Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Προϋπολογισμού συνέχεια...

...κι ας είχε άλλα θέματα η Ημερήσια Διάταξη. Κι η ενημέρωση που έγινε στην αρχή από τους Γρετζελιά- Τομπούλογλου- Κόντο για τον προϋπολογισμό ήταν -αύριο το πρωί θα αποφασίσουν τελικά...- κι η όλη συζήτηση, άσχετα του
ποιο θέμα συζητιόταν, γύρω από τον προϋπολογισμό στρεφόταν.
Να, λοιπόν, το αδιέξοδο της αντιπολίτευσης, θεσμικής και αποστατών, γύρω από τον προϋπολογισμό: Κάθε επιλογή τους έχει πολύ σοβαρούς κινδύνους, όχι μόνο για τη λειτουργία του δήμου, αλλά και για την γελοιοποίηση της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα:
- Εάν αποφασίσουν να πάνε σε έναν προϋπολογισμό ανελαστικών δαπανών και μόνο, ουσιαστικά παραδέχονται ότι με την πρωτοβουλία τους, στερούν από τους δημότες κάθε δυνατή υπηρεσία που μπορεί να τους παρασχεθεί, μέσα σε μια περίοδο τεράστιας κρίσης, όταν το κάθε νοικοκυριό ευγνωμονεί όποιον μπορεί να σηκώσει έστω και το ελάχιστο βάρος από τις υποχρεώσεις του, ακόμα κι ένα θέατρο για τα παιδιά, μια συναυλία, ένα φροντιστήριο σε άπορες οικογένειες. Οτιδήποτε. Ένας προϋπολογισμός ανελαστικών δαπανών όλα αυτά τα απαρνιέται. Να δω πώς θα το δικαιολογήσουν οι της αντιπολίτευσης αυτό.
- Αν πάλι πάνε σε έναν προϋπολογισμό αντίθετης κατεύθυνσης από εκείνη της διοίκησης, το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατό να φορτώνουν σε μια διοίκηση έναν προϋπολογισμό με τον οποίο εκείνη δεν συμφωνεί. Ποιος θα εισπράξει το πολιτικό κόστος από τη μη εφαρμογή του ή από την κακή εφαρμογή του; Η διοίκηση; Μα αυτή δεν τον πίστευε αυτόν τον προϋπολογισμό και δεν τον ήθελε. Η αντιπολίτευση; Μα η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι αρμοδιότητα της διοίκησης. Μύλος.
- Αν, τέλος, πάνε σε έναν προϋπολογισμό πολύ κοντά σε εκείνον της διοίκησης, το ερώτημα είναι για ποιον λόγο στέρησαν από τον Δήμο τον προϋπολογισμό του, γιατί υποχρέωσαν τους δημότες να υποστούν σωρούς σκουπιδιών, γιατί ανάγκασαν το δήμαρχο Ηρακλείου να στείλει απορριμματοφόρα κλπ.
Κι ακόμα: Ο προϋπολογισμός της διοίκησης είναι κοντά στα 32 εκατομμύρια. Πόση οικονομία θα κάνουν;
Περιμένουμε, με ενδιαφέρον απαντήσεις - ΑΝ υπάρχουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου