Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τραγέλαφος...

Είναι πλέον κωμική η εικόνα που δίνει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Επιεικώς κωμική. Η απώλεια της πλειοψηφίας για τη Νέα Προοπτική, εξαιτίας
της αποστασίας (δεν ξέρω γιατί οι αποστάτες πειράζονται όταν τους αποαλούν αποστάτες. Αποστάτες είναι...) της ομαδούλας Γρετζελιά, έχει ΑΚΥΡΩΣΕΙ τη λαϊκή ψήφο, κι αυτό είναι το βαρύτερο θεσμικό ατόπημα των αποστατών, δεν επιτρέπει στη διοίκηση να διοικήσει και, συνεπώς, να κριθεί βάσει των πράξεών της, κι επιπλέον έχει οδηγήσει σχεδόν όλες τις παρατάξεις σε ένα τακτικισμό, που αλλοιώνει και τη φυσιογνωμία τους, αλλά και την εντολή του λαού για εποικοδομητική αντιπολίτευση. Παρατάξεις που δεν θέλουν να υπάρχει κοινωφελής επιχείρηση! (προφανώς επειδή τέτοιες υπάρχουν μόνο στον καπιταλισμό!), άλλες που ψήφισαν τον προϋπολογισμό με το επιχείρημα ότι πρέπει να λειτουργήσει ο δήμος, αλλά καταψηφίζουν τις αναμορφώσεις τους (γιατί εδώ δεν ισχύει το ίδιο επιχείρημα;), άλλες που αντιτίθενται σφοδρώς και με παρρησία στο Παρατηρητήριο Αυτοτέλειας των Δήμων, αλλά ποτέ, με ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στο ερώτημα "για ποια αυτοτέλεια μιλάμε; που τη βλέπετε;" , αλλά και "αούα", "δεν θα γίνεις δήμαρχος ποτέ", "με παρακαλάς να έλθεις στο συνδυασμό", "είσαι ψεύτης και συκοφάντης" κι άλλα πολλά, μελαγχολικά και φαιδρά μαζί, συνθέτουν την εικόνα του με απόσταση χειρότερου δημοτικού συμβουλίου, τουλάχιστον μετά τη Μεταπολίτευση, που θυμόμαστε.
Και σας ρωτώ καλόπιστα: Ποιος έχει έστω μια σοβαρή απάντηση στο εύλογο ερώτημα που θα μπορούσε να θέσει η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, όταν έλθει η ώρα: Πώς θα κρίνετε αν πέτυχα ή απετυχα, αφού μια οργανωμένη ομάδα μέσα στη Νέα Προοπτική, στην οποία αρνήθηκα να γίνω υποχείριο, δεν με άφησε να διοικήσω; Ποιος θα δώσει μια πειστική και πολιτική απάντηση στο ερώτημα αυτό; Πώς είναι δυνατόν η διοίκηση να φέρνει προς ψήφιση ένα σχέδιο δράσης, αυτό να καταψηφίζεται και στη θέση του, ουδείς, ουδέν να προτείνει; 
Τραγέλαφος. Αληθινός τραγέλαφος.

2 σχόλια:

  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ4 Ιουνίου 2013 στις 3:06 μ.μ.

    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ,ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι η μόνη Διοίκηση που έχει μειοψηφία. Πιστεύω ότι όταν κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος διαφωνεί είτε με τον επικεφαλής του, είτε με το πρόγραμμα έτσι όπως υλοποιείται ή δεν υλοποιείται, δεν πρέπει να ανεξαρτητοποιείται, πρέπει να παραιτείται. Διότι ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος εκλέγεται, όχι μόνο με προσωπικούς ψήφους, αλλά και γιατί συμμετέχει σε κάποιο συγκεκριμένο συνδυασμό με συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα δημοτικά πράγματα. Μόνον έτσι θα μπορέσει να διοικήσει και να κριθεί μία διοίκηση. Ολα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού!!
    Ομως, πρέπει να θυμηθούμε (όσοι ξέρουμε και θέλουμε), ότι η Νέα Χαλκηδόνα την τετραετία 1994-1998 με διοίκηση Παπαμικρούλη είχε απολέσει την πλειοψηφία της από τον πρώτο κιόλας χρόνο της διοίκησής της και βέβαια κανένα μεγάλο έργο προγραμματισμένο ή μη, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. Διοίκησε με τις απαραίτητες δημοτικές αποφάσεις που χρειαζόταν ένα Δήμος. Παρ΄όλα αυτά, τέτοια κατάσταση Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχαμε ζήσει.
    Αλλοι καιροί, Δημοτικοί Σύμβουλοι με αξίες, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στον πολίτη και πάνω απ' όλα, με έναν Δήμαρχο με Πολιτικό Πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή