Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ένα παράπονο και μια απάντηση (video)

Ενώ συνεχιζόταν η συζήτηση για το ζήτημα της διάνοιξης διόδου σε υπερυψωμένο πεζοδρόμιο στο διπλανό κτίσμα από το σπίτι της δημάρχου, το λόγο έλαβε ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Κόντος, που μίλησε για το θέμα. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, παρενθετικά αλλά με οξύτητα έκανε και επίθεση σε όσους είναι "εντός κι εκτός" του δημοτικού συμβουλίου και
το λοιδωρούν, χωρίς να αναδεικνύουν εκείνους που πραγματικά φταίνε. Χαρακτήρισε "άηθες" αυτό το πράγμα και ουσιαστικά εξέφρασε ένα παράπονο -οργισμένα, θα έλεγα- για το ότι ορισμένοι -τους οποίους όμως δεν κατονόμασε- δεν αναδεικνύουν τη στάση του στο δημοτικό συμβούλιο.
Εγώ, όμως, συμβαίνει να μην μασάω τα λόγια μου. Και "είδα" στις αναφορές Κόντου την "Αλήθεια". ΕΜΕΙΣ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. ΕΜΕΙΣ το λοιδωρούμε. ΕΜΕΙΣ έχουμε γράψει όχι μια, αλλά πολλές φορές ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο είναι μακράν το χειρότερο που είχε ποτέ η τοπική μας κοινωνία, είτε στη Φιλαδέλφεια, είτε στη Χαλκηδόνα. ΕΜΕΙΣ γράψαμε για σούργελα, για καραγκιοζιλίκια, εμείς...
Εγώ, λοιπόν, θα απαντήσω στον κύριο Κόντο από το δικό μου μετερίζι, από εδώ, σε όσα εκείνος είπε στο δημοτικό συμβούλιο για την "Αλήθεια", χωρίς, δυστυχώς, να την κατονομάσει. Πρώτα, όμως, οφείλουμε να ακούσουμε την τοποθέτηση του κ. Κόντου.


Λοιπόν, κατά την άποψή μου, ο κ. Κόντος έχει ένα δίκιο και κάμποσα άδικα. Το δίκιο είναι ότι πράγματι όλοι στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι ίδιοι. Αλλά -λυπάμαι- το δίκιο του τελειώνει εδώ. Υπάρχει σημαντικός αριθμός παρατηρήσεων, όμως, που κάνει άδικο -λέω άδικο, όχι άηθες, όπως εκείνος...- το να (μας) επιτίθεται. Ας δούμε λοιπόν που -κατά τη γνώμη μας- έχει άδικο ο κ. Κόντος:
1. Είπαμε ποτέ εμείς ότι είναι όλοι ίδιοι; Δεν είναι ο κ. Κόντος, ΜΟΝΟ ο κ. Κόντος, που έχει επαινεθεί από την "Αλήθεια"; Δεν τα θυμάται αυτά ο αγαπητός πρώην δήμαρχος; Ας του  θυμίσω μερικά, όχι όλα, λοιπόν: Εμείς δεν αναδείξαμε με βίντεο μάλιστα την καταγγελία του ότι το δήμο διοικεί μια πολύ μικρή ομάδα (κάντε κλικ εδώ, αν δεν το θυμάστε); ΕΜΕΙΣ δεν ήμασταν που αναδείξαμε τις "απλές αλήθειες" από τον Σταύρο Κόντο; (κάντε  κλικ εδώ, αν δεν το θυμάστε). Μήπως ΕΜΕΙΣ δεν ήμασταν πάλι, που προβάλλαμε (Ρουκέτες Κόντου με βίντεο, και ένα ακόμα με τίτλο "επίθεση Κόντου χωρίς ονόματα") τα πολύ σοβαρά θέματα που έθεσε ο πρώην δήμαρχος για την τωρινή λειτουργία του δήμου; Και ακόμα ΕΜΕΙΣ δεν παρουσιάσαμε ολόκληρη την αποκάλυψη Κόντου για Οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της λαϊκής βούλησης; Και ακόμα ΕΜΕΙΣ δεν παρουσιάσαμε την περίφημη επίθεσή του στη διοίκηση του δήμου με αποκορύφωμα τη φράση του "εξευτελίζεσθε και μας εξευτελίζετε"; Ακόμα κι αν δεν το θυμάται ο αγαπητός κ. Κόντος, δεν κάνει τον κόπο να μπει στην ιστοσελίδα της ΔΗΜΑΡ Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, που το έχει φάτσα- κάρτα; Κι ας κάνει κλικ σε όσες φωτογραφίες του υπάρχουν στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας της τοπικής ΔΗΜΑΡ. Θα τον πάνε σε βίντεο της "Αλήθειας", μόνο της "Αλήθειας". 
2. Παρ' όλα αυτά, η πολιτική εμπειρία του κ. Κόντου έπρεπε να τον έχει πείσει ότι σε συλλογικά σώματα, όπως η Βουλή, ένα συνδικαλιστικό σωματείο, ένα δημοτικό συμβούλιο, διαμορφώνεται μια ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ του σώματος, που κυριαρχεί λόγω της συμπεριφοράς της πλειοψηφίας και των πιο δραστήριων μελών του. Δεν λέει κανείς, πουθενά "η Βουλή εκτός από τον τάδε και τον δείνα". Λέμε "η Βουλή". Γιατί διαμορφώνεται μια γενική εικόνα. Παραδέχομαι ότι η γενική εικόνα του δημοτικού συμβουλίου αδικεί τον κ. Κόντο. Αλλά γι αυτό δεν φταίει η "Αλήθεια". 
3. Αυτό εδώ το blog δεν είναι ένα μέσο ενημέρωσης που επαινεί, που καλοπιάνει, που -συγνώμη για την έκφραση- "γλείφει" κανέναν. Η σωστή δημοσιογραφία δεν χρωστάει να πει καλό λόγο για την εξουσία. Αυτή η τελευταία, ότι καλό κάνει, το κάνει γιατί ζήτησε την άδεια από το λαό μέσα από τις κάλπες. Κι ότι κακό κάνει, είναι κατακριτέα. Κι αν στηρίζουμε τη σημερινή δήμαρχο, το κάνουμε για τους ειδικούς λόγους που έχουμε εξηγήσει, χωρίς απολύτως κανένα αντάλλαγμα και χωρίς άλλες εξαρτήσεις. Ωστόσο, δεν έχουμε τσιγκουνευτεί στις καλές μας κουβέντες για το Σταύρο Κόντο, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, αλλά ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αλλά, και ο Χάρης Τομπούλογλου δεν έχει καλές στιγμές στο δημοτικό συμβούλιο; Και ο Βεργής Βαλασσάς δεν έχει; Και ο Θανάσης Μάλλιος; Ε, λοιπόν, εάν αθροίσουμε τις καλές κουβέντες που έχουμε πει για τους Τομπούλογλου. Βαλασσά και Μάλλιο, δεν φτάνουν αυτές που έχουμε πει για τον Σταύρο Κόντο. Κι αντί να διαμαρτύρονται εκείνοι, διαμαρτύρεται ο κ. Κόντος...
4. Θα κλείσω αυτή την απάντηση με ένα τελευταίο στοιχείο. Έχει ο κ. Κόντος την αίσθηση ότι επιτελεί πλήρως και στο ακέραιο το έργο που του ανέθεσε ο λαός της πόλης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές; Επικοινωνεί με τους πολίτες; Αντιπολιτεύεται τη δήμαρχο; Λειτουργεί η παράταξή του οργανωμένα, ως παράταξη κι όχι ως άθροισμα προσωπικών και πολλές φορές αντικρουόμενων στάσεων; Τα λέω αυτά, διότι ΟΥΔΕΙΣ αμφισβητεί ότι οι παρεμβάσεις Κόντου στο δημοτικό συμβούλιο είναι συγχρόνως καίριες, εύστοχες, νηφάλιες, πολιτισμένες και ενωτικές, χωρίς να είναι πολιτικάντικες. Ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Αλλά, αγαπητέ κ. Κόντο αυτή την εντολή σας έδωσε ο λαός στις εκλογές του 2010, ή μήπως -όπως εγώ πιστεύω- σας είπε ότι οφείλετε να ασκέιτε ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, οργανωμένα και συστηματικά το αντιπολιτευτικό σας ρόλο και να ενημρώνετε γι αυτόν, τους πολίτες; Αισθάνεσθε ότι σε αυτό το ρόλο το "Όραμα Πόλης" ανταποκρίνεται ουσιαστικά;

Κοντολογίς, θεωρούσα και θεωρώ το Σταύρο Κόντο πολύτιμο μέλος του δημοτικού μας συμβουλίου. Και άτομο που ανεβάζει αναμφίβολα το κύρος και την ποιότητα του οργάνου. Προσπάθησα παραπάνω αν αποδείξω ότι η στάση της "Αλήθειας" απέναντί του δεν ήταν αήθης. Γιατί το "άηθες", ειπωμένο από τον Κόντο, με πείραξε. Και με αδίκησε. Έτσι πιστεύω. Γι αυτό αισθάνθηκα την ανάγκη να απαντήσω.

11 σχόλια:

  1. Μα γιατί σου κάνει εντύπωση αγαπητέ κ. Διαμαντή;
    Ο Κόντος μάλλον, απ' ό,τι δείχνει η όλη συμπεριφορά του, εντός κι εκτός συμβουλίου, δεν θα ξεπεράσει ποτέ το γεγονός ότι μέσα σε 4 μόλις χρόνια αποδομήθηκε και βρέθηκε από θριαμβευτής το 2006 βαριά ηττημένος το 2010. Αυτά δε τα 3.5 χρόνια, δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει το παραμικρό ίχνος ελάχιστης αυτοκριτικής για την παταγώδη αποτυχημένη δημαρχία του που καταχρέωσε το δήμο για πολλά χρόνια και που τόσο η σημερινή όσο κι οι επόμενες διοικήσεις θα κληθούν να αποπληρω΄νουν. Συνεχίζει να είναι είρων και αλλαζόνας, στοιχεία που επίσης συνετέλεσαν στη βαριά του ήττα και θεωρεί με το μυαλό του ότι η πόλη κάτι του χρωστάει. Καλή σας νύχτα κ. Κόντο. Συμβιβαστείτε επιτέλους με την ιδέα ότι αποτύχατε και ο λαός σας... αντάμειψε αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παει πολυ παρα πολυ να βγαινει στα κεραμιδια ο ανθρωπος που εκανε 75% αυξηση δημοτικων τελων και καταφερε να γινει η Φιλαδελφεια χιουμοριστικο νουμερο στο Ραδιο Αρβυλα για το νεκροταφειο. Το βρηκαμε τωρα. Οποιος ασκει κριτικη για τα εργα και τις ημερες του βαφτιζεται με ευκολια αηθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουκουετζίδικα κατάλοιπα. Όποιος τολμά να κρίνει χαρακτηρίζεται με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ!

    Κύριε Σεϊτανίδη, δεν ξέρετε τον άνθρωπο. Απλά τον έχετε γνωρίσει. Αν τον ξέρατε ασφαλώς δεν θα τον προβάλατε σε βαθμό παρεξηγήσεως… Πομφόλυγα είναι που ακατάπαυστα φροντίζει την εικόνα του. Τώρα σας ασκεί δημόσια πίεση για να… σας ευθυγραμμίσει με τις επιθυμίες του.
    Κι εσείς ποτέ δεν προβάλατε, αλλά αντίθετα αποσιωπήσατε τις επανειλημμένες κολοτούμπες του, για παράδειγμα στο θέμα του προϋπολογισμού από έτος σε έτος, αλλά και εντός του έτους! Αν κρίνω από το αποτέλεσμα, μια χαρά τα κατάφερε! Κι εσείς απολογείστε σε έναν άνθρωπο που αν σήμερα γίνονταν εκλογές, δεν θα έβρισκε ούτε την ψήφο του…
    Ούτε ποτέ αναδείξατε αυτά που σιγοψιθυρίζετε τώρα, σχετικά με την αλλοπρόσαλλη παρουσία του συνδυασμού του. Γιατί δεν είναι πρόβλημα ότι ο ένας πάει από δω κι ο άλλος από κει; Αλλά είναι πρόβλημα όταν αυτό συμβαίνει με την συμπολίτευση; Δεν συγκρίνω τα μεγέθη, την βαρύτητα και τις συνέπειες. Επισημαίνω όμως ότι δεν το αναδείξατε ποτέ!
    Λογικό λοιπόν βρίσκω με την ασυλία που του έχετε αφειδώς παράσχει, να αξιώνει δημοσίως την συμμόρφωσή σας με τις υποδείξεις του. Αυτά συμβαίνουν όταν τα θεμέλια μιας σχέσης (δεν υπονοώ κάτι) έχουν λάθος βάσεις, που τις καθιστούν ετεροβαρείς!

    Συνεχίστε να μας λέτε ότι ο Κόντος, που είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές του οικονομικού και λοιπού καταντήματος του δήμου, είναι εξαιρετικός σύμβουλος… Και συνεχίστε να αναλώνετε το δημοσιογραφικό σας κύρος και να αφαιρείτε από το πολιτικό σας βάρος, υποστηρίζοντας πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στην πράξη! Γιατί εδώ που τα λέμε στα λόγια, δεν απέτυχε ποτέ! Τρανή απόδειξη αυτό το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @9.29 κι εσείς, αν μου επιτρέπετε, κάνετε κάποια λάθη. Φυσικά κι έχω ξαναγράψει για την εμφάνιση και τη συνολική πολιτική παρουσία του "Οράματος Πόλης". Κωλοτούμπες στον προϋπολογισμό; Δεν ξέρω τι εννοείτε, αλλά αν μιλάτε για αλλαγή στάσης στις ψηφοφορίες, θυμίζω ότι έχουμε μια διοίκηση χωρίς πλειοψηφία, κι η πόλη- ο δήμος, σωστότερα- χρειάζεται προϋπολογισμό. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές σας απόψεις, τα δημοσιεύω ευχαρίστως αλλά δεν χρειάζεται να τα σχολιάσω.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς και σας επιτρέπω, εξάλλου «σπίτι» σας είμαι και τίποτα δεν αποκλείει η δική μου οπτική να είναι ή να περιέχει λάθη. Φυσικά προσωπικές απόψεις εξέφρασα, οι οποίες δεν είχαν στόχο να προκαλέσουν δικό σας σχολιασμό. Είμαι σε διακοπές και δεν έχω την ευχέρεια για λεπτομέρειες. Αν δείτε ας πούμε τοποθέτηση και αιτιολογικό στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό πέρσι και φέτος, θα δείτε και τις αντιφάσεις. Αλλά και φέτος θα δείτε τις πονηρές αλλαγές τοποθέτησης. Αυτές οι επισημάνσεις δεν έχουν να κάνουν με την τελική στάση του για τον προϋπολογισμό, ούτε ισχυρίστηκα ότι ο δήμος δεν είναι απαραίτητο να έχει προϋπολογισμό.

      Διαγραφή
  5. Ότι και να λέτε, όσα και να του καταλογίσετε, όσες ελλείψεις είχε κατά την Διοίκηση του, ένα πράγμα έχει που σε πάρα πολλούς άλλους στο σημερινό ΔΣ, τους λείπει.

    Είναι κύριος και όχι κατίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται πώς το εννοεί κανείς το "κύριος". Κύριος είναι όποιος αποδέχεται την αποτυχία του και την ήττα του και δεν μυξοκλαίγεται. Κύριος επίσης, είναι κάποιος ευπροσήγορος και όχι κάποιος ο οποίος νομίζει ότι είναι ανώτερος απ' τους άλλους φουσκώνοντας σαν το παγώνι.

      Διαγραφή
  6. έλα να εξηγήσουμε και αυτονόητο, το τι σημαίνει "κύριος".

    Είναι από τους ελάχιστους που γνωρίζουν τον κώδικα του Δήμου απ' έξω και ανακατωτά.

    Τα Δημοτικά Συμβούλια που εγένοντο επί Δημαρχίας του, ήταν υποδείγματα πολιτισμένης συζήτησης.

    Κάθε πρόταση που έφερνε ήταν πλήρως τεκμηριωμένη.

    Ξεκατινιάσματα σαν αυτά που βλέπουμε στο παρόν ΔΣ δεν υπήρχαν. Ακόμα και ο παπα-Στρούμφ, δεν τον έπαιρνε να κάνει τις τσαλιμιές που κάνει 3 χρόνια τώρα.

    Δηλαδή καμία σχέση με το παρόν ΔΣ.

    Και μην αρχίσεις τώρα τα "ναι μεν, αλλά".
    Δεν μιλάμε για την επιτυχή ή όχι Δημαρχία του, για το Δημόσιο ήθος μιλάμε.
    Δεν προσβάλλει σαν "κατίνα" τους πολιτικούς του αντιπάλους, ούτε πετάει ρουκέτες, έτσι για την πλάκα.

    Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν τα τόσα videos που δείχνουν την τεράστια διαφορά πολιτικού ήθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ώστε κύριος σημαίνει να γνωρίζει κάποιος τον κώδικα του Δήμου… απ΄ έξω και ανακατωτά! Ο Αδαμόπουλος που τον κουβαλούσε μαζί του και τον αναγίγνωσκε σε κάθε ευκαιρία δεν ήταν κύριος; Η σημερινή δήμαρχος που δεν έχει ιδέα, δεν είναι κυρία; Οι άλλοι δήμαρχοι που δεν τον ήξεραν και τόσο καλά, δεν ήταν κύριοι; Και ο κ. Κόντος όσο δεν ήξερε τον κώδικα του Δήμου, όπως τον λέτε, δεν ήταν κύριος;

    Υποδείγματα πολιτισμένης συζήτησης τα δημοτικά συμβούλια της θητείας του!!! Είχες παρακολουθήσει κανένα; Είχες ακούσει τον Ευαγγελινό ή τον Κωνσταντάτο κυρίως να προκαλούν τον Γρετζελιά, όταν ζοριζόταν ο δήμαρχος; Είχες ακούσει τους κλακαδόρους στο ακροατήριο με πρώτο και καλύτερο τον αδελφό του που διέκοπταν και χαχάνιζαν όποιον σύμβουλο είχε τον λόγο, αλλά δεν άρεσαν αυτά που έλεγε; Είχε πέσει στην αντίληψή σου ή άρνηση να δώσει ο Βατίδης τον λόγο σε όποιον δεν άρεσε στον δήμαρχο;

    Θυμάσαι πόσα θέματα πάρθηκαν πίσω επειδή δεν ήταν αρκούντως τεκμηριωμένα; Έχεις ακούσει σχετικά με τον Κάκκαβα τίποτε; Με την ΜΑΒΑ;
    Για πες κι άλλα ανέκδοτα να γελάσουμε και να θυμηθούμε εκείνη την τραγωδία που κράτησε 4 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαι μέσα σε όλα διαπιστώνω νέα στροφή "Ρασπούτιν" με την δήμαρχο! Θα μου πεις τι σου κάνει εντύπωση! Τίποτα, απλά το σημειώνω... και περιμένω να δω να μας δείχνει τον υποψήφιο που απαραίτητα πρέπει να ψηφίσουμε, πόσο γιατρός πρέπει να ΄ναι κι ας μένει και στο Φάληρο! Άιντε να περάσει ο επόμενος που θα μας πάει για πνίξιμο, αυτή την φορά στο Φάληρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή