Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ιστορία ανθρώπινου μεγαλείου

Ήταν πολύ νέα μαμά όταν έμεινε παράλυτη από θρομβώσεις στο κεφάλι που της παρουσιάστηκαν. Και όμως, με τη θέληση της ψυχής της και την ανάγκη της να
μεγαλώσει την κόρη της και να τη δει να ενηλικιώνεται, η νεαρή γυναίκα όχι μόνο κατάφερε να ζήσει αλλά με θέληση να ξαναπερπατήσει και να μιλήσει, την ίδια μάλιστα περίοδο που η κόρη της μάθαινε να περπατά και να μιλά. 
Η 35χρονη Sam Furniss έπαθε ξαφνικά δύο ανευρύσματα όταν η κόρη της ήταν μόλις δέκα μηνών σε ηλικία. Η ζωή της κρεμόταν σε μία κλωστή και χρειάστηκαν απανωτές επεμβάσεις ώστε να καταφέρουν οι γιατροί να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της. Ως εκ θαύματος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή όμως λόγω της αιμορραγίας που είχε στον εγκέφαλο, παρέλυσε και οι γιατροί ενημέρωσαν τον συντετριμμένο σύζυγό της πως ακόμα και αν επιβίωνε, η Sam θα είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική ζημιά.
Πράγματι, μετά τα όσα της συνέβησαν, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να περπατήσει, ούτε φυσικά να σταθεί όρθια. Δύο χρόνια αργότερα, ακόμα και οι γιατροί απορούν για το θαύμα που συνέβη. Η Sam έμαθε να μιλά, να περπατά και να στέκεται όρθια την ίδια περίοδο που η κόρη της μάθαινε τα ίδια πράγματα λόγω ηλικίας. «Δεν θα μπορούσα να έχω συνέλθει χωρίς τη βοήθεια του συζύγου μου και τη στήριξη της κόρης μου» παραδέχεται σήμερα η Sam, ευτυχισμένη που μπορεί να σταθεί στο πλευρό της κόρης της, έστω και με πατερίτσες.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου