Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Εμείς εδώ, δεν είμαστε ντουντούκα

Βρήκα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, μόλις την πρώτη ημέρα του πρώτου πακέτου διακοπών μου, μια αναφορά του Χάρη Τομπούλογλου στον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο. Μας καλεί -όλους, από όσο αντιλαμβάνομαι- να απευθυνθούμε στο
προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Παραθέτω το περιεχόμενο του μηνύματος που λάβαμε: 
"Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κος Χάρης Τομπούλογλου, ζητάει μέσω του ηλεκτρονικού τύπου του δήμου τη σύγκληση σε Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τα όσα καταγγέλλονται για την Γενική Γραμματέα του Δήμου από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σε ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσαν."
Η επιστολή Τομπούλογλου στον πρόεδρο Γ. Παπακώστα έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Καλημέρα όμορφη Πόλη»:
  • Χρήστο Κοπελούσο – Αντιπρόεδρο Δ.Σ.
  • Γιάννη Τομπούλογλου
  • Σπύρο Γραμμένο και
  • Σωτήρη Κοσκολέτο
Ζητάμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε Έκτακτη Συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, την συζήτηση της ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και των καταγγελιών που αναφέρονται σε αυτήν.
Η αίτηση μας γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, λόγω του ότι η παράταξη μας δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό των 11 συμβούλων για να προσυπογράψουν το αίτημα μας.
Το ίδιο αίτημα υποβάλλει και το Σωματείο, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην ανακοίνωση, όπου καλεί τόσο την κα Δήμαρχο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση στις καταγγελίες που αναφέρονται σε αυτή.
Με τιμή
Χαράλαμπος Τομπούλογλου - Λεωνιδόπουλος
*****
Επ΄ αυτών έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
Η επίκληση του τοπικού Τύπο σε ένα θέμα που οι θεσμοί δίνουν λύση, είναι μάλλον άτοπη. Η διαδικασία είναι σαφής, εάν δεν κάνω λάθος: Χρειάζεται η υπογραφή 11 δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, για να συζητηθεί ένα θέμα όπως αυτό που θέτει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Εάν η "Καλημέρα" δεν διαθέτει 11 συμβούλους, τότε δεν μένει παρά να υπάρξουν ευρύτερες συγκλίσεις, όπως απαιτεί και το πνεύμα της διάταξης.
Η "Καλημέρα" είτε δεν θέλησε, είτε δεν μπόρεσε να αναζητήσει τους 11 απαραίτητους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να προσυπογράψουν το αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους νόμους, ότι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ. Θεσμικά, εννοούμε, ο καθένας μπορεί να ζητήσει το οτιδήποτε..
Κι αφού δεν δικαιούται θεσμικά να το ζητήσει, αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η επίκληση του τοπικού Τύπου; Ο τοπικός ηλεκτρονικός τύπος -και από δω και πέρα μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για την "Α"- δεν είναι ντουντούκα, ώστε οι κάθε λογής τακτικές ή στρατηγικές επιλογές των πολιτευομένων να ακούγονται ευρύτερα κι έτσι να υποκαθιστούν θεσμοποιημένες διαδικασίες. 
Πολλώ δε μάλλον, που εσχάτως ο τοπικός ηλεκτρονικός Τύπος παραμένει -να το πω επιεικώς- σε δεύτερη μοίρα ως προς τις επιλογές της "Καλημέρας" και του επικεφαλής της. Για παράδειγμα στο κορυφαίο θέμα των ημερών, την προοπτική κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη και τις προϋποθέσεις του, ο κ. Τομπούλογλου και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της "Καλημέρας" στο επίσημο όργανο που πρέπει να εκφράζονται, στο δημοτικό συμβούλιο, τήρησαν εκκωφαντική σιωπή. Δεν μίλησαν καθόλου. Ούτε λέξη. Ούτε ένα "ας δούμε πρώτα το σχέδιο" που είπε ο κ. Γρετζελιάς, ο οποίος επίσης δεν πήρε θέση επί της ουσίας, αλλα τουλάχιστον εξήγησε για ποιο λόγο αναμένει. Αντίθετα, η "Καλημέρα" δεν έβγαλε λέξη. Σαν να ήταν όλοι απόντες...
Κι ενώ αναρωτιόμασταν το γιατί, ο κ. Τομπούλογλου επέλεξε μια αθλητική εφημερίδα, το "Φως των Σπορ", η οποία, για τους παροικούντες την αθλητική Ιερουσαλήμ δεν είναι και η... πιο πιστά εκφράζουσα τον παλμό της ΑΕΚάρας εφημερίδα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη θέση του συνδυασμού του σχετικά με το γήπεδο. Και τι είπε; ότι θέλει το γήπεδο, ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, ότι απορρίπτει το σχέδιο Γρανίτσα. Μα, δεν ξέρω κανέναν που να μη θέλει το γήπεδο, εάν τηρηθεί η νομιμότητα, ούτε και κανέναν που να έχει τη δυνατότητα νομικά να ακυρώσει αυτή την προοπτική. Επίσης, το σχέδιο Γρανίτσα, πριν τον κ. Τομπούλογλου, πρόλαβε μερικά χρόνια νωρίτερα να το απορρίψει το Συμβούλιο της Επικρατείας, άρα η προχθεσινή άποψη στο "Φως" είναι μάλλον χωρίς νόημα.
Σιγή ιχθύος για το γήπεδο στο όργανο που πρέπει να εκφράζεται, στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο καλύπτει ο τοπικός ηλεκτρονικός Τύπος, όλη η -τουλάχιστον ασαφής...- άποψη του αρχηγού της αντιπολίτευσης δοσμένη επιλεκτικά στο "Φως". 
Ε! λοιπόν, ας καλέσει το "Φως" να φωνάξει αντ' αυτού ώστε να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για την επιστολή του σωματείου εργαζομένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου