Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Γιακουμή: Ζήλευα πάντα τον κόσμο της ΑΕΚ

H Δήμητρα Γιακουμή φοράει για πρώτη φορά το κασκόλ της Ένωσης και μιλάει αποκλειστικά στο AEK1924.gr για την μετακίνηση της από τον Πειραιά στη Φιλαδέλφεια. Διαβάστε στην απολαυστική συνέντευξη της, τι είπε για
τους στόχους που θέτει η ίδια με τα «κιτρινόμαυρα», την αναγέννηση της ΑΕΚ, αλλά και την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Eρχεσαι στην ΑΕΚ ως MVP της χρονιάς κατακτώντας το νταμπλ πέρσι με τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για φέτος με τα «κιτρινόμαυρα»;«Η ΑΕΚ είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα σε όλα τα αθλήματα, και όσον αφορά το βόλεϊ γυναικών τα τελευταία τρία χρόνια αναμφισβήτητα πρωταγωνιστεί. Για φέτος φυσικά ο στόχος παραμένει ίδιος και είναι το νταμπλ και γιατί όχι μια αξιοπρεπής πορεία στην Ευρώπη.
Προσωπικά θα ήθελα να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να είμαι αντάξια και των στόχων της ομάδας. Υπόσχομαι ότι μετά την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, τόσο η διοίκηση της ΑΕΚ όσο και ο προπονητής, θα δώσω το παν για να βοηθήσω την ομάδα στην υλοποίηση των στόχων της».
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι», για να συνεχίσεις την καριέρα σου εδώ;«Πρώτα απ’ όλα η διοίκηση της ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή μου τονίστηκε ότι θέλουν να είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας που γίνεται. Μέσω της νέας Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και από τα λίγα που ξέρω, η ΑΕΚ από τη νέα σεζόν θα είναι κυρίαρχος παντού, κάτι που προσωπικά εμένα με εξιτάρει και ήταν και ο ένας από τους λόγους που με έκανε να το πω το Ναι».
Η αλλαγή του σκηνικού στην ΑΕΚ, με την είσοδο του Μελισσανίδη στο ποδοσφαιρικό τμήμα, του Κοτσάτου στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ταυτόχρονα με την επιστροφή του πρώην προέδρου της Ερασιτεχνικής Κώστα Παπαδημητρίου ως χρηματοδότης του βόλεϊ γυναικών τι προϋποθέτει κατά τη γνώμη σου για το μέλλον του συλλόγου;«Αναμφισβήτητα είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ο κ. Μελισσανίδης μπαίνει ενεργά στην Ερασιτεχνική, τοποθετώντας άτομα της δικής του εμπιστοσύνης. Η συμβολή όλων αυτών είτε από οικονομικής άποψης είτε από εμπειρίας, βάζοντας πλάτη σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο όπως είναι η ΑΕΚ, σίγουρα μόνο σαν θετικό βήμα για την αναγέννηση του συλλόγου ακούγεται. Ταυτόχρονα όλο αυτό δίνει την σιγουριά και την ασφάλεια στους αθλητές της ομάδας. Και για τα αθλήματα που είναι στο περιθώριο αλλά και για αυτά που είναι πιο αναγνωρίσιμα. Η ΑΕΚ πρέπει παντού να πρωταγωνιστεί»!
Πριν από λίγες μέρες το AEK1924.gr αποκάλυψε ότι το μπαλόνι το οποίο θα στεγάσει όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής βρίσκεται στην Ελλάδα, και υπάρχουν μάλιστα πολλές πιθανότητες μέχρι το τέλος του χρόνου η ΑΕΚ να έχει εγκατασταθεί εκεί μόνιμα. Πως σου ακούγεται αυτό;
«Ειλικρινά αυτό δεν το ήξερα, και αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα ο σύλλογος αυτομάτως γίνεται Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Είναι πολύ σημαντικό να μαζευτεί όλη οι οικογένεια της ΑΕΚ μαζί. Τι πιο όμορφο; Ποδόσφαιρο από τη μία και Ερασιτεχνικά αθλήματα απέναντι. Όλοι οι αθλητές μαζί, με τις εγκαταστάσεις τους, τα βάρη τους, τα γήπεδα τους, και το πρόγραμμα τους!
Από την πλευρά του αντιπάλου πως είδες την περσινή ΑΕΚ και που πιστεύεις ότι οφείλεται οι απώλεια των στόχων της;«Από την πλευρά του Ολυμπιακού, μπήκαμε στη διαδικασία ξέροντας ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί, και με περισσότερη αγωνιστικότητα καταφέραμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας αποτέλεσμα, όσον αφορά το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι κρίθηκε κατά πολύ στον πρώτο αγώνα στα Φιλαδέλφεια γιατί άλλαξε η ψυχολογία του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με τις αναποδιές και τους τραυματισμούς της ΑΕΚ πήραμε και τα επόμενα δύο παιχνίδια.
Όσον αφορά τον τελικό του κυπέλλου στη Σαντορίνη, το ίδιο έγινε κι εκεί. Η ΑΕΚ είχε πεσμένη ψυχολογία και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το κύπελλο».
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις προσθαφαιρέσεις που γίνονται στην ομάδα, πόσο εφικτό πιστεύεις ότι είναι να γυρίσει τούμπα η περσινή χρονιά με την ΑΕΚ να πετυχαίνει τους στόχους της;«Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς να φέρω άποψη, καθώς το ρόστερ ακόμη χτίζεται, η διοίκηση δείχνει πως κάνει τις κινήσεις της, έχει ήδη κλείσει δύο έμπειρες ξένες αθλήτριες παράλληλα με την προσπάθεια που γίνεται να παραμείνουν μερικές αθλήτριες ικανές από το περσινό ρόστερ της ομάδας.
Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να «βρεθούμε» μεταξύ μας στον αγωνιστικό χώρο, αλλά παράλληλα και να γνωριστούμε γιατί πιστεύω ότι οι μεταξύ σχέσεις των αθλητριών παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για τη χημεία μιας ομάδας. Θα ακούμε τον προπονητή μας έτσι ώστε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν να είμαστε πανέτοιμες για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».
Πως κρίνεις την κλήρωση της ΑΕΚ στο CEFCUP όπου αναμένεται να αγωνιστεί στη Βιέννη με την Ποστ Σβέσατ;«Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα που πρωταγωνιστεί στη χώρα της, αλλά είναι ταυτόχρονα και στα δικά μας μέτρα. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε την προσπάθεια μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».
Τα τελευταία χρόνια αποτελούσες αναντικατάστατο κομμάτι του Ολυμπιακού, και μάλιστα έδειχνες δεμένη και συναισθηματικά με τα «ερυθρόλευκα». Πόσο εύκολα ή δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα όταν βρεθείς απέναντι στην παλιά σου ομάδα;«Ήμουν αρχηγός του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια, όμως τώρα κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Θα αγωνίζομαι με την φανέλα της ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός πλέον θα είναι μόνο αντίπαλος. Είμαι επαγγελματίας και έχω μάθει να υπηρετώ την ομάδα και τον σύλλογο που αγωνίζομαι.
Σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι πάντα όταν πας σε μια άλλη ομάδα και καλείσαι να παίξεις ως αντίπαλος της προηγούμενης σου, υπάρχει μια φόρτιση, ωστόσο μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο το μυαλό μένει στον στόχο του και ο στόχος είναι πάντα να κερδίζεις τον άλλον».
Πέρσι ως αντίπαλος είδες το κλίμα που δημιουργείται στη Νέα Φιλαδέλφεια την ώρα των αγώνων. Φέτος που ανήκεις στην οικογένεια της ΑΕΚ πιο θα είναι το συναίσθημα και πιο είναι το μήνυμα που θες να περάσεις στον κόσμο της Ένωσης;«Ειλικρινά η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μαγευτική. Ο κάθε αντίπαλος που έρχεται στα Φιλαδέλφεια ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει και ξέρει ότι είναι μια καυτή έδρα η οποία βοηθάει πάρα πολύ την ΑΕΚ. Προσωπικά ως αντίπαλη το ζήλευα αυτό και θα ήθελα πολύ να το βίωνα γιατί στους κρίσιμους πόντους ο κόσμος δίνει πάντα το δικό του λιθαράκι. Χαίρομαι πάρα πολύ που φέτος θα είμαι μαζί με αυτόν τον κόσμο και όχι απέναντι, και από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ για αυτόν τον κόσμο που αποδεικνύει πάντα ότι είναι κοντά στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου