Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το νέο Ε1 φέρνει και άλλα φορολογικά βάρη

Τα νέα δεν είναι καλά καθώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους εξαιτίας της αλλαγής υπολογισμού των επιδομάτων, των κερδών από τις μετοχές, τα ομόλογα αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης!
Αυτό που θα πρέπει να
γνωρίζουν όλοι οι φορολογούμενοι είναι ότι θα πρέπει να συμπληρώσουν τους νέους κωδικούς στο έντυπο Ε1, έτσι ώστε κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων να υπολογιστούν και τα παραπάνω εισοδήματα! Οι δηλώσεις και φέτος θα υποβληθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι τις 30 Ιουνίου για όλους τους φορολογούμενους!
Κατά τα άλλα πέρα από αυτήν την σημαντική επιβάρυνση τα εισοδήματα του 2012 θα φορολογηθούν με τον ίδιο τρόπο με το 2011.
Τι θα ισχύσει για το αφορολόγητο;
Στα 5.000 ευρώ καθορίζεται το αφορολόγητο για το σύνολο του πληθυσμού. Στις 9000 ευρώ είναι για τους νέους ηλικίας έως και 30 ετών, για τους συνταξιούχος άνω των 65 ετών και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, με την προϋπόθεσή να μην ξεπερνά το εισόδημα τις 9.000 ευρώ! Για τους γονείς τώρα το βασικό αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 3.000 ευρώ για το τρίτο και κάθε ένα από τα επόμενα.
Τι θα ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες;
Εκτός από τον φόρο εισοδήματος οι ελεύθεροι επαγγελματίες  θα δουν στο εκκαθαριστικό τους την εισφορά αλληλεγγύης καθώς και τον φόρο επιτηδεύματος.
Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει και φέτος να συγκεντρώσουν αποδείξεις για τις δαπάνες που έκαναν για να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση.
Ποιες αποδείξεις αναγνωρίζει η εφορία: 
• Ενοίκιο κατοικίας.
• Ασφάλιστρα.
• Τα δίδακτρα.
• Οι τόκοι στεγαστικών δανείων.
• Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
• Οι εισφορές στα ταμεία.
Τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις;
Οι αποδείξεις για τις  δαπάνες αγαθών και παροχής υπηρεσιών που έγιναν μέσα στο 2012 θα πρέπει να ενταχθούν και στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και θα πρέπει να καλύπτουν το 25% του δηλούμενου ή τεκμαρτού ατομικού ετήσιου εισοδήματος, εφόσον το εισόδημα αυτό δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το εισόδημα υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ, η συνολική αξία των αποδείξεων  καθορίζεται στις 15.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η ποινή μη κάλυψης του 25% του εισοδήματος με ένα 10% επί της διαφοράς.
Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ η ειδική εισφορά αλληλεγγύης καθορίζεται με τους εξής συντελεστές
• 1% για εισοδήματα από 12.000 – 20.000 ευρώ
• 2% για εισοδήματα από 20.000 – 50.000 ευρώ
• 3% για εισοδήματα από 50.000 – 100.000 ευρώ
• 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου