Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δηλώσεις



Το υπουργείο οικονομικών αναγκάστηκε να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, ανάλογα με τον αριθμό του ΑΦΜ,  αφού πολύ μικρό ποσοστό των φορολογουμένων είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία. Καταληκτική ημερομηνία για όσους έχουν 
τελευταίο ψηφίο μηδέν (0)είναι η 30η Αυγούστου. Φέτος είναι η χρονιά που το υπουργείο οικονομικών επέβαλλε σε όλους ανεξαιρέτως ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων της εφορίας. Παράταση πήρε και η υποχρέωση δήλωσης πόθεν έσχες. ( αφορά σε συγκεκριμένα επαγγέλματα).  Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην συμπλήρωση πολλών κωδικών ώστε να μην πληρώσουμε επιπλέον φόρο.
Παγίδες φορολογικών δηλώσεων
1. Στις βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτών και συνταξιούχων θα πρέπει να δηλωθεί ο ΑΦΜ του εργοδότη η του ασφαλιστικού ταμείου.
2. Για μια 5ετία θα πρέπει να κρατάμε τις αποδείξεις δαπανών σε περίπτωση που μας ζητηθεί για έλεγχο. ( 25% του ετήσιου εισοδήματος)
3. Όσοι φορολογούμενοι έχουν τόκους καταθέσεων πάνω από 250 ευρώ ετησίως είναι υποχρεωμένοι να τους δηλώσουν.
4. Δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε στους κωδικούς 204,205,206 τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για κάθε ακίνητο. ( αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ). Αν έχει γίνει διακοπή ρεύματος θα πρέπει να αναζητηθεί παλαιότερος λογαριασμός και να αναγραφεί ο αριθμός παροχής.
5. Υποχρεωτική καταγραφή των δόσεων στεγαστικού δανείου με βεβαίωση τράπεζας.
6. Ενοίκιο κύριας κατοικίας μέσω αποδείξεων ενοικιαστή ή υπεύθυνης δήλωσης του ενοικιαστή για τα ακίνητα που έχει πληρώσει.
7. Ιατρικές δαπάνες από γιατρούς ή νοσηλεία.
8. Βεβαίωσης για τα ασφάλιστρα ζωής από την ασφαλιστική εταιρεία.
9. Αποδείξεις από το φροντιστήριο για τα δίδακτρα φροντιστηρίων.
10. Δαπάνη διατροφής. (αντίγραφο δικαστικής απόφασης και υπεύθυνη δήλωση της συζύγου)
Επιπλέον αναγράφονται υποχρεωτικά στην φορολογική δήλωση επίδομα ανεργίας, ΕΚΑΣ, επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων , ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, φοιτητικό επίδομα, συντάξεις αναπήρων πολέμου, επίδομα επικίνδυνης εργασίας, επίδομα τυφλότητας, επίδομα τοκετού.
Μόλις αποφασίσετε να υποβάλλεται ηλεκτρονικά την δήλωση σας οπλιστείτε με υπομονή γιατί το taxisnet έχει πυρετό και  μπορεί να έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία και στο παρα πέντε να ᾽᾽πέσει᾽᾽και να αναγκαστείτε να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή!
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου