Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η πρόταση του δήμου μας για τον κόμβο Βλάχου (Αναγεννήσεως)

Εδώ βλέπετε την πρόταση της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας για τον κόμβο Αναγεννήσεως. Ο κόμβος βρίσκεται στο δεξί μέρος του σχεδίου, όπου βλέπετε ότι η
πρόταση περιλαμβάνει όχι κυκλική πλατεία, όπως η πρόταση της Νέας Ιωνίας, αλλά διευθετήσεις με διαπλατύνσεις των δρόμων. Η δική μας πρόταση έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι ΔΕΝ χρειάζεται απαλλοτριώσεις, που κάνουν την ανάπλαση αδύνατη, με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση των δήμων και της Περιφέρειας. Η μελέτη του δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, εκτιμά ότι η παραπάνω διευθέτηση μπορεί να ελαφρύνει έως και 30% την επιβάρυνση της περιοχής από το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

2 σχόλια:

  1. Κατ αρχή συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας που πρότεινε μια λύση σχεδόν άμεσης εφαρμογής και μηδενικού κόστους. Κατά την ταπεινή μου γνώμη και έτσι όπως το βλέπω σαν οδηγός, στο σημείο συνάντησης Δεκελείας-Ιφιγενείας-Αναγεννήσεως θα εξακολουθεί να δημιουργείται πρόβλημα. Μήπως θάπρεπε στην πρόταση του Δήμου μας να μελετηθεί και η περίπτωση να «διευρυνθεί» ο δακτύλιος με τις οδούς Πεύκων και Αιγίνης; Έτσι δίνεται η δυνατότητα μεγαλύτερου πλάτους της Δεκελείας μεταξύ Ιφιγενείας και Αιγίνης που θα συμβάλλει – πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη – στη διαμόρφωσης καλύτερων συνθηκών συνάντησης αυτών που κατεβαίνουν την Δεκελείας και αυτών που μπαίνουν στον δακτύλιο απ την Αναγεννήσεως, αλλά και αυτοί που πάνε Κηφισιά απ την οδό Ιφιγενείας και την Πεύκων δεν θα χρειάζεται να «επιβαρύνουν» τον δακτύλιο. Και προς θεού βρέ παιδιά, αν δεν έχετε πάρει και την γνώμη κάποιου συγκοινωνιολόγου, ζητήστε την, εγώ δεν είμαι, σαν οδηγός εκφράζω γνώμη. Δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα υπάρχει στις τρεις πόλεις που εμπλέκονται, δεν είναι δα και μικροί δήμοι.
    Και πάλι συγχαρητήρια, άντε, και στην Πλατεία Πατριάρχου με το καλό.
    Ε.Μ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.Τρομερο !!! (ανυπαρκτο)το δρομολογιο απο Ν.Ιωνια (Ε. Βενιζέλου)προς Ν. Φιλαδελφεια.
    2. Η κίνηση στην Ιφιγενειας θα 2πλασιαστει (η σημερινή +αυτή της Δεκελείας)συνεπώς ο χρόνος θα υπερδιπλασιαστεί για αυτόν που θέλει να πάει απο Φιλαδέλεφεια προς Μεταμόρφωση αλλα και γιαυτόν από Ιφιγενείας προς Αναγεννήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή