνωρίζοντας ακριβώς τι καταναλώνει και πόσο χρεώνεται, θα μπορεί να αποφασίσει πότε ακριβώς τον συμφέρει πχ να ...βάλει πλυντήριο.
«Η μελέτη για την αντικατάσταση των μετρητών και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης έχει ολοκληρωθεί. Το έργο συμφέρει συνολικά τη χώρα καθώς

Τελος εποχής για τον "Ζορρό";

Ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση ανάμεσα στον εκπρόσωπο του Μπλάνκο και τους διοικούντες την ΑΕΚ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και τη διοίκηση υπήρξε απόλυτη διαφωνία και πλέον ο Αργεντινός δεν είναι στον σχεδιασμό της Ένωσης.
Ο μάνατζέρ του Μπλάνκο ζήτησε

Πάμε σινεμά;

Hanna
Μια βόλτα σε ένα κοντινό (ή λιγότερο κοντινό) κινηματογράφο με το έτερον ήμισυ ή με την παρέα σας, μπορεί να σας προσφέρει ένα ευχάριστο βράδι, μια κι ακόμα ο καιρός δεν έχει ανοίξει για να απολαύσετε ανοιξιάτικα δειλινά έξω. Στίγμα κοινωνικό έχουν πολλές από τις ταινίες αυτής της εβδομάδας (σύνολο εννέα τον αριθμό!). Από την γυναικεία χειραφέτηση (Potiche) στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι σε εμπόλεμες ζώνες (Πεθαίνοντας για την Αλήθεια), στην παράνομη μετανάστευση (Παράνομη). Και δίπλα σε όλα αυτά δύο περιπέτειες: το Hanna του Τζο Ράιτ και το

Τουρισμός στα βάθη των ωκεανών!

Ο καινοτόμος Sir Richard Branson, ιδρυτής τους διάσημου Virgin Group, ανακοίνωσε πως στα σχέδια του εντάσσεται η πρωτοβουλία να στείλει κοινούς ανθρώπους, (και όχι εκατομμυριούχους όπως με το Space X), στα βάθη των… ωκεανών!
Η νέα ιδέα του ιδιόρρυθμου κυρίου Branson αφορά την κατασκευή ενός υποβρυχίου με μήκος περίπου 6 μέτρων που θα χρησιμοποιείται για τουρισμό στη θάλασσα, όχι όμως… επιφανείας, αλλά με δυνατότητα να μας καταστήσει κοινωνούς της εμπειρίας του Καπετάνιου Νέμο, καθώς το υποβρύχιο σκάφος θα μπορεί να καταδυθεί σε βάθος έως και

Σαν σήμερα

529: Ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον «Ιουστινιάνειο Κώδικα» (Corpus Juris Civilis).
1805: Πρεμιέρα της 3ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, της επονομαζόμενης και «Ηρωικής», στο «Τεάτερ αν ντερ Βίνεν» της Βιέννης.
1885: Εκλογές στην Ελλάδα με επικράτηση του Θεόδωρου Δηλιγιάννη.
1923: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ως μετεξέλιξη του Κόμματος Εργατών της Αμερικής.
1943: Ο ερευνητής Άλμπερτ Χόφμαν κατασκευάζει στα εργαστήρια της

Υπάρχει θέμα υδροδότησης στην Αττική;

Η διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης του Λεκανοπεδίου ήταν το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών μετά και τη ζημιά σε κανάλι του Μόρνου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη, του γ.γ. Δημοσίων Έργων, Γιάννη Οικονομίδη και τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΥΔΑΠ, Θεμιστοκλή Λέκκα, κρίθηκε επιτυχής η παρέμβαση της ΕΥΔΑΠ από την πρώτη στιγμή της

Ανάλυση: Το επιχειρηματικό έλλειμμα των Μέσων Ενημέρωσης

Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου διαφημίζει στο βιογραφικό του ότι στην παράπλευρη δημοσιογραφική του καριέρα είχε δέκα παραιτήσεις. «Δικός του λογαριασμός», θα πουν κάποιοι, «και μπράβο του». Έλα, όμως, που η κρίση του Τύπου τον κάνει και δικό μας λογαριασμό. Οι δέκα παραιτήσεις του κ. Δήμου είναι δέκα απώλειες των εφημερίδων, οι οποίες πασχίζουν να ζήσουν πουλώντας DVD αντί για περιεχόμενο. Και η περίπτωση του γνωστού συγγραφέα μάς δείχνει πόσο βραχυπρόθεσμες στην επιχειρηματική τους τακτική υπήρξαν οι επιχειρήσεις ΜΜΕ.
Διότι, δεν κρίνουμε αν ο κ. Δήμου είναι καλός ή είναι τεχνίτης του λόγου (που είναι), αλλά πρώτα απ' όλα αν είναι εμπορικός. Τα άρθρα του διαβάζονται απ' όλους, τα

Για όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται για την Πρωτομαγιά στην πόλη


Μικρό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, της τάξης του 1,8%, απέναντι στη ΝΔ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Realnews.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 22,4%, η ΝΔ 20,6%, το ΚΚΕ 8,2%, ο ΛΑΟΣ 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Στην παράσταση νίκης το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, διευρύνεται

Σημίτης κριτικάρει Παπανδρέου

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική βλέποντας και κάνοντας».
Προειδοποιεί μάλιστα ότι «ασάφειες που παραμένουν και δεν διευκρινίζονται, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ακόμη αστάθεια».
Ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει την ανάγκη να υιοθετήσει η κυβέρνηση σαφή, πειστική και μακροπρόθεσμη πολιτική και ταυτόχρονα οι πολιτικές δυνάμεις να

Τριήμερο στη "Στρούγκα"

Μετά από καιρό, είναι αλήθεια, επανεμφανίστηκε η "Στρούγκα" με σειρά εκδηλώσεων, για τις οποίες μας προσκαλούν με αυτή την αφίσα, που ήδη βρίσκεται κολλημένη σε πολλά σημεία της πόλης.
Η πρώτη γίνεται αύριο κι είναι συζήτηση σχετική με το Μνημόνιο. Η δεύτερη είναι θεατρική παράσταση το Σάββατο και, όπως συνηθίζουν τα παιδιά της Στρούγκας, το πρωί της Κυριακής ενεργοποιείται το

Αδιευκρίνιστο είναι ακόμα το επιτόκιο της Πορτογαλίας στο Μηχανισμό Στήριξης

Το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας από την ΕΕ, θα εξαρτηθεί από το πότε ο Μηχανισμός Στήριξης της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), θα προχωρήσει στη έκδοση του δανείου, δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα χρήματα του πακέτου διάσωσης της Πορτογαλίας, θα προκύψουν τόσο από το Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ, όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), στην προβλεπόμενη αναλογία, των δύο τρίτων από το ευρωπαϊκό ταμείο και του ενός τρίτου από το ΔΝΤ, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, ο υπηρεσιακός πλέον πρωθυπουργός της

Αλογοσκούφης κατά Καραμανλή

Ο Γ. Αλογοσκούφης δεν πρόκειται, όπως λέει, να παραμείνει σιωπηλός σε ότι αφορά την πολιτική του. Άλλωστε όπως σημειώνει "δεν φοβάμαι τις εξεταστικές επιτροπές. Τι είδους εξεταστική επιτροπή λένε ότι θα κάνουν για την οικονομία; Για να διαπιστώσουν τι γινόταν τότε στην οικονομία και τι γινόταν σήμερα; Να συγκρίνουμε την κατάσταση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την ανεργία και την κατάσταση πως είναι σήμερα. Γι αυτό δεν πρόκειται να κάνουν εξεταστική, γιατί θα έρθουν όλα στο προσκήνιο".
"Ο Καραμανλής μου έλεγε άσ’ τα για αργότερα"
Ο Γ. Αλογοσκούφης αναφέρει στο "ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ" ότι επιχείρησε να

Στο Μηχανισμό Στήριξης και η Πορτογαλία

«Πάντα έλεγα ότι το να ζητήσουμε ξένη βοήθεια θα είναι ο τελευταίος δρόμος αλλά έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Πάνω από όλα είναι το εθνικό συμφέρον». Με αυτά τα λόγια ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία.
Ο Ζοζέ Σόκρατες αιτιολόγησε το αίτημα αυτό για βοήθεια επικαλούμενος την απόρριψη από το πορτογαλικό κοινοβούλιο του νέου προγράμματος λιτότητας που είχε παρουσιάσει, η οποία, όπως σημείωσε, "επιδείνωσε δραματικά την

Τσάι και διάλογος από τις γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας

Γέμισε το γνωστό καφέ της πόλης Feeling, από τις γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας που μαζεύτηκαν εκεί για καφέ, τσάι και... πολιτικό διάλογο. Παρόντα τα μέλη της τοπικής επιτροπής του κόμματος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κυριών. Μερικές από αυτές, συνοδευόμενες από τους συζύγους τους. Το κλίμα ζεστό, όπως πάντα όπου υπάρχει μεγάλη γυναικεία παρουσία, οι συζητήσεις στα τραπέζια ζωηρές αλλά όχι οξείες και η υπόσχεση στο τέλος ότι όλες θα συνεχίσουν να εργάζονται για να αυξήσει το

Και πάλι μεγάλη κίνηση στο ποτάμι

Κάτι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο τέλος της γέφυρας της Βρυούλων προς την Αθηνών- Λαμίας. Προχθες το πρωί σημειώθηκε τροχαίο και η κίνηση των οχημάτων στο "ποτάμι" έγινε... ακίνητη. Σήμερα, στο ίδιο σημείο χάλασε λεωφορείο, με τα ίδια αποτελέσματα.
Με πολύ χαμηλές ταχύτητες, λοιπόν, κινούνται τα οχήματα στο ρεύμα ανόδου της εθνικής οδού από το ύψος των ΚΤΕΛ έως τη Μεταμόρφωση.
Η κυκλοφορία επιβαρύνθηκε όταν λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στο ύψος