Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ελεύθεροι σκοπευτές εναντίον ποντικών

Ειδικές μονάδες ελεύθερων σκοπευτών αποφάσισε να στείλει η κυβέρνηση του Ιράν στην Τεχεράνη με διαταγή να «καθαρίσουν» τους δρόμους από τις ορδές γιγαντιαίων, μεταλλαγμένων αρουραίων που φτάνουν μέχρι και τα 5 κιλά και λυμαίνονται μεγάλης έκτασης περιοχές της πρωτεύουσας. «Φαίνεται να έχουν υποστεί κάποιου είδους γενετική μετάλλαξη, πιθανώς ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε ραδιενεργά και χημικά υλικά», δήλωσε ο Ισμαήλ Καχράμ, σύμβουλος της τοπικής αυτοδιοίκησης επί περιβαλλοντικών θεμάτων. «Ο όγκος τους έχει μεγαλώσει σε ανησυχητικό βαθμό ενώ έχει αλλάξει και η όψη τους. Πρόκειται για αλλαγές που κανονικά θα χρειάζονταν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης για να εμφανιστούν. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το πώς έφτασαν από 60 γραμμάρια να ζυγίζουν 5 κιλά. Οι γάτες μοιάζουν νάνοι μπροστά τους».
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, 10 ομάδες ελεύθερων σκοπευτών έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, εξοπλισμένες με τουφέκια υπέρυθρων ακτίνων. Μέχρι στιγμής έχουν εξαλειφθεί 2.205 αρουραίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου