Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Για την Τράπεζα Αγάπης

Από τον πατέρα Παντελεήμονα, λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο: 
Αγαπητοί μας αδελφοί,

Για μία ακόμα χρονιά με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώσαμε την προσπάθεια μας να συνδράμουμε τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας με την παροχή καθημερινής βοήθειας. Η προσπάθεια αυτή που στηρίζεται αποκλειστικά στην ανιδιοτελή προσφορά των δεκάδων εθελοντών μας, δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί ολόκληρο το καλοκαίρι. Φροντίσαμε βέβαια να προσφέρουμε διάφορα τρόφιμα αλλά και εναλλακτικούς τρόπους σίτισης, ώστε οι εμπερίστατοι αδελφοί μας να μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα και για το διάστημα αυτό.
Η χρονιά που πέρασε, αν και συνοδεύτηκε από τη συνεχιζόμενη δοκιμασία του ευλογημένου λαού μας μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκε με επιτυχία. Με την προσφορά πάνω από 18.000 μερίδων φαγητού, με τα απαραίτητα συνοδευτικά, διαθέσαμε περίπου 30 τόνους τροφίμων. Η ανύστακτη φροντίδα όλων όσων πλαισιώνουν την προσπάθεια αυτή δεν επέτρεψε ούτε για μία μέρα να στερηθούμε τα απαραίτητα για να προσφέρουμε όλα όσα είχαμε προγραμματίσει. Από την Ιερά Μητρόπολή μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και το πρόγραμμα του Ρ/Σ ΣΚΑΪ, μέχρι τα σχολεία του Δήμου μας, τους Προσκόπους, τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, πολλούς συλλόγους της πόλης μας, τις δεκάδες επιχειρήσεις και βέβαια την προσφορά εκατοντάδων συνανθρώπων μας, όλοι μάζι κάναμε πράξη τα λόγια του Ευαγγελίου.
Η προσφορά, η αγάπη και η ανιδιοτέλεια απετέλεσαν τα καλύτερα υλικά για να ανακουφίσουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας.
Αδελφοί μας
Τίποτα απ’ όσα σας αναφέραμε δεν θα γινόταν χωρίς την αμέριστη συμπαράστασή σας γι’ αυτό και θέλουμε να σας εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας και την
ευγνωμοσύνη μας και να σας προσκαλέσουμε να μας επισκεφθείτε για να δείτε από κοντά την προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μαζί με μοναδικό μας μέλημα τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Σίγουροι ότι σύντομα θα είμαστε πάλι όλοι μαζί σας ευχόμαστε καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.
Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο

1 σχόλιο:

  1. Τι να πει κανείς γι αυτή την προσπάθεια?
    Γίνεται, ομολογουμένως, με πολύ προσοχή, με διακριτικότητα, με αξιοπρέπεια, με πραγματική διάθεση συνδρομής προς τους έχοντες ανάγκη και με απεριόριστη αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
    Συγχαρητήρια στον εμπνευστή της και σε όλους όσους εργάζονται για την πραγματοποίησή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή