Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Βιβλίο για την Ήπειρο


Αναμνηστική φωτογραφία Χορωδίας και Ορχήστρα Π. Καβακόπουλου σε συναυλία του Συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών - Περαμιωτών, στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1955. Διακρίνονται οι: ο Π. Καβακόπουλος (στη δεύτερη σειρά στο κέντρο) Τάσος Χαλκιάς (κλαρίνο), Φώτης Χαλκιάς (λαούτο), Λάμπρος Σαββαΐδης (κανονάκι), Χρήστος Πρωτόγερας (ταμπουρά). Στη χορωδία ο Αλέκος Κιτσάκης (δεύτερος στη τρίτη σειρά από δεξιά), ο Χρόνης Αηδονίδης (στη δεύτερη σειρά δίπλα στον Π. Καβακόπουλος και η Ειρήνη Καβακοπούλου (αριστερά του Π. Καβακόπουλου).

Το Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου" και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παντελή Καβακόπουλου "Τραγούδι, μουσική και χορός στην Ηπειρο".
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 ώρα 21:00 στο "Σπίτι του Χορού" στην
Πλάκα, οδός Σχολείου 8 (πάροδος Αδριανού 122).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι :
Αλκης Ράφτης
Πρώην Καθηγητής Πανεπιστημίων Πατρών, Παρίσι 9 και Σορβόννη – Πρόεδρος Χοροθεάτρου «Δόρα Στράτου» - Πρόεδρος Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Unesco
Χαράλαμπος Σπυρίδης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
 Παναγιώτης Τσουκνίδας
Καθηγητής Μουσικής 
Ο μουσικολαογράφος Παντελής Καβακόπουλος έχει βραβευθεί για προηγούμενες εργασίες του από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών.    
Το βιβλίο "Τραγούδι, Μουσική και Χορός στην Ήπειρο" περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων: ανάλυση της μελικής και ρυθμικής δομής των σκοπών και τραγουδιών της Ηπείρου, καταγραφές σε παρτιτούρα 300 περίπου οργανικών σκοπών και τραγουδιών, σχολιασμένες παρουσιάσεις των βημάτων άγνωστων και γνωστών  χορών της Ηπείρου κ.ά. Συνοδεύεται από DVD με οπτικοακουστικό υλικό από επιτόπιες έρευνες του Π. Καβακόπουλου στην Ήπειρο, καθώς και από ένα MP3 με ηλεκτρονική αναπαραγωγή των καταγραφών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.
Πληροφορίες στα γραφεία του Θεάτρου 210 324 4395 πρωί και 210 921 4650 βράδυ, ή τον κ. Σπ. Καβακόπουλο 210 252 6876 και 69 4096 7483.
Ο Π. Καβακόπουλος, βραβεύεται από τον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, στην Ακαδημία Αθηνών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου