Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Στην εφεδρεία οι δημοτικοί αστυνομικοί

Ιδιαιτέρως κρίσιμη θεωρείται η νέα σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του
Γ. Στουρνάρα.
Η τρόικα μέχρι και την τελευταία στιγμή έβαζε διαρκώς εμπόδια και απαιτούσε άμεσα σχεδόν όλο των αριθμό (12.000) των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να έκανε δεκτό την ελληνική πρόταση για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την ένταξη των υπαλλήλων της στην Ελληνική Αστυνομία. Οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι θα μπουν για τρεις μήνες στο καθεστώς της διαθεσιμότητας προκειμένου να εκπαιδευτούν. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με εκείνους τους δημοτικούς αστυνομικούς που δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.
Προς στιγμήν πήγε να δημιουργηθεί σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις όταν η τρόικα θέλησε να βάλει σε καθεστώς διαθεσιμότητας διάρκειας 6 μηνών 5.000 εκπαιδευτικούς πριν ενταχθούν στην κινητικότητα, γεγονός που απέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι οι μετατάξεις θα γίνουν αλλά ο αριθμός αυτός δεν θα προσμετρηθεί στον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα.
Στην διαθεσιμότητα όμως θα ενταχθούν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από την γενική κυβέρνηση.
Όλα δείχνουν πως το μεγάλο μέρος θα πέσει στους ΟΤΑ καθώς φαίνεται πως θα μπουν σε κινητικότητα το πλεονάζον προσωπικό που υπάρχει σε ορισμένους δήμους της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.
Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».
Και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης επικρίνει με δήλωσή του την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως σημειώνει, «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».

4 σχόλια:

  1. καιρος ηταν επιτελους ειδικα για τους δικους μας αστυνομικους η να πανε στα σπιτια τους η να δουλεψουν εστω και λιγο στη ζωη τους.ενα μερος της ευθυνης για την καταντια της πολης μας το εχουν αυτοι.εχει και ο ασπρογενης που τους εβαζε με το κιλο και ηλθε το φρουτο και σαπισε .κατα τα αλλα βαζουμε και στον κωδικο χιλιαδες ευρουλακια για στολες,απο το καθισιο ελιωσαν.ποτε εφεραν εσοδα στο δημο?ποτε,γιατι απο τις παρανομιες των διαφορων αν εκαναν καλα τη δουλεια τους θα ειχαμε αρκετες εισπραξεις.[τραπεζακια-παρκαρισμενα-ρυπανση-και πολλα αλλα.αλλα ολοι φιλοι πως να γραψουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ δεν φταίνε οι υφιστάμενοι όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν είναι σε θέση να τους αξιοποιήσουν. Ας έδινε εντολές η δήμαρχος ή η πλειοψηφία ας πίεζε την δήμαρχο, να τους ξαμολίσει επί δικαίων και αδίκων για να φέρουν έσοδα. Βέβαια πιθανόν τότε να έπαιρνες κι εσύ καμιά κλήση και να εξέφραζες διαμαρτυρία για το άδικο... Φυσικά θα μπορούσε άνετα η δήμαρχος να δώσει κατευθύνσεις ώστε να φέρουν έσοδα από παράνομα παρκαρισμένους στην Δεκελείας, στις ράμπες ΑΜΕΑ κλπ, αλλά αυτό δεν το έπραξε η δήμαρχος κι ο εκάστοτε αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ας τους αποδόσουμε λοιπόν ότι μπορεί να τους βαραίνει, αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε έστω άθελα μας και το παπαγαλάκι των τοκογλύφων...
      Και κάτι τελευταίο για να μην λέμε πράγματα που στην πράξη συμφέρουν τον Γρετζελιά. Όλοι προσλήφθηκαν επί Αδαμόπουλου. Ο Γρετζελιάς όπως η μόδα όριζε σύστησε τις θέσεις στον οργανισμό, έκανε τις εξαγγελίες, πήρε και ένα αποτυχημένο ιπποδρομιακό άλογα γιατί ήθελε να έχει την πρώτη έφιππη δημοτισκή αστυνομία στην Ελλάδα και το φυλάκισε στο ζωολογικό κήπο!

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αστυνομία της πόλης μας, ήταν σε αχρηστία, όχι διότι τα παιδιά που υπηρετούν εκεί, είναι άχρηστα, αλλά διότι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, τους είχαν για να μοιράζουν προσκλήσεις στους δημότες για διάφορα θέματα.

    Ούτε ασφαλεια προσέφεραν στην πόλη, ούτε τον ρόλο της τροχαίας έπραταν, ούτε αυτούς που ρύπαιναν και παρανομούσαν γενικά κυνηγούσαν.

    Ένα δυνητικά σπουδαίο εργαλείο, στα χέρια μιας ικανής Διοίκησης πήγε στράφι.

    Τώρα τους πήρε η μπάλα και αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δημοτική Αστυνομία γράφει το ζήτημα είναι εισπράτει ο Δήμος χρήματα από τις κλήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή