Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Εκρηκτική η κατάσταση στους δήμους

Στα ύψη ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης αναφορικά με το ζήτημα της κινητικότητας. Από τη μία πλευρά κυβέρνηση και τρόικα φέρεται να έχουν καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο περίπου 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το Σεπτέμβριο θα
βγουν σε διαθεσιμότητα. Από την άλλη πλευρά δημόσιοι υπάλληλοι και δήμοι τίθενται σε θέση μάχης και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Το ήδη βαρύ κλίμα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες βράδυ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από αγνώστους, που κατά πληροφορίες φέρονται να ήταν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα σενάρια για την κινητικότητα
Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να δώσει στην τρόικα 4.250 ονόματα υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Σε αυτή τη λίστα θα περιλαμβάνονται τα ονόματα 2.200 σχολικών φυλάκων, 2.000 εκπαιδευτικών και 50 έως 60 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό.
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δοθεί στην τρόικα και η δεύτερη λίστα με τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Αυτοί θα προέρχονται από τη δημοτική αστυνομία (3.500), από τα υπουργεία (2.000), από την Παιδεία (1.500 καθηγητές, που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους) και από τους ΟΤΑ (1.250).
Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας όλοι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους και στην περίπτωση που εντός 8μηνου δεν μετακινηθούν σε άλλες θέσεις τότε θα απολυθούν. Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει 11.000 απολύσεις.
Οι υπάλληλοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι εκείνοι που διορίστηκαν μετά το 1994 εκτός ΑΣΕΠ, πρόταση που είχε καταθέσει δημοσίως ο Κυρ. Μητσοτάκης αρκετό καιρό προτού γίνει υπουργός. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει πάντως πως όσο υπάρχουν αποχωρήσεις από τις δεξαμενές των επίορκων, των συμβασιούχων και εκείνων που κατέχουν θέσεις με πλαστά πιστοποιητικά τόσο θα μειώνονται οι απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκίνησαν ήδη κινητοποιήσεις, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι δήμοι, σύμφωνα με απόφαση της ΚΕΔΕ. ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κρίσιμη συνάντηση Μιχελάκη-Μητσοτάκη με τους δημάρχους
Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στις 14:30 ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με δημάρχους και εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη θα πάρει μέρος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά την συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους δυο υπουργούς,το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.



7 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ ΜΕ ΘΕΜΑ ,ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΜΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ,ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κατά πόσο έχουν σχέση αυτοί που διοικούν, με την πολιτική προστασία και γενικότερα με την αίσθηση των ευθυνών τους, το έχουμε αντιληφθεί όλοι οι δημότες.

    Ο βαθμός επικινδυνότητας -4- που επικρατούσε την Κυριακή, ήταν υποδεέστερος του γεγονότος ότι γινόταν γάμος (και ευχόμαστε, ειλικρινά, μια ευτυχισμένη ζωή για το ζευγάρι) και ότι ο "κατά φαντασίαν ....τσιφλικάς" της περιοχής έπρεπε να εξυπηρετήσει τους καλεσμένους αγνοώντας τις επιταγές της Περιφέρειας.

    Φυσικά, δεν περιμένει κανείς κάτι καλύτερο από αυτόν, τον καταστροφέα της πόλης!
    Τον γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά γι αυτό και τον κατατάξαμε εκεί που του αξίζει...
    ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στα ΑΖΗΤΗΤΑ ο παντελής?
    Αυτός είναι ιδέα, είναι θρησκεία.

    είχαν κλείσει λέει το πυροσβεστικό με ΙΧ.

    έλα καλέ μου άνθρωπε, ο παντελής το έκλεισε, γιατί δεν το λες?
    δικό του δεν ήταν το jeep που έβλεπα μπροστά στο Πυροσβεστικό?

    α, ρε παντέλο έχεις και πολύ μουράτο Jeep.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι λέω ότι σε μια καθαρά οικογενειακή στιγμή, καλό είναι η κριτική τέτοιου είδους να λείπει. Ο άνθρωπος πάντρεψε το παιδί του. Στείλτε του τις ευχές σας, όπως κάνουμε κι εμείς. Και τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι αυτή καθ' εαυτή η ενέργεια να κλείσει με το jeep το πυροσβεστικό κ. Σεϊτανίδη.
      Είναι η κακή νοοτροπία που έχει κάποιος, ότι βρίσκεται υπεράνω όλων των νόμων και κανονισμών.

      Όλοι έπρεπε να επιδιώκουμε να σεβόμαστε τους νόμους και να είμαστε ίσοι απέναντι στους κανονισμούς.

      Επί πλέον, ίσως δεν γνωρίζετε, το ότι η μπάρα που οδηγεί στον Κένταυρο, μετά από εντολή από το Δημαρχείο (φαντάζομαι για τον κίνδυνο φωτιάς), ήταν κλειστή για τα οχήματα.

      Ο παντελής όμως που δεν θέλει να είναι νομιμόφρων, τα κατάφερε και την άνοιξε.
      Πέρασαν όλα τα ΙΧ και το δικό του πάρκαρε και έκλεισε το πυροσβεστικό.
      Αυτό λέγεται περιφρόνηση των πάντων.
      Αλλά και αυτού του ίδιου, δεν του προσθέτει στο προφίλ του, απολύτως τίποτα.

      Από αυτή την νοοτροπία "του κάνω ότι γουστάρω" που βαστάει δεκαετίες, φτάσαμε στο σημείο εξευτελισμού όλοι μαζί.

      Διαγραφή
  5. Κύριε Σεϊτανίδη με όλο το σεβασμό....

    Στο όνομα της οικογενειακής μας στιγμής, μπορούμε να καταλύουμε κάθε νομιμότητα, να περιφρονούμε κάθε γραπτό και άγραφο νόμο, να αδιαφορούμε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει και .... Παντελώς τσαμπουκαλίδικα να προκαλούμε με τις ενέργειές μας?
    Κι εμείς παντρέψαμε παιδιά, αλλά συμμορφωθήκαμε στους κανονισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η Αλήθεια κι εγώ προσωπικά πρωταγωνιστούμε στην εκστρατεία κατάργησης του παράνομου παρκαρίσματος στην πόλη. Σε σημείο που κάποιοι με λένε γραφικό. Το πνεύμα της παραπάνω παρέμβασής μου είναι ότι έχουμε 1.000 λόγους να κατηγορήσουμε τον κ. Γρετζελιά. Ας μην το κάνουμε και την ώρα που παντρεύει το παιδί του. Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει...

      Διαγραφή