Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοβουλία για τους φτωχούς


Το Διαδημοτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται μέσω της Επιστημονικής Εταιρίας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη, (Ε.Π.Ε.Κ.Σ.Α), απευθύνεται στους κατοίκους των 4 Δήμων (Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Λυκόβρυσης – Πεύκης) οι οποίοι είναι άστεγοι, είτε
άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια.  

Τα άτομα αυτά, μπορούν να λάβουν την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από το δίκτυο των Κοινωνικών Δομών που έχει αναπτυχθεί στους  Δήμους οι οποίοι εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ‘’ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ‘’ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν στα πλαίσια του δικτύου στους υπόλοιπους Δήμους είναι :

  •        Κοινωνικό Παντοπωλείο
  •         Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής
  •          Κοινωνικό Φαρμακείο
  •         Δημοτικός Λαχανόκηπος
  •         Τράπεζα Χρόνου
  •         Γραφείο Διαμεσολάβησης
  •          Κοινωνική Δομή Παροχής Συσσιτίων

Η  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος εποπτεύει ως προς την υλοποίηση της την Κοινωνική Δομή Παροχής Συσσιτίων, η οποία θα στεγάζεται στο κτήριο της οδού Σοφούλη και Παπάγου. Σε αυτό τον χώρο θα παρασκευάζονται καθημερινά οι απαιτούμενες ποσότητες φαγητού για την σίτιση ωφελούμενων του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα της Δομής Παροχής Συσσιτίων που θα υλοποιείται εφεξής στον Δήμο μας απασχολεί 7 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (Μάγειρες, Βοηθητικό Προσωπικό, Κοινωνικό Λειτουργό, Διοικητικό Υπάλληλο). Δικαιούχοι των παροχών όλων των κοινωνικών δομών, έχουν τη δυνατότητα να είναι μόνο οι κάτοικοι των 4 Δήμων. Για Πληροφορίες : Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Τηλ.: 210- 2526255 – 2514446   κ. Καβακοπούλου Αγανίκη.
Δείτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου