Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Νταμπλ μετά από 35 χρόνια

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ελλάδας στο χάντμπολ. Η Ένωση επικράτησε στο Άργος 25-24 του τοπικού Διομήδη, στον τρίτο και αποφασιστικό τελικό της Α1 ανδρών, και με 2-1 νίκες πανηγύρισε το
τρόπαιο και ταυτόχρονα το νταμπλ, αφού ήταν η νικήτρια και στο Kύπελλο Ελλάδας.
Ο αποφασιστικός τελικός χαρακτηρίστηκε από πολύ δυνατές μονομαχίες, κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και συναρπαστική εξέλιξη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους Τάσκοβιτς και Αλβανό να... συναγωνίζονται στο σκοράρισμα και τους Νούνγκοβιτς και Καφφάτο στις αποκρούσεις. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο Διομήδης εκμεταλλεύτηκε τις συνεχόμενες αποβολές που χρεώθηκαν οι φιλοξενούμενοι (η Ενωση έμεινε κάποια στιγμή με τρεις παίκτες γηπέδου) και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 14-11, όμως με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο «Δικέφαλος» αντέδρασε και ισοφάρισε 14-14. Λίγο μετά το 40ο λεπτό, η ΑΕΚ με ένα σερί 4-0 προηγήθηκε 20-18, με τους Μπακαούκα και Μπαλωμένο να παίρνουν τη «σκυτάλη» από τον Αλβανό. Οι «λύκοι» δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν και ο τίτλος κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Μεγαλοοικονόμου ισοφάρισε με πέναλτι σε 24-24, ο Γεωργιάδης «έγραψε» το 25-24 για την Ενωση, 1΄20΄΄ πριν τη λήξη, και ο Διομήδης που δεν κατάφερε να σκοράρει στις δύο τελευταίες επιθέσεις του αναγκάστηκε να της... παραδώσει το «στέμμα» του πρωταθλητή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό νταμπλ είναι το πρώτο στη (σύντομη) ιστορία του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, αλλά και το πρώτο σε οποιοδήποτε άθλημα για τον «Δικέφαλο» μετά από εκείνο που είχε πετύχει η «θρυλική» ποδοσφαιρική ομάδα του 1979.
Τα δεκάλεπτα: 5-4, 8-8, 14-11, 18-16, 20-21, 24-25
Δίλεπτα: 5-9, πέναλτι: 1/3-3/3.
Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας
Κόκκινη: 47:10 Παπαδόπουλος (τρία δίλεπτα).
Οι συνθέσεις:
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 6, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 2, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 2, Καραϊβάνοφ 1, Τάσκοβιτς 7.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 6, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 5, Ναουμίδης, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου