Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Άλλα τρία χρόνια (τουλάχιστον) χαράτσι

Παγιώνονται οι έκτακτοι φόροι στα εισοδήματα και στην περιουσία. Εκεί που όλοι περίμεναν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από το 2014, αυτή θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για
άλλα δύο χρόνια -συνολικά τρία, από σήμερα-, έως το 2016, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».
Οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους είναι μεγάλες, καθώς η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα.
Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στον κορμό της νέας φορολογίας περιουσίας που κατ’ ουσίαν μονιμοποιεί και το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων που επεκτείνεται και στα αγροτεμάχια, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, παρότι αποφασίστηκε να εξαιρεθούν από τον φόρο τα κτήματα των κατ' επάγγελμα αγροτών.
Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με εναλλακτικά σενάρια για τη φορολογία όχι μόνο των αγροτεμαχίων αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας. Τα μέλη της τρικομματικής επιτροπής συνεδριάζουν εκ νέου την Τρίτη για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις που θα τεθούν προς έγκριση από την τρόικα, η οποία φθάνει στην Αθήνα την ίδια μέρα για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο.
Η πρόταση των εκπροσώπων της τρικομματικής να μη φορολογηθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις των κατ' επάγγελμα αγροτών οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο, όπως προτείνουν οι ίδιοι, μπορεί να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων επιχειρήσεων, καθώς και την μεγαλύτερη φορολόγηση σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου