Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κοιμάται πάπας, ξυπνά απλός ιερωμένος!

Είναι μια ιστορική μέρα για το Βατικανό. Είναι η τελευταία μέρα του Πάπα Βενέδικτου ως κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας θα αποσυρθεί στην εξοχική του κατοικία και από τις 21:00 το βράδυ, αρχίζει επίσημα η κούρσα της διαδοχής.
Στο τέλος του πρωινού, οι καρδινάλιοι της κουρία, ορισμένοι από
τους οποίους θα συμμετάσχουν στο κονκλάβο, θα απευθύνουν κεκλεισμένων των θυρών τελευταίο χαιρετισμό στον Βενέδικτο 16ο.
Το απόγευμα, 18:00 ώρα Ελλάδας, ο Πάπας θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το Βατικανό για το Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή κατοικία των επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Ρώμη. Η βίλα αυτή βρίσκεται σε μια έκταση 55 εκταρίων στις όχθες της λίμνης Αλμπανο.
Μόλις εγκατασταθεί στα διαμερίσματά του, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό από το μπαλκόνι του στο κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού, ενός από τα ωραιότερα της Ιταλίας. Θα είναι και η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ως πάπα.
Η παραίτηση του θα ισχύσει επισήμως από τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Η μόνη ένδειξη που θα σημαίνει το τέλος της θητείας του είναι ότι θα αποχωρήσει η ελβετική φρουρά από την πύλη του Καστέλ Γκαντόλφο.
Ο πρώην πάπας θα πάρει τον επίσημο τίτλο "Η Αγιότης του Βενέδικτος 16ος, επίτιμος Πάπας".
Η επίσημη ισχύς της παραίτησής του θα ανοίξει την περίοδο της "κενής έδρας" , κατά την οποία ο καρδινάλιος Καμεράριος αναλαμβάνει επικεφαλής της Αγίας Έδρας. Το βάρος αυτό πέφτει σήμερα στον πιστό γραμματέα του Πάπα, τον καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου