Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αυλαία για τον μεγάλο Σίντεϊ Λιούμετ

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε ο κορυφαίος σκηνοθέτης του Χόλυγουντ Σίντνεϊ Λιούμετ. Πέθανε στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, οφείλεται σε λέμφωμα.
Με περισσότερες από 50 ταινίες στο ενεργητικό του είχε αποσπάσει τέσσερα βραβεία Όσκαρ, για τις ιστορικές πλέον ταινίες «12 Angry Men» (1957), «Dog Day Afternoon» (1975), «Network» (1976) και «The Verdict» (1982).
Οι ταινίες του είχαν προταθεί συνολικά για 50 βραβεία Όσκαρ σε

Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Φθηνότερα κατά 2,66% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζονται τα κρέατα και κατά 4,79% τα λαχανικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα σούπερ μάρκετ.
Η σύγκριση αφορά στις 20 Μαρτίου 2011 σε σχέση με την ίδια μέρα το 2010, ωστόσο οι πληροφορίες από την πλευρά των χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχωρούν σε προμήθειες για το Πάσχα αναφέρουν ότι το αρνί φέτος θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.
Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανίας κλπ) φέτος δεν είναι σε

Αντάρτης και ο Κακλαμάνης...

Σταματημό δεν έχουν οι “ανταρσίες” στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή τη φορά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης “έδειξε τα δόντια του” στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 
Ο κ. Κακλαμάνης, στην ολομέλεια της Βουλής, ξεκαθάρισε στον υπουργό Ανάπυξης, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν καταργηθεί ένα επίμαχο άρθρο:
“Μην θεωρείτε την ψήφο μου δεδομένη στο άρθρο για τις ποινές που

Ο λεπτότερος εξωτερικός σκληρός δίσκος!

Η Seagate αποκάλυψε το νεότερο εξωτερικό σκληρό δίσκο της, GoFlex Slim, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο λεπτός στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, το μέγεθός του είναι μόλις 9mm, -0.2mm πιο παχύς από ένα iPad 2 και στο πλάτος ενός μολυβιού. Αυτό που θα βρείτε εντός του slim πλαισίου του είναι ένα 7200RPM drive, θύρες USB 3.0 για ταχύτατη μεταφορά αρχείων και 320GB αποθηκευτικού χώρου.
Ο σκληρός δίσκος της Seagate συνοδεύεται εξάλλου και από το κατάλληλο backup software για αυτόματα και συνεχόμενα backups καθώς και για κρυπτογράφηση αρχείων και φακέλων.
Να αναφέρουμε επίσης τη συμβατότητά του τόσο με Windows όσο και με Mac, ενώ

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου φουντώνει και πάλι τα σενάρια...

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας, Ε. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου και του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία, αλλά και των

Μην πίνετε πολύ...

Σχεδόν το 10% καρκίνων στους άνδρες και το 3% στις γυναίκες στη δυτική Ευρώπη προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Δανία, διαπίστωσαν πως τα 50.400 από τις συνολικά 79.100 περιστατικά διαφόρων μορφών καρκίνου το 2008 αποδίδονται στην κατανάλωση αλκοόλ πάνω από

Ξηρά, σκασμένα, αφυδατωμένα χέρια;

Η παραφίνη είναι η ιδανική θεραπεία. Περιέχει αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά, τα οποία θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα και του χαρίζουν βελούδινη υφή. Κυρίως εφαρμόζεται κατά τους χειμερινούς μήνες επειδή το κρύο εντείνει το πρόβλημα. Ανακουφίζει τα χέρια που πάσχουν από αρθρίτιδα και ρευματισμούς.

Σαν σήμερα

1516: Δημιουργείται το πρώτο γκέτο για Εβραίους, οι οποίοι μπορούν να ζουν μόνο σε μία συγκεκριμένη περιοχή στη Βενετία.
1821: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον πατριάρχη Γρηγόριο Ε', σε αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.
1826: Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούν την ηρωική έξοδο. Ο Χρήστος Καψάλης ανατινάζει την μπαρουταποθήκη στο Μεσολόγγι.
1835: Το «Κεντρικόν Σχολείον», το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νεοελληνικού κράτους, μεταφέρεται από την Αίγινα στην Αθήνα.
1941: Στη γερμανοκρατούμενη Γιουγκοσλαβία εγκαθίσταται το

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος Λαϊκός Αγώνας δρόμου "Γιώργος Αποστολάκης"

Σε λαϊκό πανηγύρι μετατράπηκε ο λαϊκός αγώνας δρόμου "Γιώργος Αποστολάκης" που διοργανώθηκε σήμερα για πρώτη φορά από το Δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Παρούσ η Δήμαρχος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδες συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, που έσπευσαν θα θμυμηθούν την υγιεινή ζωή, να τρέξουν στην πόλη, να δώσουν με την παρουσία τους υπόσταση και αίγλη στο νέο θεσμό. Αφέτης ήταν ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Νίκος Παπανικολάου.
Το ρεπορτάζ αναφέρει: Τη μικρότερη διαδρομή (περίπου 200 μέτρα) έκανε

Τα φωτοβολταϊκά θα... φορτίζουν το κινητό μας!

Πως θα σας φαινόταν εάν δεν χρειαζόταν να φορτίσετε ποτέ ξανά το κινητό σας; Αυτό υπόσχεται η γαλλική εταιρεία Wysips, η οποία ανέπτυξε μια τεχνολογία που μετατρέπει την οθόνη οποιουδήποτε κινητού σε ηλιακά φορτιζόμενο πάνελ. Πιο συγκεκριμένα, η Wysips σχεδίασε ένα λεπτό, διάφανο, φωτοβολταϊκό φιλμ, το οποίο τοποθετείται στην οθόνη του κινητού, τροφοδοτώντας το ασταμάτητα με ενέργεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λειτουργίες των touchscreen οθονών δεν επηρεάζονται στο παραμικρό από την όλη διαδικασία.
Η επίστρωση μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα κινητό τηλέφωνο μέσα

Διαψεύδονται φήμες για ανασχηματισμό και εκλογές

Με ανακοίνωση η προεδρία της Δημοκρατίας διαψεύδει δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα οποία υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία για κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.
«Ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του  Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κ. Μπίτσιος δήλωσε ότι σε κείμενο που επιπόλαια αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα δεν έχουν καμία βάση  ‘οι πληροφορίες’ που μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλια με τον Πρωθυπουργό κ.Γ.Παπανδρέου.»
Παρόλα αυτά οι φήμες κυκλοφορούν έντονες και

Έδινε ναρκωτικά στο ίδιο της το παιδί!!!

Η 47χρονη Carol Schnuphase καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, με την κατηγορία της εξαπάτησης, επειδή έδινε ναρκωτικά στο μόλις 12 ετών γιο της για να τον κάνει να φαίνεται άρρωστος και να αποσπά χιλιάδες δολάρια από δωρεές.
Έλεγε στο παιδί ότι έπασχε από καρκίνο για να του δίνει φάρμακα με βάση το όπιο, ενώ πολλές φορές τα έλιωνε μέσα στο φαγητό του.
Πέρυσι η 47χρονη κατάφερε να αποσπάσει δωρεές από ιδιώτες και

Η διάσωση της Ελλάδας παραλύει, ισχυρίζεται ο Economist

Όταν οι αρχαίοι Έλληνες επινόησαν τη λέξη «κρίση» είχαν κατά νου ένα σύντομο χρονικό διάστημα δύσκολων συνθηκών για την οικονομία. Οι σύγχρονοι Έλληνες αντιμετωπίζουν την κρίση για πάνω από ένα χρόνο και από ότι φαίνεται το τέλος είναι μακριά.
Το κλίμα στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερο απαισιόδοξο γίνεται. Το σχέδιο που καταρτίστηκε τον περασμένο Μάιο για να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της χώρας έχει γίνει το ίδιο η παγίδα της. Η οικονομία έχει κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο.
Η αγορά έχει «στεγνώσει» στην Αθήνα, ενώ πολλές

Στα 7 ευρώ η μέση τιμή του οβελία φέτος...

Ακριβότερα θα πωλείται φέτος το αρνί σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχωρούν σε προμήθειες για το Πάσχα. Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανίας κ.λπ.), φέτος δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση, καθώς έχει απορροφηθεί η παραγωγή τους -σχεδόν το σύνολό της από την Τουρκία- σε πολύ υψηλές τιμές, μάλιστα.
Η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή από τα 7 ευρώ που

Κόντρες Ιταλίας- Γαλλίας για τη λαθρομετανάστευση

Ύστερα  από μια διπλωματική «σύγκρουση» μεταξύ τους, τελικά η Γαλλία και η Ιταλία τα βρήκαν, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν από κοινού, θαλάσσιες και εναέριες περιπολίες με σκοπό την αντιμετώπιση της αθρόας λαθρομετανάστευσης από την Αφρική.
Η Ιταλία προκάλεσε τον θυμό της Γαλλίας, εκδίδοντας βραχυπρόθεσμες βίζες σε χιλιάδες μετανάστες που είχαν φτάσει στις ιταλικές ακτές, οι περισσότεροι των οποίων είναι Τυνήσιοι με γαλλικές διασυνδέσεις.
Η Γαλλία αποφάσισε τελικά να αποσύρει τις ενστάσεις της, συμφωνώντας σε

Γελάστε, υπάρχουν λόγοι...

Σύμφωνα με έρευνες :
1. Τα μωρά δεν γελούν παρά μόνο αφού συμπληρώσουν 3 μήνες ζωής.
2. Όταν γελάμε, ο αέρας που εκπνέουμε, φεύγει από τους πνεύμονες με ταχύτητα 96 χλμ/ώρα....
3. Χρησιμοποιούμε 17 μυς του προσώπου μας για να γελάσουμε και 47 για να κατσουφιάσουμε.
4. Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια συγκριτικά με τους απαισιόδοξους.
5. 17 λεπτά γέλιου την ημέρα, αυξάνουν το

Τεράστια αύξηση των αντικαταθλιπτικών

Τα οικονομικά προβλήματα και η ανασφάλεια λόγω ανεργίας βρίσκονται πίσω από την κατά 43% αύξηση του αριθμού των συνταγών για αντικαταθλιπτικά φάρμακα στη Βρετανία.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για δραματική αύξηση στην κατανάλωση αντικαταθλιπτικών χαπιών από το 2006 έως το 2010, που οφείλεται όχι μόνο στην οικονομική κρίση αλλά και στο γεγονός ότι η χρήση τους έχει πάψει πια να

Ακριβότερο κατά 4,4% το οικογενειακό καλάθι...

«Υπέρβαρο» με αύξηση 4,4% ήταν φέτος το Φεβρουάριο σε σχέση με πέρυσι τον ίδιο μήνα το οικογενειακό καλάθι σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών.
Τα στοιχεία της έρευνας μαρτυρούν ότι το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2225,39 ευρώ τον Φεβρουάριο 2011 σε σχέση με πέρυσι το Φεβρουάριο που κόστιζε 2131,79 ευρώ. Δηλαδή προκύπτει αύξηση 93,60 ευρώ και

Σε λίγο αρχίζει ο πρώτος λαϊκός αγώνας δρόμου "Γιώργος Αποστολάκης"

Το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Χαλκηδόνας έχει ο πρώτος λαϊκός αγώνας δρόμου, που αρχίζει στις 10 το πρωί από το κέντρο της πόλης. Εκατοντάδες συμπολίτες μας αναμένεται να δώσουν το "παρών" σε