Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η καραμέλα της "μειοψηφίας"

Είναι ώρα να αρχίσουμε μια συζήτηση για ορισμένα θέματα που οι φαυλεπίφαυλοι της ομαδούλας των αποστατών -αλλά εσχάτως και η άλλη αντιπολίτευση, η κανονική, η θεσμική- πιπιλίζουν σαν καραμέλα και -από την άλλη...- οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης δεν δείχνουν ικανοί, ή πρόθυμοι, να
αντικρούσουν. 
Το είπαν οι αποστάτες και χθες, το λένε και σε όλες σχεδόν τις προηγούμενες συνεδριάσεις: η διοίκηση είναι μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Σώωωπα. Ευτυχώς και μας το είπαν, γιατί εμείς δεν ξέραμε να μετρήσουμε ως το 17, έπρεπε να μας το πουν όσοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη λαϊκή ψήφο κι αντιπολιτεύονται με λύσσα και σε βάρος της λειτουργίας του δήμου (αυτό έδειξε το χθεσινό τους όχι) τη δήμαρχο ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. 
Ωραία. Η διοίκηση είναι μειοψηφία διότι η ομαδούλα αποστάτησε. Αλλά για να πάρουμε τα μέλη της έστω και για μια στιγμή στα σοβαρά, έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ έναντι των πολιτών να εξηγήσουν τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- όχι τους προσωπικούς- λόγους που τους οδήγησαν στην αποστασία. Δηλαδή να πουν καθαρά, συγκεκριμένα κι απερίφραστα ποια κομμάτια από το πρόγραμμα της Νέας Προοπτικής δεν εφαρμόζει η ιδοίκηση, και που τους έκαναν να διαχωρίσουν τη θέση τους. 
Η επίκληση -το λέω και για την κανονική αντιπολίτευση- του ότι η διοίκηση είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εντελώς περιττή. Πρώτον διότι ακόμα κι ο Παναγιωτάκης μου που πάει πρώτη δημοτικού καταλαβαίνει ότι ο αριθμός 10 (δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν τη δήμαρχο) είναι μικρότερος του αριθμού 23 (οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν στηρίζουν τη δήμαρχο). Δεύτερον και σημαντικότερο, λείπει η πολιτική τεκμηρίωση της διαφωνίας. Σε ποια ακριβώς σημεία του πολιτικού προγράμματος της Νέας Προοπτικής διαφώνησε ο κ. Γρετζελιάς; ΟΦΕΙΛΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να βγει να το πει καθαρά στους πολίτες. Όχι επιθετικούς προσδιορισμούς (ανίκανη, άπειρη διοίκηση κι άλλες πομφόλυγες με τις οποίες μας μπουχτίζει κάθε φορά που παίρνει το λόγο). Πολιτικές διαφωνίες επί του συγκεκριμένου περιμένουμε. 
Πάμε πιο κάτω: Διαφοροποιήθηκε και η κυρία Παπαλουκά. Μάλιστα. Πρώτο ερώτημα: Πολιτικά διαφώνησε; ή προσωπικά αποφάσισε να ακολουθήσει τον κ. Γρετζελιά; Αν διαφώνησε πολιτικά πρέπει να απαντήσει στα εξής: α) σε ποια ακριβώς σημεία του προγράμματος της Νέας Προοπτικής είδε απόκλιση έργων και λόγων; β) Είναι τα ίδια με εκείνα που έκαναν τον κ. Γρετζελιά να διαχωρίσει τη θέση του; γ) Αν είναι τα ίδια, να συμπεράνουμε ότι το πολιτικό αισθητήριο της κυρίας Παπαλουκά τελεί εν υπνώσει ή εν ανυπαρξία, κι απλώς ακολουθεί τα πολιτικά αισθητήρια άλλων; Αν πάλι η νεαρή δημοτική σύμβουλος απλώς αποφάσισε σε προσωπικό επίπεδο να ακολουθήσει τον κ Γρετζελιά, τότε προδίδει τη λαϊκή ψήφο, βιάζει το αποτέλεσμα της κάλπης και συνεπώς είναι ανάξια να εκπροσωπεί το λαό της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας όχι στο δημοτικό συμβούλιο (ακόμα και με αυτή τη σύνθεση) αλλά σε οποιδήποτε αντιπροσωπευτικό όργανο. Εκλέγεστε με συγκεκριμένη εντολή, κύριοι και κυρίες των αποστατών, όχι με λευκή επιταγή από τους πολίτες για να παίζετε παιχνιδάκια.
Πάμε πιο κάτω. Βούλα Μαυράκη. Ισχύουν τα ερωτήματα που τέθηκαν και στην κυρία Παπαλουκά. Η παλαίμαχη δημοτική σύμβουλος, ποια ακριβώς σημεία του προγράμματος του συνδυασμού είδε να μην εφαρμόζονται; Πολιτικά ή προσωπικά διεφώνησε; Προσωπικά ισχύουν τα όσα ανεφέρθησαν για την κυρία Παπαλουκά (παρεμπιπτόντως: κάποιος ας πει στον κ. Γρετζελιά ότι με το οικογενειακό δίκαιο του 1982 ΔΕΝ υπάρχουν πια δεσποινίδες, έλεος... Πείτε του το εσείς κυρία Παπαλουκά, εσάς θα σας ακούσει). Αν η κα Μαυράκη, μας πει ότι διεφώνησε πολιτικά, ερωτάται: Πότε είδε την απόσταση λόγων κι έργων; Γιατί δεν μπήκε μπροστά στη διαφωνία, αλλά απλώς ακολούθησε τους υπόλοιπους; Έχει αναλάβει την ευθύνη της για το ότι στήριξε και υπερψήφισε την Έφη Γαϊτανά για επικεφαλής της Νέας Προοπτικής και για δήμαρχο; Πιστεύει στ' αλήθεια ότι με ένα απλό "συγνώμη" -ούτε αυτό δεν έχουμε ακούσει από κανέναν αποστάτη- ξεμπλέκει; αποσείει τις πολιτικές της ευθύνες; Και στην άλλη στροφή θα μας ζητήσει να την (ξανα)εμπιστευτούμε με το σταυρό προτίμησής μας; Σα να μην τρέχει τίποτα; Και στην επόμενη γκέλα, πάλι με ένα "συγνώμη" θα ξανακαθαρίσει; Πόσο κρετίνους μας θεωρείτε κύριοι και κυρίες αποστάτες;
Προχωρούμε: Ζάχος Χωρινός. Εδώ, δεν ρωτάω τίποτα, τσάμπα χώρο θα ξοδέψω...
Πιο πέρα: Χρήστος Δημακόπουλος. Ισχύουν για να μην τα επαναλαμβάνω, όλα τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ερωτήματα έθεσα στην κυρία Παπαλουκά και στην κυρία Μαυράκη. Ένα προς ένα. 
Πιο πέρα: Καίτη Παπανίκα. Η σχέση της με τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας ήταν πάντα αυθεντική. ΧΡΩΣΤΑΕΙ απαντήσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ερωτήματα. Τις περιμένουμε, ειδικά από την Παπανίκα.
Συνεχίζω: Βάσω Αγαγιώτου. Τα ίδια ερωτήματα, ένα προς ένα. Ποιες προγραμματικές διαφοροποιήσεις εντόπισε; πότε; τι έκανε για να διασφαλίσει την εφαρμογή του προγράμματος του συνδυασμού χωρίς να τον διασπάσει; πότε και πώς θα αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες για την επιλογή Γαϊτανά που τώρα καταγγέλλει; Ειδικά η Βάσω Αγαγιώτου, πρέπει πέρα από αυτά να εξηγήσει πειστικά στους πολίτες τη σχέση της στάσης της στο δημοτικό συμβούλιο με τις εξελίξεις στον επαγγελματικό της τομέα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν σχετίζονται, αλλά πρέπει εκείνη να το αποδείξει, καθώς στην πολιτική ισχύει το ότι η γυναίκα του Καίσαρος πρέπει να είναι τιμία, αλλά και να φαίνεται.
Ας μας απαντήσουν οι αποστάτες σε ΟΛΑ τα παραπάνω ερωτήματα, και μετά να μας κουνάνε το δάκτυλο μιλώντας για "τη μειοψηφία της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο".

7 σχόλια:

  1. ana andreeva

    Ελπίζω ( ελπίζουμε) να δούμε απαντήσεις σε όλα ( τα σωστά και ξεκάθαρα) ερωτήματα. Είναι ερωτήματα – απορίες που τις έχουν όλοι οι δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;;;
    ΜΟΝΟ Ο ΧΩΡΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι εγινε γερομπισμπικη????????????????????14 Μαρτίου 2013 στις 6:12 μ.μ.

    δεν χρειαζεται να περιμενετε απαντησεις απο την ομαδουλα ,παρτε τα αυτια μας στη πολη και στα γυρω προαστεια, στα πανεπιστημια,στα νησια,στις ρουγες και στους καμπους ,εχουν πανελληνια εμβελεια.μολις πουμε οτι ειμαστε απο νεα φιλαδελφεια γελανε ολοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγα λόγια για τον Χωρινό γιατι μπορει να είστε και εσείς ένας απο τους 1427 που έχει σκοπό να μηνύσει εως το 2015!!! Χαχαχαχαχα γελοιότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το κοριτσάκι εκτός από υποκειμενική εξωτερική ομορφιά,έχει να επιδείξει κάτι άλλο δικό της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ,ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή