Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Γενέθλια και διαγραφή μαζί...

Στο Λουξεμβούργο γιόρτασε χθες τα γενέθλια της η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. βρέθηκε εκεί προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο με θέμα την κρίση, ενώ έχει προγραμματίσει και συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών.
Η ημέρα είναι σημαδιακή για έναν ακόμη λόγο: είναι η

Το "γαλατικό χωριό" που λέγεται Ελευθεροτυπία

Η αντισυμβατική συμπεριφορά της εκδότριας της «Ελευθεροτυπίας»,  Μάνιας Τεγοπούλου, έγινε ξανά talk of the town αυτές τις μέρες, λόγω των σχολίων της, που υπογράφει με τα αρχικά Μ.Τ, στη στήλη των παραπολιτικών της εφημερίδας.  Εχθές έσπαγαν όλοι το κεφάλι τους για καταλάβουν τι εννοεί γράφοντας  για τις «ερωτικές επιστολές του κ. Διώτη».  Καθώς είναι γνωστό ότι αρέσκεται να μιλά με συμβολισμούς και, επίσης, δεν την ενδιέφεραν ποτέ τα «προσωπικά και τα ερωτικά» των

Νέα απεργία των δημοσιογράφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων-μελών της, αποφάσισαν τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 11 Μαΐου 2011, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις-μέλη της μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ διεκδικούν:
Υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ. Σταμάτημα των μαζικών απολύσεων. Διασφάλιση των

Ένα μεγάλο "μπράβο" στον ΟΠΑΠ

Από τις εξαγγελίες στην πράξη περνούν τα μέτρα της κυβέρνησης για δραστική αντιμετώπιση της βίας, μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε, η οποία αποφάσισε να μην καταβάλλει σε ΑΕΚ, Ατρόμητο και ΕΠΟ, τα μπόνους για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπως τονίζει σε σημερνή ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, το μπόνους στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του κυπέλλου ύψους 200.000 ευρώ, του Ατρομήτου, για την συμμετοχή του στον τελικό, 100.000 ευρώ, καθώς και το "ψαλίδισμα" κατά 300.000 της χορηγίας προς την ΕΠΟ, "θα διατεθούν άμεσα ως δωρεά σε φιλανθρωπικό σκοπό, τον οποίο θα προσδιορίσει με νεότερη απόφασή του το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., επιλέγοντας από

Σαν σήμερα

558: Ο θόλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη καταρρέει από σεισμό. Ο Ιουστινιανός διατάσει την άμεση ανακατασκευή του.
1824: Η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.
1895: Ο ρώσος φυσικός Αλέξανδρος Ποπόφ παρουσιάζει στην Αγία Πετρούπολη τον πρώτο ραδιοφωνικό δέκτη.
1945: Οι Γερμανοί υπογράφουν την παράδοσή τους στο στρατηγείο του Αϊζενχάουερ, στην

Για υγιές μυαλό, κόκκινο κρασί και σοκολάτα...

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα βοηθούν την υγεία του μυαλού, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται μαζί.
Είναι σίγουρα μία καλή δικαιολογία για να μπορεί να απολαμβάνει κανείς χωρίς τύψεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι σε συνδυασμό με την σοκολάτα μπορεί να κάνει θαύματα για το μυαλό ενός ανθρώπου.
Πιο συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι οι πολυφαινόλες-τα χημικά συστατικά που βρίσκονται άπλετα στην μαύρη σοκολάτα και το κρασί- μπορούν να διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και να επιταχύνουν την αποστολή αίματος στον εγκέφαλο.
Αυτή η διαδικασία «προμηθεύει» τον εγκέφαλο με μία μεγάλη «ανάσα» οξυγόνου και

Υπάρχουν και καλά Μνημόνια...

Στα «μαλακά» έπεσε η Πορτογαλία καθώς σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τύπου, οι Πορτογάλοι δεν θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται, αλλά ούτε και τα δώρα τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, οι εφημερίδες δεν πειράχθηκαν οι 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα, ούτε αποφασίστηκαν νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών ή περικοπές συντάξεων στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
Ωστόσο, το Πορτογαλικό μνημόνιο θα έχει ως αποτέλεσμα δύο χρόνια ύφεσης και οι

Ταμβακάκης: Μονόδρομος οι συγχωνεύσεις τραπεζών

«Η αναδιάρθρωση του χρέους (haircut) δεν αποτελεί εναλλακτική, διότι συνεπάγεται την καταστροφή της χώρας, την επιστροφή της δεκαετίες πίσω. Αυτές οι συζητήσεις δεν κάνουν καλό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας ώστε να επιτύχουμε τους εθνικούς στόχους για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρύθμιση της οικονομίας της χώρας. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο

Στο μισό έπεσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα, στο τέλος του α΄ τετραμήνου εφέτος, οι πωλήσεις να έχουν μειωθεί κατά 48,4%, ενώ, ειδικά για τα επιβατηγά ΙΧ η μείωση ανέρχεται σε 49,1%.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου φέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 46.740 αυτοκίνητα παρουσιάζοντας μείωση 48,4% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Αύξηση 8,9% είχε παρουσιάσει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.
Τον Απρίλιο, καταγράφηκε πτώση 20,2% στις νέες κυκλοφορίες των

Λουκέτο στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.
Μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο αποφασίστηκε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας που πραγματοποιείται σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα για όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων.
Στις 6 το απόγευμα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία όλων

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα