Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία

Από το Γραφείο Τύπου του δήμου, λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:


Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013  διοργανώνεται από το 1ο ΕΠΑΛ, 3ο ΕΣΠ ΕΠΑΛ και 5ο ΣΕΚ της πόλης μας, τεχνική ημερίδα με θέμα: «ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ - Τεχνολογίες Πετρελαιοκινητήρων - Συστήματα Αντιρρύπανσης» στο Αμφιθέατρο του
3oυ Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας (Μίλτος Κουντουράς - Θεσσαλονίκης και Λαχανά).
 Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος «αγκαλιάζει» και στηρίζει αυτή την προσπάθεια της εκπαιδευτικής μας κοινότητας που είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και μια ουσιαστική κίνηση αυτοεπιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μηχανολογικών ειδικοτήτων. Η εκδήλωση, αποτελεί  θα ξεκινήσει στις 11.30 και θα ολοκληρωθεί στις 16.30
 Η Ημερίδα διαπραγματεύεται θέματα σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τους πετρελαιοκινητήρες που κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Στόχος της διοργάνωσης είναι η σωστή ενημέρωση εκπαιδευτικών, τεχνιτών, μαθητών και κάθε ενδιαφερομένου για τις σύγχρονες αυτές τεχνολογίες μέσα από ομιλίες Εκπαιδευτικών, Στελεχών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Επαγγελματιών του χώρου.
 Οι πετρελαιοκινητήρες έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς την οικονομία καυσίμου λόγω του σχετικά υψηλότερου βαθμού απόδοσης τους. Επίσης ανάλογα με την επιλογή ο χρήστης οδηγός μπορεί να απολαμβάνει και την οικονομία των τελών κυκλοφορίας. Λόγω αυτών κυρίως των πλεονεκτημάτων αλλά και του ότι η τιμή αγοράς ενός πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου έχει εξισωθεί με αυτήν των βενζινοκίνητων οχημάτων, οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αυξανόμενες.
 Όλα όμως τα νέα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για να είναι φιλικά προς το περιβάλλον είναι εφοδιασμένα με σημαντικές τεχνολογίες αντιρρύπανσης με κύριο χαρακτηριστικό τα φίλτρα αιθάλης ή αλλιώς γνωστά και σαν D.P.F (Diesel Particulate Filter). Το σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων στα σημερινά σύγχρονα αυτοκίνητα αποτελεί ένα μικρό χημικό εργαστήρι υψηλής τεχνολογίας για το οποίο θα πρέπει όλοι, εκπαιδευτικοί, τεχνίτες και οδηγοί, να είναι ενημερωμένοι σε ανάλογο βαθμό, ώστε τα πλεονεκτήματα, της οικονομίας και της φιλικότητας στο περιβάλλον, των πετρελαιοκινητήρων να είναι εφικτά.
 Την ημερίδα μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι εκτός Αττικής, εκπαιδευτικοί, μαθητές, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος σε όλη την Ελλάδα διαδικτυακά απευθείας και μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://iptv.sch.gr/live.

1 σχόλιο:

  1. Επίσης ελέγχεται η πληροφορία ότι θα μιλήσει κι εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του δήμου για την μεθοδολογία και τις ευεργετικές συνέπειες στο περιβάλλον από την ακινητοποίηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων του δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή